EDITORIALE

BIRUIEŞTE ISPITA

catshhDomnul să vă binecuvinteze inimile şi vieţile. Am ales să vorbesc astăzi despre ISPITĂ, pentru că în fiecare zi ne confruntăm cu ea şi trebuie să o biruim, Doamne ajută-ne!   

1 Corinteni 10:13 „Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda”. De multe ori când suntem ispitiţi, şi cădem în ispită, avem tendinţa de a zice: „am fost ispitit peste puterile mele”. Dar iată ce zice Cuvântul Domnului cu privire la aceasta: „Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească….”. Şi slăvit să fie Domnul că El ne pregăteşte mijlocul de a ieşi din ispită şi ne dă răbdare în încercare.

Însuşi Domnul Isus a fost ispitit, oare noi vom fii scutiţi de ispite? Luca 4:13 „După ce L-a ispitit în toate felurile, diavolul a plecat de la El, până la o vreme”. Ispitit în toate felurile…Evrei 4:15 „Căci n-avem un Mare Preot, care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre; ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat”. Ispitit…dar fără păcat. Şi pentru că Domnul Isus s-a împotrivit diavolului, acesta a plecat, dar ATENŢIE…”până la o vreme”. Dacă am biruit o ispită, să nu credem că am scăpat de a mai fii ispitiţi pe viitor. O, nu, pentru că diavolul este atât de şiret, şi dacă pentru un timp ne lasă în pace, el se va întoarce din nou. Dar Dumnezeu ne poromite că ne nu lasă singuri, şi EL însuşi vine în ajutorul nostru. Evrei 2:18 „Şi prin faptul că El însuşi a fost ispitit în ceea ce a suferit, poate să vină în ajutorul celor ce sunt ispitiţi”.

NE POATE DUMNEZEU ISPITI?

Iacov 1:13-14 „Nimeni, când este ispitit, să nu zică: „Sunt ispitit de Dumnezeu”. Căci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca să facă rău, şi El însuşi nu ispiteşte pe nimeni. Ci fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuşi şi momit”. Deci versetul este foarte clar, NU, Dumnezeu nu ispiteşte pe nimeni!

          CUM SĂ BIRUIESC ISPITA?

Luca 8:13 „Cei închipuiţi în sămânţa căzută pe stâncă, sunt aceia cari, când aud Cuvântul, îl primesc cu bucurie; dar n-au rădăcină, ci cred până la o vreme, iar când vine ispita, cad”. Pot să fiu biruitor în ispite prin Cuvântul Domnului, întărindu-mă zi de zi, hrănindu-mă în fiecare clipă din Cuvântul Adevărului şi veghind la viaţa nostră.

Luca 22:40 „Când a ajuns la locul acela, le-a zis: „Rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită.”  Rugăciunea, ne întăreşte în fiecare zi şi ne ajută să nu cădem în ispite. Şi Domnul ne face o promisiune atât de minunată…Iacov 1:12 „Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc”. Cununa vieţii, oare ce îşi poate dori un credincioş mai mult de atât? Oare nu acesta este scopul alergării noastre pe pământ? Să luptăm lupta cea bună şi să primim cununa vieţii? Îmi doresc ca fiecare din noi să biruim ispita şi să ne întâlnim sus în cer cu Domnul nostru, unde Îl vom lăuda o veşnicie.

          Vă las un îndem acum la final, pe care îmi doresc ca fiecare din noi să-l punem în practică…Matei 26:41 „Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă.”

          Doamne, ajută-ne să fim biruitori în toate ispitele şi să nu ne lăsăm niciodată târâţi de diavol în mizeria acestei lumi. Fă-ne veghiatori la umblarea nostră, şi pune în noi un duh nou şi statornic Dumnezeule. AMIN!

pentru mai multe articole scrise de Florina Patru CLICK AICI va astept in fiecare sambata pentru alt articol nou.

 

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

9 Comments

 1. Pentru a putea birui ispita trebuie să avem de partea noastră pe Domnul
  Despărţiţi de El nu putem face nimic, dar cu El suntem mai mult decât biruitori.
  Filipeni 4.13 Pot totul în Hristos care mă întăreşte.
  Dumnezeu să vă binecuvinteze.
  Florin Bolosin -robul Domnului Isus.

 2. Eu cred ca fiecare dintre noi putem birui ispita prin Domnul nostru Isus Hristos, dar pentru aceasta depinde fiecare cat de aproape este de Domnul! Domnul sa va binecuvinteze!

 3. Imi place foarte mult sa citesc mesajele de aici…ma intaresc…si cel mai mult vrea sa spun ca imi plac cele ale fratelui Florin Bolosin…
  Dumnezeu sa va binecuvinteze!

 4. Atâta timp cât stăm pe calea îngustă, nu acceptăm nici un compromis, citim Sfânta Scriptură şi punem în practică zi de zi, clipă de clipă, ceea ce Domnul ne învaţă, începem fiecare zi pe genunchi, în rugăciune, nimeni şi nimic nu ne poate despărţi de Domnul Isus.
  Dumnezeu să vă binecuvinteze.
  Florin Bolosin.

 5. 1.
  2010 ianuarie 27
  bolosin florin permalink

  Please Note: Your comment is awaiting moderation.

  Dumnezeu să binecuvinteze familia, copii şi viaţa. Creştinii, nu trebuie să ucidă pe copii care sunt în pântecele mamelor, indiferent de doctrină, nu trebuie să accepte căsătoria între persoanele de acelaşi sex, Dumnezeu a lăsat bărbat şi femeie, cred cu tărie că trebuie să apărăm dreptul la viaţă a copiilor care sunt în pântecele mamelor. Sfânta Scriptură ne spune foarte clar;
  Să nu ucizi. Deuteronom 5.17.
  Blestemat să fie cel ce va primi un dar ca să verse sângele celui nevinovat. Deuteronom.27.25a.
  Te vor pune cei răi să şezi pe scaunul lor de domnie, ei care pregătesc nenorocirea la adăpostul legii. Ei se strâng împotriva vieţii celui neprihănit, şi osândesc sânge nevinovat. Psalmul.94.20,21.
  Cine este Creatorul copilului nenăscut. -Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele. Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta. Trupul meu nu era ascuns de Tine, când am fost făcut într-un loc tainic, ţesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului. Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau, şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele. Psalmul.139.13-16.
  Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoşteam… … Ieremia .1.5
  Cred că noi Creştinii, suntem chemaţi pentru a vorbi în apărarea celor care nu pot să vorbească şi a apăra drepul la viaţă al celor care sun în pântecele mamelor dar care sunt fără apărare atunci când inclusiv mama l-a părăsit cînd aceasta este la avort, în spatele uşii unde se întâmplă crima..
  Deschideţi gura pentru cel mut, pentru pricina tuturor celor părăsiţi. Proverbe.31.8.
  Dumnezeu să vă binecuvinteze.
  Florin Bolosin.

 6. Pacatu-i in lipsa de pacat-
  A tot ce fu sa fie ,dar nu s-a intimplat…
  Sa-ti spun ca „te iubesc” – ar fi o nimica toata,
  Din tot ce firea-mi simte si inimii s-arata.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: