Stiri

INCREDIBIL! Arca lui Noe a fost descoperita!

INCREDIBIL! Arca lui Noe a fost descoperita!Un grup de exploratori chinezi si turci aflati in cautarea relicvelor biblice a anuntat recent ca este posibil sa fi descoperit Arca lui Noe, la altitudinea de 4.000 de metri, pe Muntele Ararat din Turcia.

Echipa sustine ca a colectat specimene din lemn dintr-o structura de pe Muntele Ararat, aflat in estul Turciei, carora datarea cu radiocarbon  le-a stabilit originile in urma cu 4.800 de ani, o perioada ce coincide cu cea in care se crede ca a avut loc Potopul lui Noe.

„Nu suntem 100% siguri ca este vorba despre Arca dar, in proportie de 99,9%, despre ea este vorba”, a declarat Yeung Wing-Cheung, un realizator de documentare din Hong Kong si membru al echipei de 15 oameni aflata pe urmele Arcei lui Noe.

Structura descoperita de parteneriatul chinezo-turc avea cateva compartimente, dintre care unele contineau custi din lemn, in care se crede ca erau tinute animalele. Oficialii locali turci vor solicita guvernului de la Ankara sa aplice pentru statutul de Patrimoniu International UNESCO, astfel incat situl recent descoperit sa fie protejat in timp ce mari sapaturi arheologice sunt performate in jurul sau.

Conform povestii biblice cuprinsa in Vechiul Testament, Dumnezeu a decis sa reverse un potop asupra Pamantului dupa ce a vazut cat era de decazut si i-a spus lui Noe sa construiasca o arca, unde sa ofere adapost cate unei perechi din fiecare specie de animal. Dupa ce apele potopului s-au retras, spune Biblia, arca a ramas incremenita pe un munte. Multi cred ca Muntele Ararat, cel mai inalt punct din regiunea in care se afla, este locul unde Arca lui Noe si ocupantii sai au revenit pe sol.

Sursa: Discovery

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

5 Comments

 1. E… pur si simplu fascinant! Ma emotioneza gandul ca prezenta lui Dumnezeu a fost acolo impreuna cu stramosul nostru Noe….

 2. interesanta descoperire. am mai citit cate ceva despre asta, dar dovezi concrete nu prea a avut nimeni ( despre lemnele din ararat, cum ca ar fin din arca lui Noe ).
  inca din sec XIX apar cateva descrieri facute de niste cativa oameni ce au zis ca au vazut arca lui Noe in ararat ( unii chiar au adus bucati de lemn din varf la poale ).
  despre rusi se spune ca ar fi avut ceva fotografii, dar au fost distruse la revolutia bolsevica(sau imediat dupa ) de comunisti.
  un pilot de avion ( englez ) in timpul razboiului transmite prin statie, cand trecea pe deasupra mtilor caucaz, zona araratului, ca a vazut o epava in munti
  mai tarziu apar poze din avion ( calitate nu asa buna ) . nu se poate afirma sigur daca in poza este arca lui noe sau o stanca.
  poze din satelit: este mai sus una.
  multi oameni, cercetatori, calugari etc sau simpli curiosi insistenti au cautat corabia. nu toti au avut bucuria care au avut-o cercetatorii astia chinezi si turci , descoperind arca lui noe.

  totusi , astept ca cercetatorii sa spuna despre descoperirea asta „100% e arca lui Noe” . 99,9% nu ma multumeste. pana atunci corabia construita de noe, daca nu s-a degradat, descompus ( totusi , era de lemn ), este in muntii ararat si oamenii secolului XXI aproape au gasit-o 🙂

  p.s. daca Dumnezeu o sa imi dea prilejul/ocazia sa ma duc pe mt. ararat, o sa ma duc

  fiti binecuvantati !

 3. Tin sa completez… marimile arcii se potrivesc cu marimile biblice extraordianar.
  Te rog, adu completari articolului.
  Bravo

 4. mi se face pielea de gaina……cand te gandesti ca aici chiar a fost Dumnezeu….

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: