ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

De ce stai intr-un anturaj nepotrivit?

Psalmi 26:4 – 5: „Nu şed împreună cu oamenii mincinoşi, şi nu merg împreună cu oamenii vicleni. Urăsc adunarea celor ce fac răul, şi nu stau împreună cu cei răi”.

Putem să spunem aceasta despre noi că nu şedem împreună cu oamenii mincinoşi şi cu cei vicleni? Dacă DA, slăvit să fie Domnul! Dacă NU, înseamnă că nu ne-am rupt cu totul de lumea aceasta. Un proverb românesc spune aşa: „SPUNE-MI CU CINE TE ÎNSOŢEŞTI CA SĂ-ŢI SPUN CINE EŞTI!” Cei din jur ne vor eticheta şi ne vor judeca după anturajul pe care îl avem. Dacă vom trece pe stradă alături de un beţiv sau un bătăuş, vom fi catalogaţi şi noi la fel. Lumea judecă ceea ce vede. Chiar dacă noi nu suntem ca acei cu care ne însoţim la drum, dar, a sta un timp îndelungat lângă ei, ne va înfluenţa şi pe noi într-un mod negativ. Urâm noi viclenia oamenilor? Sau ne asociem cu ei? În ziua de azi aceşti oameni vicleni se numesc „descurcăreţi”. Şi nu-i aşa că ne place să avem astfel de prieteni?

Fericirea unui anturaj potrivit nouă ca şi creştini stă în următorul verset: Psalmi 1:1 „Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi, şi nu se aşează pe scaunul celor batjocoritori!” Fericirea nu constă că ai mulţi prieteni şi un anturaj diversificat, ci fericirea adevărată este un grup mic de prieteni, dar cu frică de Dumnezeu şi oameni care cugetă la Cuvântul Domnului. Poţi să spui că ai un astfel de anturaj? Ce te îndeamnă anturajul tău să faci? Fapte vrednice de pocăinţă sau fapte de care îţi este ruşine să le recunoşti? Cine este în centrul anturajului tău? Hristos sau plăcerile lumii?

Aş vrea vrea să transmit părinţilor un mesaj: Verificaţi anturajul copiilor voştrii! La vârsta adolescenţei acest anturaj contribuie foarte mult la luarea deciziilor pentru viitor. Viaţa copiilor dumneavoastră poate fii pierdută sau câştigată pentru cer, depinde doar de anturajul în care au intrat.

TINERILOR…căutaţi anturaje în care să creşteţi spiritual!!! Faceţi-vă un cerc de prieteni din biserica voastră. Nu ştiţi că prietenia cu lumea este vrăşmăşie cu Dumnezeu?? (Iacov 4:4 „Suflete prea curvare! Nu ştiţi că prietenia lumii este vrăjmăşie cu Dumnezeu? Aşa că cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaş cu Dumnezeu”.)

De vrei să moşteneşti Împărăţia lui Dumnezeu, să nu te duci niciodată în locuri în care nu ai vrea să fii găsit la venirea Domnului şi să nu faci lucruri ce nu ai vrea să fii găsit făcând în ziua Judecăţii!!!

DOAMNE DĂ-NE ÎNŢELEPCIUNE SĂ NE ALEGEM ANTURAJUL DUPĂ VOIA TA…AMIN AMIN!!!

scris de Florina Patru. ®www.CrestinTotal.ro

CLICK AICI pentru mai multe articole de Florina Patru

In fiecare sambata un nou articol scris de mine.

Publicitate

Complex turistic Puiu-Somesul Rece

ofera: Cabane,  terenuri de fotbal, baschet, tenis, tabere, drumetii ..
mai multe citeste pe www.complex-turistic-puiu.ro

KERIGMA.ro

Noutati: Biblii, Carti, Cadouri, Muzica, Predici, Video/DVD
.. mai multe noutati citeste pe KERIGMA.ro

Vacante pentru toti

ofera: Sejururi, Circuite, Croaziere, bilete de autocar si avion
… mai multe Servicii pe www.vacantepentrutoti.ro

Life Romania

Carti: Viata Crestina, Tineri, Biblii, Carti Audio, Romane, Sanatate
mai multe carti pe www.liferomania.ro

Vila Elim

la Vila elim gasesti pace si liniste. aici te poti odihni bine. te asteptam… vezi mai multe pe www.vilaelim.ro

Pret de pret

ofera: adidasi, ochelari, pantaloni si multe altele haine la comanda. vezi mai m ulte pe www.pretdepret.com

Suflet si Lumina

este o fundatie care se ocupa cu acte cartitabile. citeste mai multe despre fundatia suflet si lumina

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

11 Comments

 1. Intr-adevar daca stam intru-un anturaj nepotrivit ne facem ca si ei, pentru ca este cu neputinta sa fim acceptati altfel decat sant ei. Poate zicem ca noi nu facem ce fac ei, dar numai prin apobare cu un zambet ne facem partasi la pacat.
  Este clar ca „…. prietenia lumii este vrjmasie cu Dumnezeu. asa ca cine vrea sa fie prieten cu lumea se face vrasmas cu Dumnezeu.” Pentru aceasta santem ocarati de cei din lume caci: „Daca am fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar pentru ca nu santem din lume, si pentru ca Domnul ne-a ales din mijlocul lumii, de aceea ne uraste lumea.”
  „….. si sa nu te faci partas pacatelor altora: pe tine insusi pazeste-te curat.”
  Dumnezeul nostru sa te binecuvinteze si sa te poarte in carul Lui de biruinta, surioara mea !!!

 2. De ce stam intr-un anturaj nepotrivit?
  -pt ca ne place
  -pt ca nu cautam sa ne facem un anturaj potrivi
  Anturajul ne poate ridica sau ne poate cobori,Domnul sa ne dea intelepciune sa cautam un anturaj in care sa ne inaltam spre Cer,sa ne sfintim si sa cautam pocainta

 3. Amin amin sora mea Valeria….DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE SI PE DUMNEAVOASTRA CU MULTA SANATATE SI BUCURII NESPUSE!!!!!!

 4. Amin frate Marin…pocainta noastra eu cred ca depinde in mare parte si de anturajul pe care il avem, pentru ca traind cu oameni slabi in credinta si care nu au nici o relatie cu Dumnezeu, incet incet ne vom complace si noi in trairile lor si ne vom indeletnici cu ceea ce ei se indeletnicesc…DOAMNE FERESTE-NE DE ANTURAJE NEPOTRIVITE!!!!

 5. Excelent articol! Documentat si la obiect, cu un mesaj clar, chiar daca pe alocuri are mici tente gestapoviste:

  „Aş vrea vrea să transmit părinţilor un mesaj: Verificaţi anturajul copiilor voştrii!”

  Personal, nu ma vad spunandu-i fiului meu: „ma bucur ca ai ajuns acasa, dragul tatii! Vezi platoul acela cu bunatati de pe masa? Ei bine, daca vrei sa si papi din el, scrie tu frumos o declaratie amanuntita despre persoanele cu care te-ai intalnit azi. Ah, da, pana nu uit: vreau sa vad si contactele din agenda telefonului tau mobil, ID-urile de messenger si toata corespondenta electronica din ultimele 24 de ore! Sa nu-mi spui ca ai si jurnal! Adă-l încoace, la tata.”

  De aceea, cred ca este mai important ca, inainte de a verifica anturajul copiilor nostri, sa verificam…

  … cat timp petrecem efectiv cu ei (pe zi, pe saptamana, intr-o luna), cand le-am si ascultat (nu doar auzit!) problemele, cat de mult ne-am straduit sa-i intelegem, fara a-i judeca, nu doar pe ei, ci şi generaţia din care fac parte;
  … cat de mult incercam sa intelegem rationamentele lor;
  … cat de mult incercam sa fim parte a lumii lor, cu rol major, nu doar cu rol de accidente;
  … cat de mult efort depunem ca sa acordam sistemul nostru de valori si de valorizare cu al lor;
  … când ne-am uitat la ei ca la cea mai mare minune pe care a facut-o Domnul în viaţa noastră, atunci când din copii ne-a facut parinti;
  … cand am pus ultima oara (sau daca am pus vreodata!) mana pe vreun manual de psihologie infantila sau juvenila, dupa caz;
  … cand sau daca am incercat macar o data sa-i atragem in luarea deciziilor importante pentru familie si/sau viitorul lor si in final, dar nu in ultimul rand,
  … cat de des uitam ca am fost si noi copii.

  Apoi, ar trebui sa ne gandim si ce compensatie (natura acesteia va las pe voi sa o stabiliti) le oferim, pentru „dezavantajul” de a fi pocaiti sau copii de pocaiti. Pentru ca daca nu o facem, se vor „autocompensa” ei insisi, iar rezultatele vor fi pe masura indolentei sau incompetentei noastre.

  Daca avem un scor multumitor (macar 80%) la itemii de mai sus, problema anturajului copiilor nostri, nu ar mai trebui sa fie un subiect major. Si cu atat mai putin sa ne dea angoase sau insomnii.
  .

 6. Sora Valeria, eu sunt tot acela! Nu m-am schimbat deloc, nici in ce priveste stilul, nici in ce priveste discursul, dar ma bucur ca ai remarcat ca am, totusi, un mesaj pentru acest forum.
  Chiar daca discursul meu pare multora ca fiind acid si lipsit de dragoste crestina, vreau sa iti spun ca prin el tintesc undeva mai sus si anume la ridicarea nivelului acestui forum.
  Pentru mine, a scrie articole pe forum sau a posta un comentariu vizavi de un material publicat, este sinonim cu a vorbi de la amvon: clar, fara echivoc, fara false pudori si sensibilitati, frust, daca este cazul si – daca se poate – respectand regulile de baza ale limbii romane.
  Si sunt cateva lucruri pe care le detest: detest stilul SMS (care castiga din ce in cel mai mult teren chiar si pe acest portal) si nu vreau sa-i inteleg pe oamenii care scriu cu greseli, din cauza vitezei.
  Imaginati-va ce ar fi daca, la plata salariului ati constata ca ati primit mai putini bani, iar la intrebarea „de ce”, patronul ar raspunde: „ti-am calculat salariul in stil SMS. Am sarit peste niste sporuri („dc” in loc de „de ce”, „k” in loc de „ca”), am uitat sa-ti trec orele suplimentare (semnele de punctuatie si majusculele incipiente omise mereu de SMS-isti) si in final, am facut totalul din cap, ca ma grabeam si nu l-am mai rulat pe calculator”.
  Ati putea suporta – fara sa va crizati – acest gen de explicatii? Cu siguranta, nu. Ei, bine, asa stau eu cu stilul SMS din comentariile unora.
  Nu am nimic cu tinerii. Dimpotriva, ii iubesc si postarea mea anterioara este o pledoarie sui-generis pentru, iar nu contra tinerei generatii, dar cu riscul de a nu fi „trendy” nu voi incuraja stilul (unora!) de a comunica.
  In ce priveste greselile de exprimare, daca articolul comentat are un mesaj cu certa valoare spirituala si nu e scris din obligatie (aoleo, e duminica – luni, marti, samd, – si eu inca nu mi-am scris editorialul!), atunci nu ma deranjeaza nici daca autorul spune ca „avion” este verb sau daca pune virgula intre subiect si predicat. Dar in rest… Sa nu uitam ca modul in care scriem reflecta si gradul in care ne apreciem potentialii cititori. Daca scriem cu greseli din comoditate sau ignoranta, ii consideram suficient de primitivi ca sa nu remarce aceste scapari. Daca scriem cu greseli intentionat, ei asta deja are alte conotatii, dar despre acest aspect, cu o alta ocazie.
  In final, revin si imi manifest – inca o data, draga Valeria – mirarea pentru cuvintele cu care m-ai invrednicit, dar probabil, nu ai citit ce ti-am mai scris azi in raspuns la editorialul care a nascut atatea disensiuni pe acest site. Iar daca l-ai citit si – totusi – mi-ai adresat acele cuvinte, atunci da-mi voie sa recunosc in tine un crestin veritabil, cu multe, multe calitati, pe care de abia astept sa le descopar.
  Cu respect,
  Eugen CASSIAN

 7. Dumnezeu sa ne binecuvinteze.
  Nu am sa las sa apuna soarele peste mania mea.
  Mai stiu ca asa cum voi ierta eu, voi fi iertata la randul meu.
  Dragostea acopera o sumedenie de pacate.
  Si mai am inca si simtul umorului …. pana la pacat!!!
  SA LASAM PE DUMNEZEU SA NE FOLOSEASCA LA MAXIM si sa-i punem toate resursele noastre la indemana Lui.

 8. Dragaii mei sa stiti ca nu toti care stau pe langa oameni care nu il cauta pe Dumnezeu,se indeparteaza de Dumnezeu.Si Pavel s-a coborat pana aproape de pacatele lor ca sa ii castige pt Hristos,dar pot sa spun ca toti care nu cauta partasia cu fratii in Hristos,cu familia se indeparteaza de Domnul,deaceea ii dau perfecta dreptate fratelui EUGEN CASSIAN.
  FITI BINECUVANTATI!

 9. Si inca ceva daca vreti sa cresteti in HRISTOS alegeti sa petreceti mult timp intr-un anturaj potrivit.AMIN!

 10. Amin amin fratii mei…Domnul sa va binecuvinteze pe toti care ati scris aici si v-ati alaturat mine in acest subiect frumos!!!!

  DUMNEZEU SA NE DEA INTELEPCIUNE IN ALEGEREA ANTURAJULUI SI SA NE AJUTE SA CRESTEM ZI DE ZI SPRE SLAVA SA!!! AMIN AMIN AMIN!!!

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: