ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Cati crestini mai cred in Dumnezeu…? (12 Apr 2010)

Dati-mi voie sa incep acest articol, cu raspunsul la aceasta intrebare:P U T I N I !!! Si ca sa nu apara discutii as vrea sa intaresc si sa imi justific, raspunsul ce l-am dat cu un verset Biblic: ”Caci multi sunt chemati , dar putini sunt alesi”  Matei 20:16 si 22:14.

Poate spuneti ca atat raspunsul cat si versetul sunt putin generalizate. Haideti sa detaliem ceea ce am afirmat pana aici. In primul rand, daca ne uitam la intrebarea din titlul acestui articol putem obseva ca am pus 3 puncte de suspensie; inseamna ca lipseste ceva; si anume:”cati crestini mai cred in Dumnezeu CU ADEVARAT”? 

Ce este credinta? Evrei11:1”Si credinta este o incredere neclintitain lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad”, de aceea toti oamenii de dupa inaltarea Domnului ISUS si pana azi inclusiv noi suntem fericiti de DOMNUL ISUS ca “n-am vazut si am crezut”. Ioan 20:29. Bun; am vazut definitia credintei, dar este o problema: credinta adevarata, este formata din credinta de la nivelul mintii si credinta de la nivelul inimii. Atata timp cat credinta de la nivelul mintii nu coaboara la nivelul inimi, suntem niste rataciti, suntem niste frunze purtate de vant incolo si incoace. Si da… este adevarat romania este o tara  crestina, DAR numai la nivelul mintii. Sunt MULTI in tara noastra care cred cu mintea dar foarte PUTINI care cred si cu mintea si cu inima. Un verset care cand l-am auzit prima oara nu-mi venea sa cred ca poate fi adevarat, spune in felul urmator:”SI DRACII CRED SI SEN-FIOARA”IACOV 2:19, DAR exista un lucru pe care nu-l fac ei; nu fac voia lui DUMNEZEU.”

Dragii mei crestini credinta in Dumnezeu nu se opreste la nivelul mintii; ea trebuie sa coboare la nivelul inimii si abia atunci cand se va intampla acest lucru, vom fi mantuiti: ”CINE VA CREDE SI SE VA BOTEZA VA FI MANTUIT”… iar ”CREDINTA FARA FAPTE ESTE MOARTA”, dar mantuit vei fi doar  daca crezi cum trebuie; pentru ca stau si ma intreb: ”Doamne oare cati sunt care CRED, care sunt BOTEZATI(multi), si cati din astia sunt mantuiti (putini), de aceea ma rog ca DUMNEZEU TATAL nostru CERESC, sa ne dea intelepciune si sa ne ajute sa CREDEM CU ADEVART si sa facem tot ce este scris si doar ce este scris in SFANTA CARTE BIBLIA, ca sa putem fi mantuiti, si sa avem parte de cer langa DOMNUL nostru ISUS HRISTOS, care a murit pentru noi, a inviat si apoi s-a inaltat la cer. ”ISUS a mai facut inaintea ucenicilor SAI multe alte semne care nu sunt scrise in cartea aceasta. Dar lucrurile acestea au fost scrise , pentru ca voi sa credeti ca ISUS  este HRISTOSUL, FIUL LUI DUMNEZEU; si CREZAND, sa aveti viata in NUMELE LUI.”

AMIN!!!  Ioan 20:30,31

--

ARTICOL SCRIS DE  ALIN IVASCO, ®www.CrestinTotal.ro

Vezi (AICI CLICK) mai multe articole de ALIN IVASCO

In fiecare luni te astept pentru un nou articol scris de ALIN IVASCO

 

Related Articles

13 Comments

 1. Adevarat, credinta este un lucru minunat si nu oricine o are. Trebuie sa-L iubesti pe Cel ce a zis:”Cine crede in mine, din inima lui vor curge rauri de apa vie, dupa cum zice Scriptura.” (Ioan 7:38). Si: “Oricine crede ca Isus este Hristosul este nascut din Dumnezeu.” Dar:” Dupa cum trupul fara duh este mort tot asa si credinta fara fapte este moarta.” (Iacov 2:26) “Vrei dar sa intelegi. om nesocotit ca credinta fara fapte este zadarnica?” (Iacov 2:20)
  Toti ne numim crestini dar, cel adevarat se cunoaste dupa fapte; dupa cum um pom il cunosti dupa roade. Oare de ce a intreba Domnul: “… Dar cand va veni Fiul omului va gasi El credinta pe pamant?”

 2. in primul rand vreau sa nu imi bagati devina ca am greseala care s-a strecurat printre degetele
  mele fara sa vreau:”SEN-FIOARA” corect era “se-nfioara”.Am o problema cu gramatica si pt.ca
  tot corectez pe altii nu am vrut sa fiu corectat tocmai eu :)).

  OK.Sora Valeria ma bucur pt.comment-ul tau si iti multumesc.Ai perfecta dreptate dupa fapte ne vom deosebi de ceilalti “crestini”,dar faptele nu vor si roadele nu vor aparea pana cand credinta nu va cobora de la minte la inima.
  Fii binecuvantata!

 3. Din nefericire, este crudul adevar. Daca am crede pe Domnul pe Cuvant si cu adevarat am umbla “cu frica si cutremur” pe cale, am fi constienti ca la fiecare pas, fiecare vorba, fiecare gand El este langa noi si vede/aude. Problema aceasta se pune nu numai la marea masa de credinciosi ci si la “cei chemati” pentru ca de mul te ori si noi uitam Cine ne insoteste pe calea noastra de zi cu zi. Mult Har, Binecuvantare si Intelepciune.

 4. Marea problema a crestinilor nu este credinta,cu totii credem,problema insa,este INCREDEREA.Da multi cred ca Dumnezeu exista,insa putini sunt acei ce se incred in puterea lui.Multi chemati,putini alesi si totusi citi sunt chemati?2 Petru 3:9 Domnul nu întîrzie în împlinirea fãgãduintei Lui, cum cred unii; ci are o îndelungã rãbdare pentru voi, si doreste ca nici unul sã nu piarã, ci toti sã vinã la pocãintã.
  Deci,citi chemati,? Toti.De ce putini alesi?Pt ca doar cei ce implinesc Cuvintul sunt pe placul Domnului.Asadar,diferenta este facuta de implinire,asa stim cine se increde in El si cine doar crede in El.

 5. cred ca este important sa facem distinctia intre a crede spre viata vesnica si a-L urma pe Dumnezeu in viata de zi cu zi in calitate de ucenici. aceste 2 lucruri nu trebuie confundate. in 1 ioan scrie ca noi care credem in Numele Fiului lui Dumnezeu avem viata vesnica. 1 Ioan 5:13. tot despre viata vesnica obtinuta doar prin credinta se vorbeste in Ioan 3:16, Ioan 3:18, Ioan 5:24. noi nu putem sa facem ceva pt a obtine iertarea. in ceea ce priveste viata vesnica nu e vorba de ce facem noi pentru a o obtine, dar de ceea ce deja Dumnezeu a facut in locul nostru! de aceea ideea cu credinta+ fapte (botez, mersul la biserica…) nu mai poate fi socotita, pt ca aici se includ si eforturile noastre: efeseni 2:8-9 scrie ca nu suntem salvati prin fapte ca sa nu ne laudam…
  ceea ce ai scris tu despre credinta fara fapte se refera la un altfel de credinta. Dumnezeu ne face chemarea sa fim ucenicii Lui! ce inseamna asta? sa facem voia Lui in viata de zi cu zi, sa ascultam de El. versetul este din Iacov, o carte adresata deja persoanelor crestine, care au crezut in Isus. deci este vorba despre o carte adresata ucenicilor. este vorba aici despre credinta spre viata vesnica? cred ca nu. nu este vorba despre credinta salvatoare. cred ca Iacov se refera la credinta de zi cu zi in umblarea noastra cu Domnul. cuvintul mintuit utilizat aici in limba greaca se refera la sfintirea noastra zilnica in comportamentul nostru. aici nu este vorba despre obtinerea vietii vesnice prin fapte! nicidecum! daca am fi obtinut viata vesnica prin faptele noastre, pentru ce atunci a murit Isus?
  citi crestini sunt? buna intrebare? nimeni nu stie… doar persoana respectiva si Dumnezeu stiu daca ea este salvata sau nu. eu nu pot sa afirm persoana asta e crestina sau nu, pentru ca eu nu ii cunosc inima…
  cred ca ceea la ce ne cheama Dumnezeu este sa luam initiativa in puterea Duhului Sfint sa marturisim despre El si sa lasam rezultatele in miinile Lui!

 6. o sugestie ar fi ca sa cercetam cu adevarat scripturile si sa proclamam adevarul fara a lasa loc pt subiectivitate. vorbim lucruri cruciale care pot sa atinga multe persoane, de aceea cred ca inainte de a ne spune opinia ar fi bine sa fim bine incredintati ca Dumnezeu asta a vrut sa spuna cind a scris Biblia!

 7. Pt. Viorica…Deajaba crezi ca esti ucenicul LUI, daca nu te faci ucenicul LUI; daca numai credem in Numele Fiului Lui Dumnezeu si nu facem nimic sa aratam asta, nu avem viata vesnica. Dar nici prin faptele noastre nu putem sa fim mantuiti. Atuci ce-i de facut? Oricat am face santem doar niste robi netrebnici care am facut ceea ce trebuia.

 8. Cred in Dumnezeu ca in vantul ce sufla si imi adie fata…nu vad de unde sufla vantul, dar il simt…asa e Dumnezeu, nu Il vedem, dar simtitm mana Lui in viata noastra zi de zi!!! In fiecare dimineata EL isi innoieste bunatatile fata de noi!!! El este credincios si drept, dar noi cum suntem fata de EL???

  Zice Domnul:”AVETI CREDINTA IN MINE….” Avem noi credinta in EL din toata inima noastra????

 9. ma intreb ce a facut omul de pe cruce cind statea linga Isus… a facut ceva in acel moment vreo fapta buna ca sa cistige un loc in cer? nu… Isus a zis ca azi va fi cu El si asta pt ca tilharul L- a recunoscut ca Domn si mintuitor…
  vreau sa fiu explicita… eu nu neg importanta fapteleor bune… in efeseni 2:10 scrie ca Dumnezeu a pregatit mai dinainte faptele bune ca sa umblam in ele… apoi e necesar sa facem voia Lui in viata noastra… dar vorbind despre viata vesnica aceasta poate fi cistigata doar prin credinta in Isus ca Domn si Salvator personal. El este Mielul lumii care ridica pacatul lumii (Ioan 1:29), El a platit in locum nostru pe cind noi eram morti in pacatele noastre si nici macar nu-l cunosteam pe El… deci cum poate o persoana sa capete viata vesnica prin faptele ei? aceasta e absurd. + la aceasta, din moment ce o avem noi nu o pierdem. Dumnezeu promite ca nimeni nu ne va smulge din mina Sa, ca nimic nu ne va desparti de El (Ioan 10:28, 29; romani 8:38-39).

 10. Dragii mei ma bucur foarte mult ca ati raspuns atatia la articolul acesta.Nu am avut atatea raspunsuri la nici un articol pana acum SI VA MULTUMESC, DAR haideti sa nu filozofam si sa vb pe marginea aceea ce am scris eu fara sa scoatem textul din context si fara sa deviem discutia de la subiectul de baza.PRIN TOT CEEA CE EU AM SCRIS am vrut sa scot in evidenta prin ce ar trebui sa ne deosebim NOI CRESTINI ADEVARATI de toti care credem in dumnezeu atat cu mintea cat si cu inima ,fata de toti “crestinii”din aceasta tara crestina care doar cred in DUMNEZEU;si nicidecum nu am vrut sa spun ca prin faptele noastre vom fi mantuiti;intradevar noi am fost mantuiti la golgota,dar asta este deja alt subiect si nu despre asta vreau eu sa vorbim acum.E foarte simplu…”CATI CRESTINI MAI CRED IN DUMNEZEU CU ADEVARAT?”,facand referire la crestinii care cred doar cu mintea si la cei care cred si cu mintea si cu inima.VA ROG SA RAMANETI LA SUBIECT….MULTUMESC Si Domnu sa va rasplateasca osteneala.

 11. SORA VIORICA SPUNE-MI TE ROG FRUMOS CINE A ZIS CA O PERSOANA POATE SA CAPETE VIATA VESNICA ,SA FIE MANTUITA PRIN FAPTE!!!???
  SI NU AM INTELES LA CE TE-AI REFERIT CAND AI ZIS CA “DIN MOMENT CE O AVEM NU O PIERDEM”???

 12. VIORICA ai perfecta drepatate MANTUITI suntem prin jertfa domnului ISUS;prin jertfa LUI a fost platit pretul pt rascumpararea noastra si am fost mantuiti din mana diavolului,dara ca sa putem avea parte de cer cred ca este inevitabil de aface fapte vrednice de pocainta noastra.CREDE-MA ca as fi cel mai fericit om de pe pamant sa stiu ca Domnul isus a facut totul ca eu sa fiu mantuit iar eu pot sa stau cu minile in san sa fiu un fel de “para malaiata…”sa stau cu burta la soare si sa stept sa vina Domnul.Ce usor ar fi…Dar nu cred ca la asta suntem chemati,dar asa cum am spus nu vreau sa vb de MANTUIRE in acest articol ci de CREDINTA asta pe care multi spun ca o au dar nu ii ajuta cu absolut nimic.
  Domnu sa ne dea intelepciune.AMIN!

 13. Domnul nostru ISUS CRISTOS ,si DUMNEZEU TATAL nostru, care ne-a iubit si ne-a dat, prin harul Sau,o minghiere vesnica si o buna nadejde,sa va minghie inimile ,si sa va intareasca in orice lucru si cuvint bun,si El sa faca ca ori ce crestin sa aiba o credinta neclintita in DUMNEZEU TATAL,FIUL si DUHUL SFINT .Caci fara credinta este cu neputinta sa fim placuti lui DUMNEZEU .Caci cine se apropie de Dumnezeu ,trebuie sa creada ca El este ,si ca rasplateste pe cei ce-L cauta .Caci prin credinta din inima se capata neprihanirea, si prin marturisirea cu gura se agiunge la mintuire, dupa cum zice Scriptura:Oricine crede in el nu va fi dat de rusine .Binecuvintat sa fie omul, care se increde in Domnul ,si a carui nadejde este Domnul .Caciel este ca un pom sadit linga un riu de ape care-si intinde radacinile spre riu ;nu se teme de caldura, cand vine, si frunzisul lui ramine verde ;in anul secetei, nu se teme si nu inceteaza sa aduca roada . AMIN

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: