ANUNTURIEDITORIALE

Biruința obținută pe genunchi – Alexandru Fintoiu

Biruința nu o poți câștiga decât pe genunchi, pocăindu-te. Oricât am încerca alte variante, nu merge. Dumnezeu are regulile Lui.

Veștile sfinte, bune, faptul că undeva au loc treziri deosebite, vindecări sau alte lucruri speciale de la Dumnezeu, toate acestea nu aduc biruința ta personală. Cel mult te încurajează. Poporul Israel în momentul în care au auzit că Dumnezeu l-a pus pe Samuel prooroc, a crezut că are asigurată biruința și s-au dus la luptă unde au fost înfrânți.

Lucrurile sfinte nu îți aduc biruința personală. Sunt oameni care cred că dacă au Biblia acasă pe noptieră îi protejează de eventuale probleme. Alții cred că dacă își fac cruci în fața bisericilor primesc binecuvântarea lui Dumnezeu. Faptul că realizăm lucruri care au legătură cu Dumnezeu nu ne aduce biruință în viața de zi cu zi. Poporul Israel, a crezut că dacă vor aduce chivotul lui Dumnezeu la luptă, Dumnezeu este obligat să îi salveze. Dar Dumnezeu plecase de mult din mijlocul lor.

Știința despre Dumnezeu nu ne aduce biruință personală. Sunt oameni care știu Biblia pe de rost. Știm cântările pe care le cântăm, știm proceduri și obiceiuri religioase, știm pînă la ce oră este slujba de rugăciune, știm despre ce se vorbește la cină sau botezuri, știm multe. Poporul Israel știa multe despre Dumnezeu dar au pierdut esența.

Biruința o câștigi pocăindu-te în fiecare zi. După 20 de ani în care au avut chivotul cu ei și-au dat seama că e nevoie de pocăință. Samuel le-a specificat faptul că au nevoie de să dea afară din viețile lor idolii, astarteele, horoscopul, superstițiile, păcatele mici și mari deopotrivă. Cu o inimă întoarsă la Dumnezeu în totalitate, Hristos poate lucra biruința.

--

Poporul israel în acele momente a început să plângă. Lacrimile au fost semnul întoarcerii către Dumnezeu. Când ți-ai plâns ultima dată păcatele? Poate din acest motiv nu ai biruință în viața ta. Te-ai obișnuit cu toate și rele și bune. E nevoie de pocăință în fiecare zi. Doar așa vom reuși.

http://www.ciresarii.ro/index.php/biruinta-obtinuta-pe-genunchi-alexandru-fintoiu/

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura