EDITORIALE

Tony Berbece: Sindromul “Ceaușescu te aude” la români

Se spune că în Coreea de Nord oamenii îl cred pe Kim Jong Un un fel de dumnezeu care poate auzi până și gândurile tale. De aceea aproape nimeni nu-și perimite să gândească sau să vorbească ceva rău despre el și despre atrocitățile pe care le face.

După ce am vorbit despre nedreptățile care se fac la nivelul de conducere al țării noastre, cineva mi-a spus să stau în banca mea că pe vremea lui Ceaușescu un tip a vorbit despre nedreptățile comunismului și a fost găsit mort. Poate și voi ați fost “sfătuiți” la fel. Diavolul conduce prin teroare, Dumnezeu prin dragoste!

După 28 de ani poporul acesta încă suferă de o frică cronică. Îi e frică să semneze o petiție că dacă se află și nu mai primește salariul sau pensia, îi e frică să își spună nemulțumirea că dacă e urmărit de “securitate”, îi e frică să facă o plângere despre proasta funcționare a unui anumit sistem că dacă vine cineva la ușa casei lui…

Îi e frică să spună ceva despre LGBT că dacă i se închide Facebook-ul, îi e frică să zică ceva despre “reeducarea părinților” – o mârșăvie față de integritatea familiei – că dacă “află” nu mai știu cine.

Toată aceasta este o paranoia pe care vechiul sistem a reușit s-o implementeze și pe care din păcate generația nouă o moștenește de la cea veche.

--

Cum bine spunea cineva: “Monștrii se hrănesc cu nămolul lașității noastre!” Suntem lași și fricoși și asta se vede după numărul monștrilor care ne mănâncă bogăția țării, demnitatea, neamul și credința. Până nu ne rezolvăm problema cu această frică cronică față de “consecințe”, nu vom schimba nimic!

Suntem prizonierii propriei frici și a propriei lașități, despre comoditate nu mai zic, ea e ca bomboanele de pe colivă! Eu am găsit în Biblie că omul rău e laș și fuge, dar cel neprihănit îndrăznește ca un leu tânăr care-și apără teritoriul de inamici.

Doamne dă-ne curaj că s-au înmulțit mișeii!

--

https://www.facebook.com/100001143847506/posts/1717558064958972/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura