EDITORIALE

Niciun om nu este de neinlocuit

   Tot mai des am auzit aceasta afirmatie in ultima vreme si parca desi tot mai multi oameni o rostesc, eu nicicum nu reusesc sa o inteleg.

   Am stat mult si m-am gandit la aceasta afirmatie sa–mi dau seama daca intr-adevar este asa, oare orice om poate fi cu usurinta inlocuit de altul? Stau acum si ma gandesc la Avram, daca orice om poate fi inlocuit, oare eu l-as putea inlocui pe Avram? Oare, eu as putea face ceea ce a facut el, sa fiu gata sa-mi jertfesc unicul fiu, doar pt ca asa vrea Dumnezeu? Imi aduc aminte de toti acei ani in care eu am fost chemat la pocainta, Domnul imi vorbea, ma cerceta si totusi stateam nepasator si indiferent. Eu nu am fost in stare sa raspund chemarii Domnului sa ma pocaiesc, dar oare as putea eu acum sa fac gestul sau? Cu siguranta ca nici eu si sunt sigur ca multi altii dintre noi, ca sa nu zic toti, nu am putea sa-l inlocuim pe acest om care la iubit atat de mult pe Dumnezeu incat a fost gata sa-si jertfeasca unicul sau fiu. Continui totusi sa ma gandesc la aceasta afirmatie, poate nu am reusit eu sa fac cea mai buna comparatie, asa ca ma gandesc la un alt om pe care eu l-as putea inlocui, ca doar, niciun om nu este de neinlocuit. Poate Iosif ar fi o comparatie mai buna. El avea doar 17 ani cand a fost vandut de fratii sai si el nu a avut o asa legatura directa cu Dumnezeu, ca si Avram. La fel ca si noi, Iosif era un simplu om care aplica Cuvantul Domnului in viata sa. Deci, cred ca comparatia este mult mai buna. Asadar ma gandesc ca eu sunt in locul lui Iosif si ca pe mine ma ales Domnul sa lucreze la viata poporului meu. Deci, sunt vandut de fratii mei ca si sclav si acum trebuie sa traiesc o viata de rob in asa fel incat toti ceilalti sa vada in mine Duhul lui Dumnezeu. Foarte simplu, nu?

Imi aduc aminte de cate ori am cartit impotriva sefului meu pentru ca m-a pus sa fac ceea eram platit sa fac si de cate ori eram gata sa-mi pierd firea doar ca trebuia sa-mi implinesc indatoririle pentru care eram platit sa le fac. Oare in acele momente au vazut colegii mei de servici Duhul lui Dumnezeu in mine, oare seful meu a putut sa spuna despre mine, la fel ca despre Iosif, ca Duhul lui Dumnezeu este in mine? Hmm cu siguranta ca nu, dar poate ca si eu as fugi de pacatul curviei la fel ca si Iosif. Si totusi imi dau seama cu rusine, de cite ori am gindit la curvie si m-am complacut in aceste ganduri si imagini. Imi dau seama ca nu as putea sa inlocuiesc pe niciunul dintre acestia doi si nu numai, multi alti. Oricat as incerca sa inteleg aceasta afirmatie, chiar nu pot, mi se pare foarte nedrept sa spun ca orice om poate fi inlocuit, cand eu ma bucur de atatea ori ca nu sunt in pielea altora. Da, orice om poate fi inlocuit, dar odata cu el si faptele sale si caracterul sau va fi inlocuit.

   Fratilor, haideti sa nu mai fim fatarnici si sa spunem ca nu sunt oameni de neinlocuit, haideti mai bine sa apreciem munca acestor oamenii, sa lasam invidia si egoismul si sa le recunoastem munca, pomul bun se cunoaste dupa roada, omul dupa fapte. Faptele noastre sunt cele care ne reprezinta caracterul nostru. Oamenii pot fi inlocuiti, dar munca lor Niciodata.

by Marin Somai

CITESTE MAI MULTE ARTICOLE DE MARIN SOMAI(CLICK AICI)

Related Articles

4 Comments

 1. Amin fratele meu Marin!!! Domnul sa te binecuvinteze pentru acest articol minunat si cine are ochi sa vada si sa ia aminte la tot ce ai scris!!!

  Domnul sa cerceteze vietile noastre si sa intelegem fiecare ce avem de facut si sa luptam pentru ceea ce putem face pentru Domnul cu adevarat!!! amin!!!!

 2. Da …foarte frumos acest articol.
  Dumnezeu sa ne dea intelepciune ca sa putem aprecia corect pe cei care depun osteneala in lucrarea lui Dumnezeu .Este foarte simplu sa fim doar consumatori….dar nu stiu cat este de corect in fata lui Dumnezeu ,….sa stii ca nu te-ai ostenit niciodata cu nimic…ba din contra sa mai si cartesti si sa critici pe cei care o fac.
  Mi-a placut f.f.mult aceasta expresie -„Oamenii pot fi inlocuiti, dar munca lor Niciodata.”
  Mare adevar ai grait…..Dumnezeu sa te binecuvinteze!

 3. In lucrarea Domnului este loc pentru fiecare. Dumnezeu isi face partea Sa trebuie sa ne facem si noi partea noastra in slujire si vai noua daca nu vom fi gasiti bine in lucrul incredintat noua!

 4. FRATELE meu Marin, a trecut ceva timp de cand ai postat acest articol,dar pt ca nu am stiut ca scri aici si tu,nu am citit pana acum si nici nu am pus un comentariu.Citind ceea ce ai scris indemnat de DUHUL SFANT, cred ca dintre cei care au citit si au scris aici,nimeni,da absolut nimeni inafara de FLORY si de MINE ,nu a inteles durerea ta cand ai scris aceste randuri,si durerea noastra cand le-am citit.:((.
  fratii mei a gresii e omeneste…si n-i se poate intampla si noua in urmatoarea secunda;cu gandul,cu vorba sau cu fapta.De aceea e inadmisibil sa dai la o parte pe cineva care a slujit din toata inima lui,cu toata fiinta lui si cu tot ce poate el mai bine,DOMNULUI,doar pt. faptu ca a gresit.eu nu cred ca un om e dat la o parte ca are o oarecare greseala,ci mai degraba din INVIDIE.Si cu siguranta mai mare pacat va avea acela care este invidios pe omul lui DUMNEZEU,decat acela care a gresit si si-a cerut iertare in fata tuturor in fata conducerii,dar mai presus de toate in fata lui DUMNEZEU.Domnu sa aiba mila de toti aceia care inlocuiesc oamenii cu usurinta.CINE ARE URECHI DE AUZIT SA AUDA SI CINE ARE OCHI DE VAZUT SA VADA. DOAMNE IARTA-NE!!!

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: