InterviuriInterviuri cu: ArtistiInterviuri' SCRISE

Interviu cu Tania si Ema

Merita sa citesti acest interviu cu Tania si Ema! In el vei afla: 1unde vor fi in Romania intre 7-10 iulie, daca vor primi viza sa vina in Romania, citeste de ce nu au prieteni artisti, au loc in Romania? Artistii spun alceva… filmeaza un videoclip nou, apar la o televiziune sau ce ar alege intre Hip-hop si manele si multe altele in acest interviu

CrestinTotal: Pentru inceput va rugam sa ne spuneti cate ceva despre voi. de unde sunteti, unde stati,varsta, familie, scoli, ce vreti voi sa afle si lumea…

Tania si Ema: Tania de la Tatiana şi Ema de la Emanuela…aşa ne spune toată lumea, de când ne ştim – Tania şi Ema. Locuim, la moment, în Basarabia. Ema este elevă la liceu, eu studentă la Litere (master). Deşi mulţi cred că suntem gemene, nu e aşa: Ema e mai mică decât mine cu şase ani. Eu sunt căsătorită de doi ani şi cu soţul meu Viorel slujesc Domnului într-o biserică de aici.

CrestinTotal: Cat timp ati repetat pentru album?

Tania si Ema: Nu atât de mult cât ne-am fi dorit…

CrestinTotal:  Muzica este ocupatia ta principala sau ai si alte indeletniciri? Cu ce te ocupi?

Tania si Ema: Avem multe alte preocupări: mie îmi plac copii şi vara sunt în taberele de odihnă pentru copii şi adolescenţi, la fel ca Ema, de altfel. Nu pot să nu menţionez  lectura, iar celor care citesc acest interviu vreau să le spun că doar prin lectură creştem în înţelepciune, iar Biblia este prima şi cea mai mare Carte.

CrestinTotal:  Cine compune cantarile pe care le cantati?

Tania si Ema: Sunt venite prin inspiraţia Duhului Sfânt, eu sunt doar mesagerul “muzical”…

CrestinTotal:  Care este sursa se inspiratie atunci cand lucrezi chintarile pentru piesele ?

Tania si Ema: Nu pot să spun cu exactitate că există o sursă de inspiraţie în afară de Duhul Domnului, dar pot să zic că doar atunci când sunt la nivel înalt spiritual pot compune muzică. Când am probleme cu spiritualitatea mea, nu pot scrie nimic: nici versuri şi nici muzică. Când inima mea e curată, cu păcatele mărturisite, atunci pot auzi vocea Domnului cum cântă în mine…îmi amintesc de o perioada de câţiva ani când eram certată cu toată lumea şi treceam printr-o perioadă foarte dificilă…şi numai după ce Domnul m-a zdrobit am mai putut compune muzică. Revenind la sursele de inspiraţie –cântările pentru copii mi le inspiră … copiii! Cei de la şcoala duminicală, copii orfani…copii de la mine din cartier – sunt vreo 50 de copii (în fiecare seară se adună şi până la miezul nopţii se joacă) şi în general COPILUL.

CrestinTotal:  In perioada asta veniti in Romania, iar intre 7 – 10 iulie sunte-ti la atelierul Cristia , cum crezi k de va veti descurca? Avand in vedere ca va fi live, aveti emotii? Sau nu?

Tania si Ema: Depinde cum te apropii de asta. Dacă priveşti acest proiect ca pe o competiţie “pe bune” între artişti, atunci normal că îţi faci griji cu privire la “evoluţie”. Eu văd CRISTIA ca pe primul atelier de creaţie creştină şi ca pe o necesitate STRINGENTĂ pentru artişti şi ascultători, având în vedere valul de traduceri din muzică. De aceea, poziţia mea e cea a unui om care se lasă învăţat şi încurajat în această slujbă de compozitor (începător şi neştiutor).  Nu ştiu dacă voi avea emoţii: de obicei mă emoţionează reacţiile oamenilor, mai ales cei care îşi exprimă emoţiile prin lacrimi. Mă încred în Dumnezeu şi ştiu că El va cânta cu răsuflarea Sa prin mine, iar pentru cei care vor asculta, mă rog să fiu o binecuvântare.

CrestinTotal:  Aveti emoti cu primirea vizei de intrare in Romania ?

Tania si Ema: Nu, pentru că am tot dosarul complet şi ştiu că Domnul e în control la toate. E un pic “dureroasă” situaţia asta, când eşti pe lista de intrare cu numărul 730…şi vii de la patru dimineaţă să fii “la rând”…Aştept cu nerăbdare să-mi iau paşaportul românesc şi să nu mai aud reproşuri de la fraţii mei că nu aş fi româncă. Şi eu şi familia mea suntem români şi aşa o să rămânem. România e Patria mea, Moldova – Prietena.

CrestinTotal:  Nu aveti planificat sa va mutati in Romania ? Ema e tanara dupa ce se va casatori .. o sa mai cantati inpreuna? Poate ea pleaca din Republica Moldava.. ce va fi?

Tania si Ema: Ba da. Eu am copilărit în România şi efectiv, m-am “maturizat” aici. Când părinţii mei ne-au adus acasă, pe mine şi pe fratele meu născut în Oradea, am crezut că am nimerit pe alt tărâm. Era exact timpul să merg la şcoală…îmi amintesc cum toţi copii râdeau de felul “caraghios” (pentru ei) în care vorbeam şi am fost mult timp ignorată. Niciodată nu m-am putut adapta şi visul meu a fost să mă întorc acasă, în România. Am fost şi sunt o fire izolată. Ruptura de la o ţară spre alta însă o “leg” cum pot.Eu şi soţul meu ne vom întoarce în România atunci când Domnul ne va chema înapoi. Cât despre Ema, ea vrea să urmeze o facultate în România şi să rămână aici. Dacă va fi voia Domnului, o să cântăm în continuare împreună.

CrestinTotal:  Cum a fost in Republica Moldava cant a inceput bataile  alea in plina strada(revolutia) v-ati demut?

Tania si Ema: De la ora zece am fost în Piaţa Marii Adunări Naţional cu toată suflarea de la Litere şi cu studenţimea care protesta contra fraudării alegerilor. Protestam paşnic şi era uimitor cum toţi eram uniţi de o singură dorinţă: libertatea. Treizeci de mii de oameni cântau “Deşteaptă-te române!”. Autorităţile comuniste au prins “pulsul” şi s-au gândit cum pot răsturna situaţia în favoarea lor. Pe la ora 14.00, şi-au infiltrat aşchiuţele lor, tineri care vorbeau ruseşte, dar strigau “Unire!” “Revoluţie!” şi instigau pe ceilalţi la violenţă. Când s-au început “aruncările” de ouă şi pietre, eu am plecat acasă şi am privit apoi de la televizor “spectacolul” comuniştilor. M-am temut foarte tare după aia, când comuniştii au identificat studenţii prezenţi şi au început să-i pescuiască. Îmi era frică pentru viaţa mea. Te culegeau pur şi simplu de pe stradă, te duceau în comisariatele lor şi cui nu îi era lene îşi bătea joc de tine. Partea bună pentru mine era că eu făceam naveta (75 km) şi nu “mă reţineam” în Chişinău prea mult. Teroarea nu a trecut: dacă te aude cineva “de-a lor” vorbim româneşte (limba literară) şi nu moldoveneşte (graiurile de aici) şi îi pari suspect, poţi să îţi iei adio de la soare pentru toată viaţa. Câţi prieteni de-ai mei au dispărut! Doamne, ai milă!

CrestinTotal:  Ce muzica iti place sa asculti. De ce? Ai o trupa/artist preferat/melodie preferata?

Tania si Ema: Continental ascult, Continental îmi place şi recomand  tuturor Continental.

CrestinTotal:  Daca ai putea sa-ti alegi o colaborare cu orice artist, care ar fi acela?

Tania si Ema: Vreau să continui colaborarea cu Studioul Mesaj şi cu toţi instrumentiştii, aranjorii, soliştii şi în general muzicienii de acolo.

CrestinTotal: Cu ce alti artisti esti foarte bun prieten?sau ai dusmani?

Tania si Ema: Nu am nici un prieten artist şi nici un duşman. Artiştii sunt urcaţi tare sus, pe un tron mare, iar eu nu ajung până la ei. Respingerea asta vine din faptul că locuim în Republica Moldova…mama mea a vrut odată să ia un CD oarecare pentru cineva, şi cei de la librărie i-au spus “aştia-s de-a voştri, moldovenii”…nu zic că vreau acceptare de la oameni, dar explic relaţiile dintre artişti. Dacă am sta într-un oraş bun în România, sunt sigură că oameni ne-ar primi asta altfel…ar zice…astea două sunt de-a noastre…hai că le ascultăm muzica…vreau să scap de eticheta “Republica Moldova”, iar oamenii să vadă în noi două inimi pline de iubire pentru Dumnezeu…

CrestinTotal:  (Tania) Cine a zis “pastreaza granitele Carpatilor” sau “pentru tine nu e loc in muzica romaneasca”? de ce exista si in muzica crestina rivalitate? Avand invedere ca toti cantati pentru acelasii Dumnezeu?

Tania: Nu ştiu cine vede în noi rivali J … nu suntem! Fiţi serioşi toţi cei care credeţi că putem concura în ceva decât iubirea pentru Mântuitor!
Nu vreau şi nu voi păstra limitele Carpaţilor. Eu şi sora mea nu am venit în România pentru că nu avem aici studiouri, ci pentru că noi aparţinem României şi nu Republicii Moldova…din păcate suntem în mijlocul contruntării directe dintre aceste două ţări…

CrestinTotal:  (Tania)Te deranjeaza comentariile negative? mai ales primate de la artisti de renume din Romania sau ai invatat sa le ignori? Cum te simiti?

Tania si Ema: Pentru toţi acei care îmi scriu diverse sfaturi gen “stai acasă în Moldova ta”, vreau să le spun că eu fac voia Domnului, iar El mi-a descoperit clar care e voia Sa privind locul nostru, privind muzica în general. Noi ne gândim la al doilea album, vom colabora în continuare cu Studioul Mesaj, iar dacă cuiva nu îi convine ceva, pot să vă dau o adresă mai sigură la care să apelaţi cu mesaje: CERUL.

CrestinTotal:  Cum te consideri din punct de vedere spiritual?

Tania si Ema: Cu inima deschisă spre zdrobire.

CrestinTotal:  Care este planul de viitor? In ce data ve-ti fi la emisiunea “dincolo de muzica si versuri” filmati un videoclip… la ce piesa? Exista vreun material nou la care lucrati?

Tania si Ema: Pot să spun doar că vom filma săptămânile următoare, cu ajutorul Domnului.

CrestinTotal:  Dacă ar fi să alegeţi între manele şi hip-hop, ce aţi alege? Sau ce parere aveti despre aceste genuri de muzica?

Tania si Ema: Am alege tot ce laudă pe Domnul. Sunt ok, atâta cât au inima şi mintea spre Domnul.

CrestinTotal: Cand si unde vei canta in acest an  aveti ceva planificat?

Tania si Ema: Da, avem mai multe turnee planificate, în România şi aici unul. Nu cunosc mai multe detalii despre ele, pentru că sunt mereu schimbate.

CrestinTotal: Spuneti-ne mai multe de turneul din august si din octombrie?

Tania si Ema: În august suntem invitate la mai multe evanghelizări de la nordul ţării, după care avem şi un turneu de câteva săptămâni. În octombrie o sa fiu cu soţul meu în România, avem şi programări la biserici, dar, cum am mai zis, totul e în mâna Domnului.

CrestinTotal:  In final am sa va rog sa transmiteti un mesaj tuturor vizitatorilor blogului www.crestintotal.ro si daca aveti timp, arunca o privire pe http://www.crestintotal.ro , si spune-ti parerea.

Tania si Ema: Am vrea tare mult să vă ştim aproape de Dumnezeu, cu inima strâns lipită de inima Lui. Vizitaţi www.crestintotal.ro şi împrieteniţi-vă cu Tatăl nostru.

CrestinTotal:  Va multumesc pentru timpul acordat si va doresc tot ce faceti sa duceti la bun sfarsit

Interviu realizat de Iacob Emanuel, este realizat doar pentru CrestinTotal.ro

Urmatorul  interviu va fi cu Vasile Micula.

Arhiva de interviuri :(click pe care doriti sa cititi)

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: