DEVOTIONALE

Onisim Botezatu: Cum îl cheamă pe fratele tău?

Domnul a zis lui Cain: „Unde este fratele tău Abel?” El a răspuns: „Nu știu. Sunt eu păzitorul fratelui meu?” (Geneza 4:9)

Dar care este numele fratelui tău, dragă Cain? „Nu mă interesează”. Uneori ura poate ucide fraternitatea și sentimentul unitar al familiei. Când invidia și duhul de ucidere și anihilare fratricidă pune stăpânire pe un om, fratele devine dușman, părintele persoană vrednică de disprețuit, soția/soțul un obiect al batjocurei sau chiar adversar. Atins de duhul geloziei, Cain se întunecă la față, posomorât și vizibil afectat emoțional, se dezice de fraternitatea nevinovatului său frate, Abel.

Ei au luat atunci haina lui Iosif și, junghiind un țap, i-au înmuiat haina în sânge.
Au trimis tatălui lor haina cea pestriță, punând să-i spună: „Iată ce am găsit! Vezi dacă este haina fiului tău sau nu.”
Iacov a cunoscut-o și a zis: „Este haina fiului meu! O fiară sălbatică l-a mâncat! Da, Iosif a fost făcut bucăți!” (Geneza 37:31-33)

„Vezi dacă este haina fiului tău sau nu?” Tu știi exact că e haina lui. Dar apropo, dragi frați, cum îl cheamă pe fiul lui Iacov? Cine este el de fapt? Nu cumva este fratele vostru? Nu cumva aveți același tată? Sau, cumva l-ați tăiat de pe listă? Da, că o dată ce ai vândut pe fratele tău, și l-ai batjocorit altora, e ca și cum nu mai există pentru tine. Chiar dacă el trăiește, pentru tine e mort, dar faptul că el trăiește, nu te absolvă pe tine de gravitatea penală a faptei. Asta ne lămurește Isus: (1In 3:15) Oricine urăște pe fratele său este un ucigaș; și știți că niciun ucigaș n-are viața veșnică.

Dacă zice cineva: „Eu iubesc pe Dumnezeu” și urăște pe fratele său este un mincinos, căci cine nu iubește pe fratele său pe care-l vede cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? (1 Ioan 4:20)

--

… iar când a venit acest fiu al tău, care ți-a mâncat averea cu femeile desfrânate, i-ai tăiat vițelul cel îngrășat.’
‘Fiule, i-a zis tatăl, tu întotdeauna ești cu mine și tot ce am eu este al tău.
Dar trebuia să ne veselim și să ne bucurăm, pentru că acest frate al tău era mort și a înviat, era pierdut și a fost găsit.’” (Luca 15:30-32)

„Acest fiu al tău?” Dar cum îl cheamă pe el? Ai uitat cumva numele lui? Când un duh de ură pune stăpânire pe fiul din casă, tot ce ar mai avea bun fratele său este perceput cu ochi răi (pe el îl deranjează inclusiv pocăința si învierea din morți a fratelui său). Ura anihilează frați. Ucide suflete nevinovate. Aruncă venin asupra altora naivi și nevinovați. Nu mai poate să vadă pe fratele său, nu mai vrea să îl audă, nu îi mai pronunță nici numele.

Îl ador pe tatăl acesta. Ce frumos îi amintește: „Acest frate al tău a fost mort și a înviat”. Cea mai mare dramă a tatălui a fost că unul dintre fii învie din morți, dar altul se înmormântează în ură, invidie, neiertare, frustrări.

--

Unul din mulțime a zis lui Isus: „Învățătorule, spune fratelui meu să împartă cu mine moștenirea noastră.” (Luca 12:13)

Cum îl cheamă pe fratele tău? Nu are nume? Observați unde apare ura fratricidă, la lacomii de avere, la invidioși, la cei plini de ură. Mulți oameni vor merge în iad de la duhul de lăcomie de avere. Aici se comit multe crime împotriva umanității. De aceea Isus ne avertizează în context: „vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani, că viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui!”

Citeste mai mult: https://onisimbotezatu.blog/2023/02/14/cum-il-cheama-pe-fratele-tau/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura