EDITORIALE

Trei domenii care trebuie aparate de atacul diavolului

Citind cartea lui DEAN  MORGAN, “Lupta Spirituala”am inteles ca atunci cand diavolul ne ataca noi trebuie sa ne impotrivim si sa luptam. In Cuvantul Domnului gasim scris ca am fost echipati in asa fel incat sa nu stam cu mainile in san crezad ca Dumnezeu va trimite ingerii lui sa ne apere. Am fost echipati sa ne aparam,dar si sa atacam, dupa cum vedem in Efeseni6:11”…, ca sa puteti tinea piep timpotriva uneltirilor diavolului”, iar in versetul 13,”…, ca sa va puteti impotrivim ziua cea rea si sa ramaneti in picioare, dupa ce veti fi biruit totul”. Citind toate aceste versete as putea sa ma intreb: ”impotriva cui trebuie sa lupt?”, ”care este armura?”, ”ce inseamna a lua armura si a lupta?” DAR ajungand la versetul 18 gasim raspunsul. Inainte de a vedea ce scrie in acest verset, as vrea sa vedem care sunt cele trei domenii care trebuie aparate:

1.MINTEA TA. Pentru ca diavolul vrea sa vina in mintea noastra cu tot felul de ganduri murdare,  spunea cineva ca mintea noastra este ca o moara; ce pui in ea aceea macina, iar produsul finit este pe masura. De aceea haideti sa atintim gandul nostru inspre Hristos iar mintea noastra sa fie plina cu ganduri de pace. 2 Corinteni 10:5 “noi rasturnam izvodirile mintii si orice inaltime, care se ridica impotriva cunostintei lui Dumnezeu; si orcice gand il facem rob ascultarii de Hristos.”

2.INIMA TA. Dupa cum gasim scris in Evanghelia dupa Matei ca  inima omului este vistieria tuturor lucrurilor; bune sau rele. Dean Morgan spunea : ”Isus a invins pe cruce acum 2000 de ani orice putere demonica, dar satan INCA mai actioneaza asupra oamenilor”, DAR aici e de remarcat ceva foarte important: satan actioneaza asupra celor care II PERMIT. Fratilor daca noi nu ii permitem diavolului sa actioneze asupra noastra nu va putea sa faca nimic,” si paharul meu este plin de da peste el”. De aceea haideti sa ne pazim INIMA mai mult decat orice (Prov.4:23) si sa umplem vistieria inimii noastre cu cele mai bune lucruri, ca diavolul sa nu mai aiba unde sa puna lucrurile lui rele;

3.GURA TA. Din nou, si la acest domeniu gasim scris in Scriptura un verset in care este foarte mult adevar; ”cu gura noastra binecuvantam si tot cu ea blestemam ”Iacov 3:10. Diavolul vine in mintea noastra cu ganduri murdare, ne umple inima cu lucruri rele ca sa rostim cuvinte de blestem cu gura noastra si de cele mai multe ori se foloseste de cei apropiati noua. Priviti la Iov si sotia lui, care il provoaca  sa blasteme pe Dumnezeu si sa moara, ca sa nu mai sufere, dar Dumnezeu care este mai puternic decat orice stapanire ii da putere si pune straja gurii lui Iov ca sa nu pacatuiasca si sa moara, la care Iov ii spune ca vorbeste ca o femeie nebuna, apoi in vremea Domnului ISUS, cand e in pustie si posteste diavolul vine sa il ispiteasca si ISUS ii spune “INAPOIA MEA SATANO”. Dragii mei Dumnezeu ne-a dat puterea sa il alungam pe diavolul din preajma noastra, spunand “inapoia mea Satano” si sa proclamam puterea DUHULUI SFANT, haideti sa profitam de aceasta oportunitate. CUM???

Intorcandu-ma la intrebarile puse  la inceputul editorialului, spuneam ca avem un raspuns in versetul 18 din Efeseni 6. Cu acest raspuns as vrea sa inchei:

”FACETI IN TOATA VREMEA PRIN DUHUL TOT FELUL DE RUGACIUNI SI CERERI. VEGHEATI LA ACEASTA CU TOATA STARUINTA SI RUGACIUNE” atat pentru noi personal cat si pentru cei din jurul nostru.

Fiti binecuvantati toti care veti citi acest articol, iar Dumnezeul nostru care este viu si adevarat sa ne pazeasca de uneltirile diavolului.

Va astept cu comentariile voastre cu privire la acest subiect. FITI BINECUVANTATI!

Trimite si altora linkul acestui  articol:

Editorial scris de Alin Ivasco® www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Alin Ivasco, Te astept in fiecare Luni

SPONSORI CLICK

Complex turistic Puiu-Somesul Rece : Cabane,  terenuri de fotbal, baschet, tenis, tabere, drumetii ..
mai multe citeste pe www.complex-turistic-puiu.ro

KERIGMA.ro : Biblii, Carti, Cadouri, Muzica, Predici, Video/DVD .. mai multe noutati citeste pe KERIGMA.ro

Vacante pentru toti : Sejururi, Circuite, Croaziere, bilete de autocar si avion… mai multe pe www.vacantepentrutoti.ro

Life Romania Carti: Viata Crestina, Tineri, Biblii, Carti Audio, Romane, Sanatate …mai multe carti pe www.liferomania.ro

Vila Elim:Gasesti pace si liniste. aici te poti odihni bine. te asteptam… vezi mai multe pe www.vilaelim.ro

Cosmetice online: Creme de plante&fructe , Ingrijire TEN, BRONZAT, Hair Styling … mai multe pe www.beautystores.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

5 Comments

 1. Dumnezeu stie ca aceasta lupta e puternica pt noi,deaceea EL INSUSI A TRIMIS PE FIUL sau sa moara pt noi si sa duca toata lupta in locul nostru.E suficient ca noi sa acceptam ajutorul Sau si sa credem in El cu toata puterea noastra.

 2. AMIN !!!DOMNUL SA NE AJUTE SA NE INCREDEM IN EL SI IN PUTEREA LUI CARE APUS-O IN NOI CA SA FIM BIRUITORI PE ACEST PAMANT.

 3. Si d-voastra frate Alin fi binecuvantat de Domnul pt. articol.
  Dumnezeu sa ne dea putere sa ne pazim toate aceste portite prin care vrasmasul poate intina viata si suletul nostru.
  Ochii nostri sa fie unsi cu alifia cereasca si pironiti spre cer de unde ne vine izbavire nu spre TV, pt. ca ochii sant o usita spre mintea noastra. Auzul nostru sa fie fin, sa auzim soapta Domnului nostru care ne indeamna la fapte bune. Buzele noastre sa fie atinse cu carbune aprins.
  Inima s-o avem predata Domnului. Amin

 4. AMIN draga mea sora.
  ai foarte mare dreptate.imi place cum gandesti sora Valeria.mi-ar placea sa vb si pe mess.ma bucur cand stau de vb cu cineva care poate sa spuna o vb de incurajare pt fratii ei
  id-ul meu de mess este: „alinivasco”

 5. CRUCEA LUI IISUS NE IZBAVESTE DE TOT RAUL CE VINE DE LA DIAVOLU.TREBUE SA FIM TREJI SA NU DORMITAM IM MOCIRLA PACATULUI SAI DAM SATISFACTIE SPURCATULUI.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: