ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

12 feluri în care îi poți arăta dragoste soției tale

dragoste_de_sot_400Chiar dacă relația este foarte bună, soția ta este probabil marcată de o nesiguranță fundamentală cu privire la dragostea ta – și când această nesiguranță este activată, atunci, până nu o reasiguri de dragostea ta, este posibil ca reacțiile ei să fie de-a dreptul uimitoare și confuze pentru tine, afirmă Shaunti and Jeff Feldhahn, în cartea Doar pentru el.

Bărbații sunt obișnuiți să încheie afaceri, să facă târguri. Prima mașină, primul job, prima casă. Ei văd ceva ce le place, fac ceea ce trebuie și încheie. Autorii cartii „Doar pentru el” folosesc analogie pentru a-i ajuta pe bărbați să înțeleagă, pe limba lor, că lucrurile nu stau la fel cu soția lor.

Deși bărbații tind, după căsătorie, să se relaxeze și să se odihnească de „truda” din timpul curteniei, căsătoria nu a încheiat târgul în mintea soțiilor lor. Deși atunci când el a spus „Da!” ea a înțeles că o iubește, femeile au nevoie periodic să fie reasigurate de dragostea soților lor.

De exemplu, te-ai întrebat vreodată de ce soția ta

– te întreabă „Mă iubești?” deși nu ai făcut nimic care să-i sugereze că nu o mai iubești?
– tinde să creadă că momentele în care vrei să rămâi singur sunt o dovadă că te-ai supărat pe ea și vrei să fugi?
– vrea să vorbească, să vorbească și iar să vorbească despre relația voastră, mai ales când tu nu pari a avea chef?
– devine critică sau insistentă fără niciun motiv aparent?
– devine urâcioasă, excesiv de sensibilă sau te îndepărtează și apoi e furioasă că ai rămas distant?

--

Bărbații tind să considere aceste comportamente ciudățenii tipic feminine pe care probabil nu le vor înțelege niciodată, după cum niciodată, își spun ei, nu vor reuși să-și mulțumească pe deplin soția.

Emerson and Sarah Eggerichs, vorbitori internaționali pe teme de familie, explică faptul că pe măsură ce timpul trece observațiile ei, motivate de percepția că el o iubește mai puțin, devin critici. Iar el începe să perceapă tot mai intens că acest comportament este un atac direct, că ea nu-l acceptă, nu-l aprobă, nu-l respectă în cele din urmă. Semințele unui conflict mai profund sunt sădite în felul acesta.

Bărbații ar fi uimiți să știe 3 aspecte, spune Shaunti, care reies din sondajul pe baza căruia autoarea și-a scris cartea: 1) Cât de frecvente sunt sentimentele de nesiguranță ale soției cu privire la dragostea soțului ei (fie ele și subconștiente), 2) Cât de dureroase sunt aceste sentimente, 3) Cât de rezistente la argumente logice sunt aceste sentimente.

--

Așadar, în loc să încerce să-și schimbe soția, bărbatul poate rezolva problema cu o soluție simplă și eficientă: s-o reasigure constant de dragostea pe care i-o poartă. Iată 12 căi prin care un soț poate să-și reafirme dragostea față de soția sa:

1. Spune-i că o iubești. Fă-o natural, nu de parcă ar fi un salut, spus din reflex.

2. Reasigur-o de dragostea ta în timpul fiecărui conflict.

3. Explică-i că nu din cauza ei ai nevoie să petreci un timp singur.

4. Îmbrățișeaz-o când este supărată, nu o lăsa întâi „să-și revină”.

5.  Ascult-o fără să devii defensiv atunci când vrea să vorbească despre relație.

6. Continuă s-o asiguri (verbal sau non-verbal) de dragostea ta chiar și când devine dificilă – nu te bloca și nu renunța.

7. Nu îi da sfaturi când îți spune problema ei. Ascult-o și oferă-i sprijin emoțional. Apoi va veni și timpul să te întrebe ce sfat ai pentru ea.

8. Continuă s-o curtezi și după căsătorie. Micile tale atenții îi spun că e în gândurile tale mereu.

9. Petrece mai mult timp cu ea, în loc să fii excesiv preocupat de a aduce bani în casă. Ea se simte sigură când voi doi sunteți foarte apropiați și petreceți timp împreună.

10. Afirmă-i feminitatea. Observă cu ce se îmbracă sau ce e nou în înfățișarea ei și confirmă-i că este frumoasă.

11. Roagă-te pentru ea și întreab-o cum îi poți fi de ajutor în frământările ei spirituale.

12. Fii dispus să recunoști că nu ești înclinat să îți manifești sentimentele așa cum are ea nevoie. Și cere-i lui Dumnezeu să te ajute să-ți schimbi predispoziția.

sursa: semneletimpului.ro

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura