Uncategorized

Fii un tanar care tanjeste dupa Cuvantul Domnului

 

Poza inceput text          Iosua 1:8 „Cartea aceasta a legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi şi noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea; căci atunci vei izbîndi în toate lucrările tale, şi atunci vei lucra cu înţelepciune”. Este unul din versetele mele preferate din Biblie…ce frumos îndemn…ce frumoase promisiuni!!! Dacă voi cugeta asupra Cuvântului Domnului, atunci voi izbuti în toate lucrările mele, dacă voi face tot ce este scris în Cuvântul Lui, atunci voi lucra cu înţelepciue.

          Când să citesc Biblia?

„Cartea aceasta a legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi şi noapte” Zi şi noapte? Dar este imposibil zic unii? Pai şi noi când dormim? Cand mergem la job? La şcoală? Este exagerat nu? O, nu este deloc exagerat! Ziua cât timp ai pauza la şcoala şi cât timp alţii se distrează cu tot felul de glume şi bancuri, tu ia Biblia în mâna şi vezi ce vrea Domnul să îţi vorbească. La job, cât timp nu ai ceva de făcut şi colegii tăi au pauză de cafea şi ţigare, ia Cuvântul Său şi vezi ce mesaj are El pentru tine. În maşină, cât stai în parcare şi aştepţi pe cineva, ia Biblia în mâna ta şi vezi care este voia Sa cu privire la tine. Seara, când ajungi acasă obosit şi poate dezamăgit de toţi cei din jur, ia Biblia si vei găsi în ea alinare şi odihnă. Noaptea, în loc să te uiţi la filme murdare, la emisiuni de bârfe şi scandaluri, ia Cuvântul Sfânt şi caută adevărul în el. Dimineţa când te trezeşti poate tot aşa obosit şi cu capu plin de probleme şi griji, ia Biblia să îţi dea soluţii la toate problemele şi lasă în mâna Lui toate îngrijorările tale, şi El îţi va purta grija ta.

          De ce să ascult Cuvântul Domnului?

--

          Unii spun că e o carte demodată, veche, nu vedeţi câte cârţi noi apar an de an pe piaţă? Cum să citesc Biblia? Doar bătrânii o citesc. Ştiţi câtă ficţiune şi neadevăr sunt în acele cărţi pe care tinerii le citesc în ziua de azi? Dar iată ce zice Biblia despre Cuvântul Domnului: Psalmi 33:4 „Căci Cuvântul Domnului este adevărat, şi toate lucrările Lui se împlinesc cu credincioşie”.

          Suntem tineri, suntem urmăriţi de Diavolul la orice pas. Poate de multe ori suntem ispitiţi peste puterile noastre şi păcatul se ţine scai de noi. Dar avem o singură soluţie Psalmi 119:9 „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău”. Vreau să fiu un tânăr sau o tânără curată, trebuie să trăiesc zi de zi respectând Cuvântul Domnului.

Şi mai este un secret…Psalmi 119:11 „Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!” Citesc Cuvântul Lui, dar nu e sufiecient. Pot să-l citesc şi să-l uit foarte uşor, dar atunci când rămâne adânc sădin Cuvântul în inima mea, nimeni niciodată nu îl va putea scoate de acolo. Diavolul nu are acces la inima noastră. Inima este locul tainic unde pot ţine în siguranţă Cuvântul Domului.

Aş vrea să închei rugându-vă să citiţi mai mult Cuvântul Domnului şi să căutaţi să-l împliniţi. Şi să nu uitaţi nicioadată acest verset…. Proverbe 16:20 „Cine cugetă la Cuvântul Domnului, găseşte fericirea, şi cine se încrede în Domnul este fericit”.Poza rugaciunea de final

Vrei să fii fericit? Cugetă la Cuvântul Său! Vrei să găseşti adevărate fericire? Încrede-te în Domnul din toată inima ta, şi nu te bizui nicioadată pe înţelepciunea ta!

Doamne, mă rog Ţie, să atingi din nou toate inimile prin Cuvântul Tău, dar Doamne, mai mult ca oricând, atinge inimile tinerilor să caute Cuvântul Tău, să Te caute pe Tine Dumnezeule şi să găsească adevărata fericire. Cuvântul Tău Doamne, este o lumină şi vrem să trăim în lumina Ta toată viaţa noastră…AMIN!!

pentru mai multe articole scrise de Florina Patru CLICK AICI va astept in fiecare sambata pentru alt articol nou.

         

 

 

 

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

5 Comments

 1. Asa e Florina, noi trebuie sa strangem cuvantul in inima sa nu mai pacatuim,toate vor trece, sunt dasertaciuni,dar cuvantul lui Dumnezeu nu v-a trece,fi binecuvantata pentru tot ce faci in numele Domnului.

 2. Amin amin…si tu sa fii binecuvantata minunata FIICA de DUMEZEU!!!
  Si El sa puna adanc Cuvantul Sau in inima ta si sa te umple de pacea Sa AMIN!!!

 3. Foarte frumos articolul, e plin de indemnuri bune, intradevar uneori greu parca de implinit. Viatza e complexa si dak in ea nu exista temelia Cuvantului …mai tarziu ajungi sa realizezi ca e o viatza traita fara rost, fara seva,….o viatza de nimic.
  Domnul sa ne ajute sa nu fim doar ascultatori, cititori ai Cuvantului ci sa fim IMPLINITORI ai Cuvantului. Si ca o mica paranteza ,parafrazand ce spui tu in ideea aceasta: “Poate de multe ori suntem ispitiţi peste puterile noastre şi păcatul se ţine scai de noi.” Da-mi voie sa iti spun ca in conformitate cu Biblia noi nu suntem nici o data ispititi peste puterile noaste scrie clar asta in 1CORINTENI 10:13 Nu v-a ajuns nici o ispita, care sa nu fi fost potrivita cu puterea omeneasca. Si Dumnezeu, care este credincios, nu va ingadui sa fiti ispititi peste puterile voastre; ci, impreuna cu ispita, a pregatit si mijlocul sa iesiti din ea, ca s-o puteti rabda.
  Domnul sa te binecuvanteze int tot ce faci ,si El sa iti dea avant tot mai mare sa fi omul ce cauta sa stea in spartura chiar si printre tinerii generatie noastre.
  Multa pace sa ai in inima.

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: