Articole de Craciun

De ce tocmai Maria?

Vin sarbatorile de iarna,vin bucuriile si cadourile.Si totusi daca ne gindim la toata scena nasterii Domnului nostru Isus,nu putem sa nu ne punem intrebari.Intrebarea care imi rasuna acum in minte este,,de ce tocmai Maria si nu alta”,cum face Dumnezeu aceste alegeri?

   Dar, ca orice intrebare, ea poate sa ramana fara raspuns sau sa incercam unul. Iar, singurul care ne poate oferi un raspuns este Cuvintul Domnului.Deci, sa cautam. Prima referire despre Maria o gasim in Matei 1:18, o femeie fecioara, logodita cu iosif. Faptul ca ea este vizitata de un inger din partea Domnului, ne arata ca de fapt  ca Maria era o femeie credincioasa in toata rinduiala Domnului, care se respecta ca femeie si respecta si cuvantul Domnului privitor la calea spre casnicie. Luca ne prezinta foarte bine vizita primita de ea din partea ingerului. Tot Luca ne descrie foarte bine modul cum era privita Maria de insusi Dumnezeu ,,Nu te teme, Marie; căci ai căpătat îndurare înaintea lui Dumnezeu.’’Ai capatat indurare de la Dumnezeu, cred ca asta spune foarte mult de viata pe care o ducea Maria. Cu siguranta ca viata, fapta si vorba Mariei era calauzita pe deplin de Cuvintul Domnului. Daca ne gindim putin la oamenii pe care i-a folosit Dumnezeu in lucrarea Sa, la Avram, Isac, Noe, Iacov, Iosif, Isaia, Samuel, Ieremia si multi multi altii, vedem ca toti acestea , impreuna cu Maria, aveau ceva in comun, cu toti iubeau pe Dumnezeu, erau supusi pe deplin Cuvintului Sau,,iar credinta si increderea lor erau de neclintit. Acum ne dam seama care sunt criteriile pe care Domnul le foloseste in alegerile Sale. Credinta, incredere, supunere, ascultare, fapte bune, vorbe blinde si intelepte, dragoste, iubire, toate acestea sunt criterii de alegere pt Dumnezeu. De ce tocmai Maria? Pentru ca ea era una care indeplinea toate aceste criterii si Dumnezeu stia ca ea se va supune planului Sau si mai mult chiar stia ca il va insoti pe Isus in toata lucrarea Sa. Daca ne amintim ca ea a nascut intr-o iesle de animale, atunci trebuie sa ne amintim si de faptul ca ea era foarte modesta si fara pretentii, s-a supus si s-a bucurat, dar, daca ne mai amintim si ca ea l-a urmat pe Isus in toata lucrarea Sa, chiar si cand toti ceilalti fugeau sa se ascunda, ea a ramas loiala fiului sau si planului lui Dumnezeu. Deci, de ce tocmai Maria? Sa vedem: credinta, incredere, modestie, supunere, ascultare, loialitate, fapte bune, toate acestea ne arata ca alegerea ei nu a fost intamplatoare ci a fost consecinta trairii ei cu Domnul. Daca acestea sunt criteriile pe care le foloseste Domnul, atunci ar fi foarte interesant sa ne uitam putin in viata noastra si sa vedem cate din aceste criterii sunt in viata noastra, sintem noi pe placul Domnului, poate El sa lucreze prin noi? Intrbari care trebuiesc puse dar la care e nevoie sa si raspundem.

   Asadar haideti sa asteptam aceste sarbatori cercetand viata noastra, suntem noi pe placul lui Dumnezeu, poate El sa-si faca planul Sau cu noi? Daca da, slavit sa-I fie Numele, dar daca intalnirea cu Mantuitorul nostru este una doar de rutina, haideti sa ne pocaim de toate faptele noastre si sa-L primim pe Mintuitor cu o inima asemenea Mariei si atunci avem garantia ca si noi asemenea ei, sintem pe placul Domnului. Amin

de    Somai Marin 07.12.2009

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

3 Comments

  1. foarte frumos ati scris domnul dumnezeu sa va ajute va multumesc frumos

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: