Uncategorized

Ce este IERTAREA

photo15Ce inseamna iertarea
Iertarea este necesara atunci cand nici trecerea cu vederea, nici tolerarea, nici acceptarea nu sunt de ajuns pentru a rezolva problema. Primul pas al iertarii este hotararea de a nu incerca sa provoci o cantitate egala de durere persoanei care a cauzat raul. Atunci cand te iert, renunt la dreptul de a te rani pe masura. Iertarea incepe cand renuntam la ideea de a fi chit si atunci cand hotaram sa nu ne mai gandim la revansa.

Urmatorul pas al iertarii implica o noua maniera de a vedea si de a trai. Atunci cand suntem raniti incetam sa ne mai uitam la cel care a cauzat rana-nu mai vedem persoana, ci doar rana noastra. Cand ne plasam intr-o stare de neiertare fata de celalalt tindem sa credem numai lucruri rele despre persoana in cauza. Ne vine sa ne gandim la el numai in termenii durerii pe care ne-a cauzat-o. Atunci cand ne iertam unii pe altii, incepem sa vedem mai clar. Nu ignoram ranile, dar trecem cu privirea dincolo de ele. Redescoperim umanitatea din cel care ne-a ranit. Si acea persoana este fructul a doi parinti imperfecti; este la fel de ranita, singura, slaba sau mioapa ca si mine. Si poarta-la fel ca mine- chipul lui Dumnezeu.

Al treilea stadiu al iertarii, cel care arata ca ai facut intr-adevar un progres real, este atunci cand constati ca-i vrei binele persoanei respective. Incepi sa speri lucruri frumoase pentru cel care te-a ranit. Ii doresti din toata inima ca totul sa fie in regula intre el si Dumnezeu, ca relatiile sale sa-i fie sanatoase si viata sa-i fie una fericita. Vei mai avea si ganduri negre dar traiectoria inimii este indreptata in directia corecta. Atunci cand doresti lucruri bune pentru persoana care te-a ranit profund, vei sti ca Marele Dumnezeu Iertator a lucrat in inima ta.

Dumnezeu ne porunceste sa iertam ori de cate ori suntem raniti si sa ne impacam ori de cate ori este posibil, pentru ca viata este prea scurta ca sa nu facem asa. Nu vom mai avea niciodata o alta ocazie pentru asta. Daca nu ierti- daca lasi mandria, resentimentele, incapatanarea si autoapararea sa stea in calea ta- vei deveni o persoana dificila si plina de amaraciune. Vei purta in inima ta o povara care va strivi umanitatea din tine. Vei deveni mai rece, cu fiecare zi ce trece. Vei muri.
(dupa John Ortberg)

sursa:http://www.crestin3d.net/

--

Iti place ce scriem si vrei sa stii cand apare ceva nou? Aboneaza-te  click  AICI

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

4 Comments

  1. Iertarea nu este facultativa.Rodul unui spirit neiertator este amaraciunea,prejudecata,ura.Isus ne-a poruncit sa iertam, dandu-ne exemplul Sau.Trebuie sa iertam ,chiar daca persoana in cauza nu merita iertarea.Trebuie sa iertam de cate ori ne greseste.(70 x7)Va spun ca merita sa iertam pe cei ce ne-au gresit.Personal,am trait neiertarea pe pielea mea si a fost ingrozitor.Pierdusem bucuria din inima,tot timpul ma gandeam la ce mi-a facut prietena mea,cum a putut ea sa-mi faca asa ceva.Ma indreptateam si-mi ziceam ca eu am dreptate.Pana cand Dumnezeu m-a luminat si am avut puterea (cu ajutorul Lui)si am facut pasi spre iertare.Atunci am fost eliberata de povara ce o purtam,de orice rautate,judecata,resentimente.Este mult prea scumpa imbratisarea, să-ţi pară vreo iertare grea.

  2. iertarea este o nevoie la care ai apelat si ve-i apela si mai departe cat ve-i traiu pe pamantul acesta

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: