ANUNTURI

S-a deschis Muzeul Bibliei în Washington DC

În Washington DC s-a deschis un nou punct de atracție, cu rădăcini în Orientul Mijlociu. După aproape trei ani de șantier, Muzeul Bibliei e deschis oficial. E primul muzeu din SUA dedicat în totalitate Cuvântului lui Dumnezeu și se află la mică distanță de Capitoliu. Reporterul CBN John Jessup ne oferă un tur în culise. Bună ziua și bun venit Mă numesc John Jessup și vă ofer acest tur din culisele Muzeului Bibliei, cel mai nou muzeu din inima capitalei SUA. Are opt etaje și 40 000 de metri pătrați pentru a putea explora istoria și impactul celei mai cunoscute cărți din lume. Pătrundeți dincolo de porțile de bronz în holul spațios și primul lucru pe care-l veți vedea e acest ecran LED de 42 de metri, oferind o cupolă rotativă colorată, imagistică, ce-ți taie respirația. E o primă idee despre nivelul tehnologiei folosite în muzeu, însă nu e vorba doar de dispozitive de ultimă oră. Când urcați cu liftul, prin intermediul ecranelor digitale, veți putea ajunge virtual în Israelul antic, ceea ce vă pregătește pentru etajul cinci, unde veți vedea vase de lut, podoabe, arme și alte relicve din Israelul antic, între care și această piatră de o tonă provenită de la Zidul Plângerii din Ierusalim. Alte piese sunt din anii 1700 î.H.

Deși cei mai mulți vizitatori vor dori să vadă colecția de fragmente din manuscrisele de la Marea Moartă, puteți vedea mult mai multe. Există un întreg etaj dedicat istoriei Bibliei, unde puteți vedea galerii și expoziții ce explorează originea și evoluția Cărții. Puteți, de asemenea, să răsfoiți colecția de biblii traduse în peste 600 de limbi scrise. „Nicio altă carte n-a avut un asemenea impact asupra civilizației, îndeosebi cea occidentală. E interesant să putem aduce la lumină această Carte și să putem implica în aceasta oameni din toate domeniile vieții.” Acest etaj prezintă impactul Bibliei în cultură, știință, muzică, film etc., cât și influența avută în fondarea Americii și până în zilele noastre. E un muzeu pentru toți, ce cuprinde și o zonă pentru copii, care-i lasă să descopere povestirile biblice și momentele de decizii curajoase ale unor oameni ca Estera, Iosif, David sau Noe. Există chiar și un teatru de 470 de locuri, „World Stage”, unde se derulează musicalul de pe Broadway „Amazing Grace”. Suntem la ultimul nivel al muzeului, unde găsim o grădină „biblică”. Această oază pașnică oferă o evadare din larma orașului, unde sunt pietre aduse din Ierusalim și plante similare celor din Orientul Mijlociu.

Grădina se inspiră din textele biblice despre grădini din Geneza, Apocalipsa și Psalmul 23. „Pășuni verzi, ape limpezi… E vorba de atmosfera pe care am dorit s-o redăm, creând ideea unui loc liniștit unde sufletul se poate înviora.” Apropo de odihnă… Mai sunt atâtea de văzut, încât am luat o pauză. Acesta e etajul povestirilor, unde puteți vedea cum arăta viața oamenilor din acea vreme. Aici puteți vedea și chiar auzi lucruri din viața oamenilor din Nazaret, în primul secol. Muzeul are o abordare non-sectară, spunând că misiunea sa e aceea de a aduce oamenii în contact cu Biblia și de a-i aduce la viață frumoasele povestiri. A fost o investițiede 500 de milioane de dolari și cuprinde parteneriate globale, culturale și academice, în speranța că tot mai mulți oameni vor citi și aprecia cea mai faimoasă Carte din toate timpurile. Mulțumim că ne-ați fost alături și sperăm că v-a plăcut turul, cum și nouă ne-a plăcut să vi-l prezentăm. M-am simțit atât de bine, încât mă reîntorc înăuntru chiar acum. De la CBN, John Jessup! Ne vedem data viitoare. Unul dintre demnitarii israelieni care au participat la inaugurarea Muzeului Bibliei e Ministrul Turismului, Yariv Levin. El ne-a vizitat la studioul CBN din Washington și ne-a vorbit despre însemnătatea muzeului. Când reușim să aducem exponate din Țara Sfântă și povestea Bibliei tuturor oamenilor de pretutindeni, dar, mai ales aici, într-un mod atât de măreț, cred că aceasta are un mare impact nu doar asupra vizitatorilor, ci și a alianței speciale dintre țările noastre. Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 206 – 25 noiembrie 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura