StiriSTIRI MISIONARE

Misionari arestati in Haiti cred intr-un verdict dat de Dumnezeu

În urma audierilor care au avut loc luni cu privire la cazul celor 10 misionari americani acuzaţi de răpirea a 33 de copii haitieni, judecătorii nu au pronunţat nici de această dată verdictul. Liderul grupului de credincioşi are totuşi încredinţarea că Dumnezeu îi va elibera, informează Reuters.
În ediţia de luni a CBC News, a fost publicată o înregistrare video cu misionarii americani şi copiii luaţi de aceştia. Forţele de ordine haitiene interogau grupul înaintea arestării, la graniţa cu Republica Dominicană. În filmare, liderul grupului misionar, Laura Silsby, arăta îngrijorată și agitată, iar mulţi dintre copii erau speriaţi şi plângeau. Întrebată dacă are acte legale, femeia a răspuns: „Noi vrem doar să-i ajutăm pe aceşti copii. Nu cunoaştem toate regulile voastre.

Misionarii, marea majoritate apartenenţi ai Bisericii Baptiste din Idaho – SUA, au fost arestaţi luna trecută în timp ce încercau să ducă spre Republica Dominicană 33 de copii haitieni, la 17 zile după seismul devastator din Haiti. Ei au fost acuzaţi săptămâna trecută de răpire şi intenţii criminale asupra unor minori. Audierile privind acest caz au fost reprogramate pentru ziua de marţi, însă surse judiciare spun că până miercuri nu se va cunoaşte un verdict definitiv.
„Sunt încredinţată că Dumnezeu va scoate la iveală adevărul şi astfel vom fi eliberaţi”, afirma Silsby după întrevederea de astăzi. Ea neagă toate acuzaţiile aduse, argumentându-şi faptele prin dorinţa de a-i ajuta pe copiii rămaşi orfani în urma calamităţii. Cercetările au arătat însă că majoritatea copiilor luaţi de grupul misionarilor, aveau încă părinţii în viaţă.

Silsby a mai declarat că a fost bine întreţinută în închisoare şi că se aştepta ca procesul să dureze ceva mai multe zile. „Dumnezeu e bun. El ne susţine… Am avut parte de o îngrijire satisfăcătoare, suntem bine cu toţii.”
După audierile care au avut loc marţi, judecătorul Bernard Sainvil îi va confrunta pe martori pentru a testa veridicitatea mărturiilor lor, au declarat pentru Reuters surse judiciare. Deasemenea, vor fi aduşi şi părinţii a cinci dintre copiii luaţi de misionari pentru a depune mărturie în faţa Curţii. Câţiva dintre părinţi au mărturisit poliţiei că hotărârea de a-i lăsa pe copii pe mâna misionarilor, a venit din dorinţa de a le oferi micuţilor o viaţă mai bună şi o educaţie corespunzătoare. Acest lucru le-a fost garantat de grupul de misionari care, după spusele lor, aveau să-i ducă pe minori într-un orfelinat american din Republica Dominicană.

sursa: www.lucratori-romani.ro

--

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: