ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Prima zi de studentie

 Prima zi de studentie “bani si iar bani”
De săptămâna aceasta eşti student. Simplu, ce mai…Ce fericiţi or fi părinţii tăi! Odrasla lor a ajuns student la facultate în timp ce odrasla altor parinţi a ajuns la puşcărie. Şi ăstora tot studenti li se zice. În curtea Universităţii rectorul îşi începe discursul cu dictonul nihil sine  Deo, dorind să asigure studenţimea că dezideratul Universităţii se vrea a fi unul creştin.

Pentru unii studenţi aceasta este singura zi în care se pot afirma. Oare de ce? Simplu. Încă nu există „catalog”. Dorinţa de afirmare nu-l scuteşte nici pe tânărul penticostal care tocmai îşi face apariţia într-o manieră ooooriginală; blugi, brăţară WWJD şi curea Playboy. În timp ce se prezintă jurământul studenţesc în curtea Universităţii se consumă capuccino, cafea, ciocolată caldă şi picioare îngheţate în tenişi. Ecranele touch screen ale telefoanelor mobile sunt curăţate din două în două minute, iar un student „anu unu” îşi reglează conturul unghiei de la mână cu cheia de la BMW.

Sunt situaţii unde nu contează diferenţele. Ce mai contează unde te-ai bronzat astă vară; la Ponoară sau în tabăra Peniel. Şi totuşi un lucru este cert, ceva face diferenţa în viaţă.

Politica şcolilor in zilele noastre incepe cu Regula nr.1: Plăteşte-ţi taxa. Nu uita! Acesta e cel mai important lucru.

Regula nr.1 a Celui ce face diferenţa in viaţa noastra este: nu-ţi plăti taxa degeaba. Hristos nu sponsorizează mediatizarea noastră, nici lenea şi nici compromisul.

--

Românii cheltuiesc cei mai mulţi bani cumpărând imagine:diplome, maşină, casă sau haine. Cântând împreună cu tinerii bisericii din Paris cântece creştine  la turnul Eiffel, am fost întrebaţi de o turistă ce nationalitate suntem. Când i-am spus că suntem români s-a mirat spunându-ne că ea n-a mai văzut români fericiţi până acum, ci doar români gârboviţi de lucru. Ce ciudat, să-ţi faci concediile pe masa de operaţie.

Realizez faptul că cel mai scump lucru pentru care platim în viaţă este experienţa. Scopenhauer spunea ca: „cei mai castigaţi bani sunt cei pe care i-am dat împrumut, deoarece am cumpărat cu ei minte” Pe lângă taxele de şcolarizare doresc sa te scutesc de alte taxe mari pe care a-i putea să le plăteşti în viată, iar până vine profu cu „catalogul” la cursuri,ai timp să meditezi la următoarea cugetare: experienţa este o şcoală cu taxe mari.

Editorial scris de Pastor Nelu Popelea © www.crestintotal.ro

--

Citeste mai multe editoriale de Nelu Popelea, Te astept in fiecare Vineri

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

3 Comments

  1. Nu numai taxele sunt mari ci si ispitele. Un copil cu adevarat crestin va rezista ispitelor dar sunt uni care vor lasa garda jos. Pacat. Oare scoala este mai importanta decat sufletul?
    Scolile sunt pentru cei „tari”,
    Am vazut o surioara in anul intai de facultate imbracata in fusta si cu batic pe cap. Ma intrebam atunci, cata vreme va rezista ?! A rezistat fratilor pana la capat! Nu vreau sazic ca trebuie sa mearga tineri nostri la facultate imbracati intr-un fel anume, decent da, dar este o provocare sa te expui prin dovada exterioara a pocaintei tale. Bineinteles ca trebuie sa existe si cea interioara, altfel este zadarnic.
    Felicitari pt primul dv articol.

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura