În spitalele din China pacienții sunt obligați să-și divulge credința înainte de a primi îngrijiri medicale

Partidul Comunist Chinez cere personalului medical să înregistreze credința religioasă a pacienților în baze de date pe care apoi statul le folosește pentru a controla fiecare aspect al vieții oamenilor.

În luna octombrie a anului trecut, o femeie însărcinată din provincia estică Shandong a fost transportată în grabă la spital din cauza unei hemoragii masive. Prognosticul doctorului a fost că femeia este în pericol iminent și are nevoie urgentă de operație.

O asistentă a fost trimisă pentru a prelua informațiile personale ale femeii. Spre disperarea familiei, asistenta era mai mult interesată de credința religioasă a femeii, decât de sănătatea ei.

„Are dureri mari. De ce puneţi aceste întrebări? ”a întrebat unul din membrii al familiei. Asistenta medicală a răspuns că guvernul trebuie să colecteze informații despre fiecare pacient, inclusiv statutul său religios, pentru a fi înscrise în registrele medicale. Ea a adăugat că acest lucru este obligatoriu.

Chiar dacă viața ei era pe muchie de cuţit, femeia, care era însărcinată, a fost întrebată de două ori despre statutul ei religios înainte de a fi dusă la operație.

Locuitorii din Hebei, Heilongjiang, Shandong, Henan și alte provincii au informat organizaţia Bitter Winter că au fost chestionați de personalul spitalului despre credința lor religioasă înainte de a fi consultaţi de un medic. Unii rezidenți au spus că incidente similare au avut loc încă din 2017.

 Credința în Dumnezeu ar putea afecta tratamentul

Bitter Winter a intervievat mai mulți lucrători medicali despre colectarea informațiilor privind credinţa religioasă a pacienților. Toți aceștia au spus că guvernul a impus această cerință, dar nimeni nu înțelege care sunt intențiile reale privind acest lucru.

citeste mai mult: https://www.stiricrestine.ro/2019/09/04/in-spitalele-din-china-pacientii-sunt-obligati-sa-si-divulge-credinta-inainte-de-a-primi-ingrijiri-medicale/

Exit mobile version