EDITORIALE

Oare mai are rost sa traiesc?

Traim intr-o lume plina de lucruri neintelese, plina de rautate , invidie, egoism, gelozie, dar totusi cu atatea momente de bucurie. Ne uitam zilnic la televizor, zicem noi sa ne recreem si vedem atatea lucruri oribile care se intimpla in jurul nostru. Tatal isi violeaza fiica, mama isi ucide copilul, sotul isi bate nevasta, sotia isi inseala sotul, tineri, batrani se sinucid, fie ca li se pare prea grea viata fie ca o anumita secta ii invata ca de fapt viata asta nu merita traita. Dupa toate aceste imagini oribile, nu putem sa nu ne punem si noi aceasta intrebare ,,oare mai are rost sa traiesc in lumea aceasta’’?

Sincer, imi vine foarte greu sa ma gandesc la aceasta intrebare, dar cred ca este de datoria noastra sa incercam sa intelegem aceasta intrebare daca vrem sa ne ajutam unii pe altii. Si cum putem analiza cel mai bine aceasta problema, decat fugind la Cuvantul Domnului. Incepem cu inceputul si vedem ca Dumnezeu a creat omul ca sa fie stapan peste tot pamantul. Mai mult tot ce a creat Tatal, a fost pentru om. El ne-a pus totul la dispozitie ca noi sa traim fericiti, in armonie cu toate lucrurile si chiar mai mult, noi, purtam chipul lui Dumnezeu. Si ca viata noastra sa fie perfecta, ne-a facut si un ajutor potrivit pentru noi, femeia. Desi au trecut multi ani de atunci, Tatal nostru ceresc, inca doreste ca noi sa traim pe deplin aceasta viata in armonie cu toti oamenii. Dar, haideti sa vedem de ce nu este asa? In primul rand Biblia ne spune ca pacatul pune o bariera de despartire intre noi si Dumnezeu. Oamenii nu mai sunt interesati de Creatorul lor, astazi mult mai la moda decat Dumnezeu este curvia, minciuna, hotia, escrocariile, crimele, violurile si multe altele. Daca ne uitam putin la cele 10 porunci, vedem ca toate aceste fapte, sunt impotriva Cuvantului lui Dumnezeu. Inaintea potopului din vremea lui Noe, Cuvantul ne spune ca Dumnezeu s-a uitat pe fata pamantului si a văzut că răutatea omului era mare pe pământ şi că toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău. Oare daca Dumnezeu se uita astazi peste fata pamantului ce vede El? Mie mi se pare foarte clar ca defapt ne meritam soarta si ca bunatatea si rabdarea Lui sunt mult prea mari fata de toate gandurile si faptele noastre. Dar, totusi ne gandim la faptul ca acest Dumnezeu ne iubeste atat de mult ca a fost gata sa-si jertfeasca unicul Fiu al Sau, pe Isus Hristos, Mielul Lui Dumnezeu. Oare nu este acesta cel mai mare motiv sa ne traim viata pana la capat, oare ce am vrea sa mai faca Dumnezeu pentru noi? Ne-a dat viata, ne-a facut stapani peste toate vietuitoarele, ne-a cuprins pe toti in harul Sau, ne-a spalat de pacate prin sangele Fiului Sau si inca mai are rabdare cu noi, inca mai este har si binecuvantare. Zilnic vedem bunatatea Lui, vedem dragostea Sa si totusi, noi inca ne mai intrebam daca viata aceasta mai merita traita? Caci pentru mine a trai este Hristos si a muri este castig. Fratilor, noi traim pentru Cel ce ne-a dat viata si viata aceasta este cu un scop pe pamant. Principalul scop este sa-L laudam pe Dumnezeu, de ce? Petru ca El este Dumnezeu, Creatorul nostru si tot ceea ce avem, este prin harul si dragostea Lui. Daca ma uit putin in viata mea si vad cat de binecuvantat sunt, am sanatate, familie, prieteni, de unde toate astea? Oare nu Dumnezeu este Acel care s-a ingrijit de toate nevoile mele, oare nu El va fi cu mine pina la sfarsitul vietii?

Caci, atat de mult a iubit Dumnezeu omul, ca a dat pe singurul Sau Fiu, ca oricine crede in El sa nu moara, ci sa aiba viata vesnica. Pentru mine este suficient, viata merita traita la maxim, dar in Domnul. Da, chiar merita sa mai traim in lumea asta si chiar mai mult merita sa fim pe deplin multumitori si recunoscatori pentru toate lucrurile din viata noastra. Nici o incercare nu este peste putintele noastre. Noaptea aproape a trecut, se apropie ziua. Să ne dezbrăcăm, dar, de faptele întunericului şi să ne îmbrăcăm cu armele luminii. Să trăim frumos, ca în timpul zilei, nu în chefuri şi în beţii; nu în curvii şi în fapte de ruşine; nu în certuri şi în pizmă; ci îmbrăcaţi-vă în Domnul Isus Hristos şi nu purtaţi grijă de firea pământească, pentru ca să-i treziţi poftele. FRATILOR VIATA MERITA TRAITA, EA ESTE UN DAR DE LA DUMNEZEU SI NUMAI EL IL POATE LUA INAPOI.

scris de Marin Somai,  CrestinTotal.ro

CITESTE MAI MULTE ARTICOLE DE MARIN SOMAI(CLICK AICI)

In fiecare Joi un nou articol de Marian Somai.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

7 Comments

 1. A -ti vazut cu ochii vostri ca se implinesc profetiile ,prorocilor din Biblie?!!!Credeti tot cuvantul lui Dumnezeu caci este viu si lucrator.
  Din pacate si tara noastra a ajuns ca o tara spurcata si plina de neadevaruri ca in Ezechiel 22:1-31.totul este adevarat,parlamentari si presedintele tarii sunt plini de hotii si ucideri de oameni prin faptul ca nu ajuta oameni nefaforizati cu locuri de munca ,in sanatate nu ii ajuta, opresc plata salarilor, pensilor,a celor handicapati inapti de munca (indexari)si multi mor prin ucideri pentru bani (nevinovati),mor prin tari straine ,tinerii se drogheaza si comit infractiuni , Ezec.22:8-11 nu vor sa se casatoreasca traiesc in curvie,bogatii tarii acesteia putini sunt cu inima larga sa ajute saracii ,bisericile si preotii,pastorii sunt la fel, se preocupa sa faca biserici cat mai luxoase si crestinii cersesc painea si mor in pacatele lor se duc in iad,toti preotii si pastorii tarii acesteia traiesc in imbuibari sunt toti plini de neadevaruri sunt lipsiti de orice simt al intrajutorarii crestinilor,cer zeciueli pentru poftele lor si a bisericilor se distreaza pe banii crestinilor la mese de imbuibari si calatorii.Ezec.22:26-27.
  Tara noastra are nevoie de cineva care sa fie cu Duhul Lui Dumnezeu in el la conducerea Tarii si a bisericilor sa poata lua decizi corecte si sa aiba mila de tara lui,de crestini lor si sa ne ajute, nu sa ne vorbeasca, de vorbe suntem satui vrem fapte si ajutor de la ei nu vorbe goale. Ezec.22:30-31,mania lui Dumnezeu va fi si peste tara noastra ,plata lucratorilor faradelegii v-a fi curand rasplatita,Ezec.21:24-32dar pentru copii lui Dumnezeu va venii binecuvantare si va fi rasplatita pentru ca a crezut in Numele Fiului Sau si nu s-au rusinat de Numele Lui care au tinut credinta si s-au pocait de faptele lor rele.
  Doamne Isuse ,ajuta-ne pe noi care Te iubim si implinim cuvantul Tau prin trairea noastra sa fim gasiti vrednici de imparatia Ta. Ezec.14:21_23,18:20-32 ,Apoc.14:12-13 Amin.

 2. Galateni 2:20  Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine.

  Suntem copiii Domnului si traim….dar nu mai traim pentru noi ci traim pentru EL si pentru cer – PENTRU VIATA VESNICA!!! Va spun cu toata sinceritatea ca si eu in trecut am avut momente in care ma gandeam ce rost are viata…ma gandeam ca ar fi mai bine sa mor decat sa traiesc in lipsuri si suferinta…ma gandeam ca sunt un nimic si ca lui Dumnezeu nu ii pasa de mine….dar atunci eram stapanita de firea pamanteasca!!!

  AZI…TRAIESC…DAR NU MAI TRAIESC EU CI HRISTOS TRAIESTE IN MINE!!! Si va spun din toata inima mea ca de cand mi-am lipit toata inima de Domnul si toata fiinta mea de EL…TRAIESC LA MAXIM FIECARE CLIPA PENTRU DOMNUL!!!

  Stiti cum ar trebuie sa traim noi in vremea de acum?? Tit 2:11  Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toţi oamenii, a fost arătat,
  12  şi ne învaţă s-o rupem cu păgînătatea şi cu poftele lumeşti, şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie,
  13  aşteptând fericita noastră nădejde şi arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu şi mântuitor Isus Hristos.
  14  El S-a dat pe Sine însuşi pentru noi, ca să ne răscumpere din orice fărădelege, şi să-Şi curăţească un norod care să fie al Lui, plin de râvnă pentru fapte bune.

  ESTE TIMPUL IN CARE TREBUIE SA TRAIM CUMPATATI…SI CU LUARE AMINTE LA FIECAR GAND…FIECARE FAPTA…PASII DOMNULUI SE AUD…MIRELE ESTE GATA SA VINA PE NORI! NOI SUNTEM OARE GATA??

  De ce sa ne gandim daca mai are rost sa traim?? De ce sa ne gandim la suferinta?? De ce sa fim tristi cand avem un Dumnezeu asa de mare?? De ce sa ne pierdem viata?? DUMNEZEU NE VREA CU GELOZIE PENTRU EL!!!

  HAIDETI SA TRAIM PENTRU DOMNUL LA MAXIM FIECARE CLIPA A VIETII NOASTRE SI FIECARE ZI SA O TRAIM CU BAGARE DE SEAMAN CA SI CUM AR FI ULTIMA DIN VIATA NOASTRA!!! NU STIM NICI ZIUA NICI CEASUL CAND EL NE VA CHEMA ACASA…SI CE MINUNAT VA FII ACOLO…STITI DE CE?? Apocalipsa 21:4 El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut!!!

  FITI BINECUVANTATI SI TRAITI NUMAI PENTRU DUMNEZEU!!!

 3. Da fratele meu Marin,pt mine a trai este Hristos si a muri este un castig;asa spune cuv DOMNULUI in Filipeni 1:21.viata aceasta nu este a noastra am primit-o pt un timp,iar creatorul si fauritorul nostru,ne va lua acest dar cand el considera ca e momentul potrivit.Eu nu pot sa inteleg cum cineva isi poate dori sa nu mai traiasca.cum poate renunta la ceea ce nu este a lui.Cum mai poate acel „frate „sa acea „sora”sa mai spuna ca amuri este un castig.Oare pt. cine va fi un castig???cu siguranta pt.cel rau.Mai mult de-atata,un alt cuvant spune:”caci daca traim pt Domnul traim si daca murim pt.Domnul murim”.daca cineva isi pune capat zilelor pt cine a murit el???cu siguranta pt.diavolul.
  inseamna ca DOMNUL NOSTRU ISUS HRISTOS care a parasit slava s-a cereasca pt noi oamenii,care a murit si pt acesti oameni,a murit degeaba.
  Dumnezeu sa ne ajute sa fim vrednici de chemarea pe care ne-a facut-o si sa ne intalnim toti in slava Lui cereasca.TRAITI PENTRU DOMNU PANA LA SFARSIT.AMIN.

 4. viata e un dar de la Dumnezeu si ai perfecta dreptate…dar emo credeti ca sunt invizibili?nau sentimente? toata lumea rade de emo da ce naiba ai tu cu acesti oameni?daca asta e stilul lor de viata ce te doare pe tn de ei?ia veziti de viata ta si lasai pe emo in pace,vati gandit de ce emo astia au decis sa aiba o astfel de viata?va spun eu,pentru ca nu se simt iubiti,sunt foarte sensibili,si simt ca nu mai au rost in viata,aia care se dau in papuci ca nus emo sa treaca prin ceau trecut emo si sa il vedem,de ce nu vreti sa ii acceptati pe acesti emo?daca iati accepta nu sar mai omora si ar fi in randul oamenilor fericiti,nici nu stiti cum se comporta acesti emo,ei bn va zic eu,sunt amuzanti,stiu sa se inteleaga chiar foarte bine si sunt prietenosi cu toata lumea daca stai sa ii cunosti,mie toata lumea imi zice emo pentru ca am bretonul in ochi,si sunt mai sensibila nu vreau sa ajung sa nu mai vreau sa traiesc,dar asta simt datorita oamenilor care isi bat joc de mn,si se mai intreaba lumea de ce sar la bataie,uite pentru ca asa mau facut oamenii rea,pentru ca ma iau in batjocorit si chiar nu accept asa ceva,habar nu aveti cum e sa treceti prin ce au trecut acesti emo,eu am avut sansa sa trec si sa ii inteleg…multumesc pentru ascultare.O zi buna!

 5. va rog sa luati in considerare ce am zis pentru ca daca nu ii mai batjocoriti no sa mai fie o lume rea.

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: