EDITORIALE

Vladimir Pustan şi un Dumnezeu măreţ! by Florin Ianovici

3441813346_c36e349a24Florin Ianovici: Îl preţuiesc pe Vladimir, ca predicator. Îl iubesc ca suflet. Lăngă el nu poţi dormi. Ori pleci, ori rămâi şi arzi consumându-te ca o lumănare!

Şi-a făcut cruce! E vinovat! La fel de mult suntem noi toţi! Cruce şi-a făcut mai de mult. De pe vremea cănd pleca nemăncat şi blamat de pe la casele de cultură unde predica de dorul lui Dumnezeu şi de dragul de a vedea păcătoşii mântuiţi.

E vinovat! La fel de mult ca noi toţi care L-am desacralizat pe Dumnezeu. Un Dumnezeu fără poezie e un Dumnezeu amorf. L-am cuantificat, căntărit şi categorisit pe Dumnezeu. Ca să încapă în bisericile noastre! În felul în care vrem noi.

Măreţie! Iată ce este Dumnezeu.

Eu acesta am simţit în predica lui Vladimir. Măreţia unui Dumnezeu care nu poate fi confiscat. Îmi vine să mănănc din acest Dumnezeu. Şi nu mă mai satur. De multe ori îmi vine să strig tinei, lutului: dă-te jos de pe mine şi lasă-mă să zbor!

De ceva vreme ne cunoaştem. Ne-am apropiat. Iată ceva ce vreau să ştiţi: tot timpul petrecut împreună am discutat, am plănuit şi ne-am rugat pentru a face lucrarea lui Dumnezeu. Nu l-am auzit vorbind de rău pe cineva. L-am văzut rănit, îndurerat. Neânţeles de atâtea ori. Dar vertical, serios şi cu inimă largă pentru oameni.

Nu sunt obiectiv. Pentru că nimeni nu este. E o poveste frumoasă, un cuvănt isteţ… şi atăt. Obiectiv este tonomatul, calculatorul şi portofelul. Dacă îl ai.

Eu sunt om. Dragostea acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul!

Nu scriu ca să îl apăr.Slujba aceasta o face Dumnezeu. Nu scriu fiindcă îi sunt prieten. Pentru că prietenia nu se zideşte pe vorbe.

Scriu pentru că mă doare…. citeste tot articolul pe blogul lui Florin Ianovici

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: