ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Televizorul nostru cel de toate zilele

Psalmi 119:9 Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău.

Televizorul…atât de controversatul televizor. Am avut şi eu o perioadă în viaţa mea când la fiecare sfârşit de săptămână alergam la chioşcul de ziare să cumpăr programul TV ca să nu pierd nimic din grila de programe. Zi şi noapte stăteam lipită de ecranul TV-ului. Eram la zi cu ştirile, filmele şi emisiunile de divertisment. Dar…a venit o seară în viaţa mea, când printr-o predică a fratelui Adi Mocanu, Domnul mi-a vorbit la modul cel mai personal, că trebuie să mă alipesc de EL cu toată fiinţa mea, cu tot sufletul meu şi cu tot cugetul. Iar printr-o proorocie, Domnul îmi zicea să nu mai caut comori în ţărână, ci să stau în veghere să caut voia Sa şi să mă las condusă de EL. Aici a început cu adevărat schimbarea mea.

Dacă vrei să fii un tânăr curat, un credincios adevărat, strânge Cuvântul Domnului în inima ta şi nu te abate de la Legea Sa.

Recomand: Complex Turistic Puiu KERIGMA.ro Vila Elim , Life Romania

Psalmi 119:11 Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! Pune Cuvântul Domnului pe primul loc în viaţa ta. Fă-ţi timp de Dumnezeu. Lasă TV-ul şi citeşte Biblia. Nu-ţi mai lăsa copiii să privească la programele mizere de la TV. Creşte-i pe braţe de rugăciune şi în Cuvântul Domnului. De ce să stai seara la TV cu toată familia ta, când poţi să stai împreună cu ei pe genunchi cântând o cântare sau studiind Cuvântul?? De ce stai acasă lenevind în pat să priveşti predica la TV, când poţi merge la părtăşie? De ce dimineaţa când te trezeşti primul lucru pe care îl faci este să cauţi telecomanda şi să butonezi programele TV?? De ce când te trezeşti nu spui: „Doamne mulţumesc?” De ce preferi un meci de fotbal, în loc să fii prezent la programul de dupamiază al bisericii? DE CE? Pentru că am făcut din TV „tatăl nostru cel de toate zilele!!!”

 

DOAMNE TREZEŞTE-NE!!! DOAMNE CERCETEAZĂ-NE!!! VEZI DACĂ SUNTEM PE O CALE REA ŞI DU-NE PE CALEA VEŞNICIEI!! AMIN!!!

scris de Florina Patru. ®www.CrestinTotal.ro

CLICK AICI pentru mai multe articole de Florina Patru

in fiecare sambata un nou articol scris de mine.

 


 

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

21 Comments

 1. Domnu sa te binecuvinteze iubi

  Mergeam intr o zi cu un frate la o piata si ne-am intalnit cu cineva care isi luase ceva televizor si se dadea mare ca are vreo 30 de programe si era vesel …si fratele care era cu mine ii zice auzi eu am un televizor cu 66 de canale si fiecare canal are mai multe programe si eu cand ma uit la el nu ii vad pe oameni eu il vad pe Dumnezeu si toata slava cea de sus

  si i a mai zis eu cu televizoru meu nu vad doar ce e in lume eu vad si ce e in cer …la care prietenul nostru sia plecat capul si a plecat…..

  Dumnezeu sa ne ajute sa folosim acest televizor cu 66 de canale (Biblia )

 2. Hmmm televizorul,cel mai mare HOT care fura din timpul nostru cu Dumnezeu.Un idol de la copiii de 1 an pina la cel de 100 de ani.Si totusi toti avem cel putin un televizor in casa noastra.Domnul sa aiba mila de noi si sa ne deschida mintea sa intelegem ca de Dumnezeu avem mai mare nevoie decit de tv.

 3. Nu mintiti poporu…cu televizoru!!! Se scuza unii crestini ca ei se uita la televizor numai la stiri. Pai cele mai multe grozavii la stiri sunt…O lume condusa de televizor

 4. E bun Televizorul ca are destule canale crestine credo tv, speranta tv, alfa & omega tv, chiar si postul otv posteaza programe duminica dimineata si canalul b1 deasemenea, este bun daca vrei, ca orice lucru e si bun si rau chiar si omul nu e perfect, daca o luam asa internetul este mai plin de lucruri urate, daca stam sa negandim daca dai din telecomanda posturile de televiziune iti permite sa vizionezi filme, emisiuni programate dar pe internet poti vedea reluari de la tot felul de emisiuni, filmele le poti descarca in orice limba gratis, poti pirata muzica pe internet, poti viziona filme pornografice sau sa vezi poze cu femei sau barbati dezbracati etc… ceea ce televiziunile nu au dreptul de a difuza pe posturile lor. Orice lucru poate fi folosit si la lucruri bune si la lucruri rele depinde unde te conduce inima! Tu singur decizi inspre ce cale ai pornit!

 5. Dumnezeu sa fie slavit ca ne-a lasat canalul cu 66 de programe…GRATIS SI FARA FACTURA LA SFARSITUL LUNII!!!

  Sa cugetam zi si noapte la Legea Lui, ca sa fim fericit si sa avem viata AMIN!!!!

 6. Frate Andrei…

  Ai mare dreptate…sunt multe programe TV crestine…dar problema e la noi…ca firea noastra pacatoasa si rea din cale afara…ne indeamna la fapte urate si scarboase in fata Domnului…daca butonam telecomanda…si dam peste niste imagini murdare..avem din fire nevoia sa le privim..si curiozitatea ne impinge sa stam si sa vedem mai departe OARE CE SE VA INTAMPLA??

  Acest „OARE” pacatos i-a smuls din Eden pe Adam si Eva si pentru acest „OARE” ne putem si noi pierde vesnicia!!! DUMNEZEU SA AIBA MILA DE NOI AMIN!!!!

 7. Cine zice ca la tv sunt si lucruri bune minte cu nerusinare…

 8. In ziua de azi mai tare vine ispita in biserica decat la televizor ptr felul in care se imbraca fetele din biserica in ziua de azi…

 9. ixulescu frate…sunt si emisiuni crestine…dar f f f putine…si nu pot face fata mizeriei societatii in care traim!!!

  Dar daca ne vom gasi placerea zi de zi in Legea Domnului vom fi fericiti si ne va merge bine!!!

 10. Frate Andrei…ai perfecta dreptate…o daca s-ar trezii toti pastorii si sa inteleaga ce a mai bine sa faca voia Domnului decata sa lase tinerii sa se imbrace dupa bunul plac al inimii!!
  De aceea merg atat de prost bisericile din ziua de azi..pt ca Hristos nu mai este capul bisericii…ci MODA!!! Ar trebuie sa staruim mai mult in rugaciune pentru conducatorii bisericilor…ca Dumnezeu sa lucreze la inima lor sa inteleaga ca Biblia este DA si AMIN, nu sa doreasca sa aiba un numar de membrii in biserici…cara sunt doar niste cadavre vii mirostitoare frumos pe fara…dar prin launturul lor viermii pacatului misuna cu miile!!! DOAMNE AI MILA DE NOI…AJUTA-NE SA TRAIM CU CUMPATARE IN VEACUL ACESTA AMIN!!!!

 11. Fratele meu Andrei noi nu nulim biblia televizor cu canale am vrut sa prezentam unde trebue sa priveasca crestinul pentru ca in biblie daca privesti ,citesti si iei aminte vezi cerurile deschise si tot ce se petrece acolo ca si noi aici sa ducem o viata ca acei de acolo sfanta………..Domnu sa ne lumineze…….Amin

 12. Ai dreptate sora Flory,noi nu putem schimba lumea si asa zisi pocaiti de azi, dar putem sa NU facem ce face lumea si acesti asa zisi pocaiti,Isus a putut ,noi de ce nu?
  Duhul sfant nu poate privi emisiuni la tv.poate cateva stiri cu cataclismele acestea,in rest nimic ,noi trebuie sa fim lumini inaintea lui Dumnezeu oricat le-ai spune acestor tinere generatii sunt foarte impotrivitori si ne spun sa nu-i judecam si ca ei sunt mantuiti si ii acceptam si daca i-am acceptat ne-au dus bisericile la dezastru ,au facut o sala de spectacol si pastorii i-au incurajat,aceasta generatie este rezultatul pastorilor de azi ,moderni ,pentru ca cum e pastorul asa e turma, lor le place la pocaiti ca au programe artistice ,le duce pastorul tot ce voiesc numa sa aiva membri multi in adunare ,activitati sportive si ca cei din lume, se roaga fatarnic,vai si amar de ele,pentru uni barbati am tot respectul dar fetele si femeile de azi ii dezastru cu vestimentatia lor ,dar noi cei duhovnicesti avem voie sa judecam si sa ii corectam, nu suntem noi pusi vegheatori peste casa lui Dumnezeu, cine sa vina sa faca curatenie in adunari cei de afara?Da, noi avem voie sa-i judecam si noi nu putem fi judecati ca stam corect cu cuvantul lui Dumnezeu,ascultati predica lui Paul Washer „10 acuzati impotriva bisericilor „cat adevar!!!!!tinerii de azi daca au ajuns in asemenea hal ca sunt de condamnat nu mai au nici o sansa de mantuire doar cei din lume daca se pocaiesc , dar cei care au fost odata luminati si pacatuiesc cu voia numai ramane nici o jertfa pentru pacat,mie mila de acestia si ma rog ca Duhul sfant sa-i cerceteze si sa ii corecteze pe cine mai poate. Eu traiesc dupa cuvant si tot ce spun in aceste artecole le spun prin incredintarea Duhului Sfant,zica cine ce o vrea eu nu vb pe mess cu nimeni ca acolo se barfeste eu spun pe fata ce am de spus.1 Tim .5:20 Pe cei ce pacatuiesc mustra-i inaintea tuturor ca si ceilalti sa aiba frica.AMIN.

 13. OOOOOOOOOOOOOOOOO DOAMNE FRATII MEI DA ATI FOST ATINSI DE SUBIECTU ASTA NU GLUMA.Altii in sensul bun al cuvantului,altii nefiind de acord cu un lucru atat de real si prezent in casele noastre,asa cum spuneau unii dintre voi,chiar mai mult decat Cuvantul Domnului.Prin atitudinea si raspunsul vostru vis-a-vis de acest subiect observ ca multi dintre noi „pocaitii”(ca sa o sustin pe sora monica)sunt falimentari aici.si vin sa spuna ca televizorul le este de folos!!!frate andrei de ce ai nevoie de televizor sa asculti o predica,acum cand ai libertate de a merge la biserica in fiecare zi,dar totusi iti dau dreptate doar daca esti imobilizat la pat si nu te poti deplasa,dar si atunci ai putea sa asculti predicile la un cd-player sau daca vrei neaparat sa vezi imagini la un DVD.Nu vreau sa dau impresia ca eu nu ma uit la televizor;imi place sportul si mai urmaresc si eu cate un meci de fotbal,dar multumesc Domnului ca nu mai sunt”ROBUL”lui si il pot opri atunci cand e gata meciul respectiv.
  Ce sa va mai spun???in momentul asta zambesc cu gura pana la urechi si ma intreb ce se intampla???in timp ce raspundeam la acest subiect extraordinar”Fi binecuvantata FLORY”,sotia mea se uita la emisiunea „NORA PT. MAMA”,si dintr-o data s-a stins televizorul din camera noastra (al doilea) si nu mai porneste.:)))))))))))))))))))))))))))nu ma pot abtine si rad de unul singur in asa fel ca daca m-ar vedea cineva ar zice ca imi lipseste o doaga.:))))))))))))))))).
  Am mai ramas cu un televizor in cealalta camera si ma gandesc daca sa-l aprind si pe asta sau nu…???:))))))))))))))
  FITI BINECUVANTATI FRATII MEI IN SPECIAL FLORY PT.INSPIRATIA SI CURAJUL DE A SCRIE ACEST ARTICOL.nu mai zic NIMIC;am ramas fara cuvinte,spunetimi voi ce se intampla ce lectie vrea sa imi dea DOMNU??? AMIN!!!:))))))))))

 14. Io vad ca tot dupa imbracaminte umblati!!! Va spun io cum s ava imbracati daca asta urmariti fetelor!!! Batic cu 10 noduri si fusta dubla pana in oamant si bluza din aia groasa cu gat!!! Ca sa nu se mai ispiteasca nimeni in voi !!! Si atunci se vor ispiti altii care vor spune ca va credeti sfinte!!! Iar cu televizorul, te poti uita la emisiuni crestine daca vrei sau daca nu vrei te poti uita la un film de groaza!!! Si cu husvarna poti sa iti tai lemne pt foc acasa sau sa ii tai gatul lu fratele tau !!!

 15. eu va propun ceva haideti sa deschidem Biblia in fiecare zi si sa ne luminam sa vedem voia lui Dumnezeu si nu ce gandesc unii ,haideti sa nu mai deschidem televizorul in fiecare zi ci sa deschidem Biblia „televizorul nostru cu 66 de canale ” si astfel vom vedea lumea lui Dumnezeu ,,,de unde putem invata cum sa traim …..Fiti sfinti caci Eu sunt sfant
  Dumnezeu sa ne deschida mintea si sa nu mai stam nepasatori

 16. pana la urma si computer-ul poate fi un idol la fel k tv-ul si chiar cartile pe kre le citesti in lok sa citesti din Cuvant oricum TOT ce pune stapanire pe tn este idol !!!

 17. asa e Damarys….tot ce pune stapanire pe noi e IDOL…chiar si copiii nostrii sau cei dragi…si Dumnezeu zice Biblia…ca e un Dumnezeu gelos….Dumnezeu sa ne ajute sa Il iubim numai pe EL mai mult ca orice pe acest pamant AMIN!!!!!

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: