ANUNTURI

Mai sunt Bisericile Case de rugăciune sau au devenit locuri de distracție?

Unele biserici, în încercarea de a-i atrage pe oameni și de a face catedralele accesibile tuturor, au lansat noi proiecte controversate. De la terenuri de golf în incinta catedralelor, la carusele, însa un un lider de frunte numește acest curent drept „blasfemie”.

Liderii Catedralei Norwich din estul Angliei au aprobat construirea unui carusel de aproximativ 15 m în interiorul clădirii, la 8 august, numind-l „skelter helter” (talmeș-balmeș n.tr).

Ideea i-a venit lui Andy Bryant, preot în această catedrala, atunci când a vizitat Capela Sixtină, din Roma, vrând să găsească o modalitate unică de a scoate în evidență tavanul Catedralei Norwich.

,,Avem cele mai frumoase arhitecturi ale tavanelor și acoperișurilor medievale din toată europa,” a declarat Bryant. ,,Problema este că sunt foarte înalte, atât de înalte încât majoritatea oamenilor nu ajung niciodată să le vadă, să le poată aprecia cu adevărat.”

Caruselul oferă vizitatorilor o vedere unică asupra interiorului, oferă șansă de a vedea catedrala într-un mod cu totul deosebit.

--

Jane Hedges, liderul Catedralei Norwich, spune: ,,Este distractiv, este vorba de probleme serioase în a-i determina pe oameni să se gândească la adevăratul sens al vieții. Să se gândească la locul lor în lume.”

Alții spun că un loc sacru, nu este locul potrivit pentru o astfel de ,,atracție de carnaval”.

https://www.stiricrestine.ro/2019/08/19/mai-sunt-bisericile-case-de-rugaciune-sau-au-devenit-locuri-de-distractie/

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura