ANUNTURI

CREDINȚA ÎNVINGE OBSTACOLELE

Myrtle Haris, o creștină devotată, a experimentat ceea ce înseamnă umblarea prin credință. Ea a fost diagnosticată cu cancer. A făcut o operație pentru aceasta, dar a rămas foarte slăbită. Pe lângă aceste dureri fizice, în fiecare zi mai era confruntată cu multe alte dificultăți financiare.

Într-o zi de august, a plecat cu soțul ei spre o cabană situată undeva în munte, la o distanță de aproximativ 5 km.. La jumătatea urcușului s-au oprit să se odihnească undeva pe malul unui lac. O familie tânără care urca spre același loc, i-a salutat și a intrat în discuție cu ei. Când au văzut cât este ea de slăbită, aceștia i-au zis să se întoarcă din drum, pentru că nu vor putea ajunge până pe vârful muntelui. Urcușul, considerau aceștia, va fi foarte dificil pentru ei.

Ea și soțul ei au hotărât să se odihnească puțin și să continuie urcușul. Respirând din greu, au continuat să se cațere spre culmi. Cealaltă familie tânără și-au continuat drumul ca și cum n-ar fi fost nimic. Aceștia însă, cu multe îndemnuri și stăruințe ale soțului, cu multă rugăciune și suferință exprimată în tăcere de către Myrtle, în sfârșit au ajuns la cabana spre care porniseră.

Priveliștea de pe creasta muntelui era deosebită: lacuri, pădure, stânci, cascade și nori, care uneori ascundeau culmile cele mai înalte. Toate acestea au făcut ca sufletul lor să cânte laudă și mulțumire pentru Dumnezeu. În urma acestei experiențe, Myrtle a spus: „A meritat jertfa !”

Sunt mulți munți pe care trebuie să-i escaladăm în timpul vieții noastre: munți ai durerilor, ai problemelor, a lipsurilor sau ai responsabilităților. Uneori vom fi îndemnați să ne întoarcem înapoi. Credința în Dumnezeu însă ne va ajuta să facem primul pas, și pe toți ceilalți care urmează ! „Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; şi râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde, şi flacăra nu te va aprinde.” (Isaia 43:2)

--

Curpas Nicușor Teofil

https://dininimapentrutine.com/2023/02/18/credinta-invinge-obstacolele/

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura