ANUNTURI

Pastorul colecționar de biblii. Ionel Tuțac a adunat cele peste 700 de Cărți Sfinte

Îl cunoaştem acum pe Ionel Tuțac, pentru care Cuvântul Sfânt reprezintă atât o credință cât și o piesă de colecție. Pastor la Biserica Baptistă Harul din Lugoj, bărbatul este cunoscut și pentru impresionanta sa colecție de biblii din Africa, Germania, Franța, America sau Israel, exemplare rare sau exotice scrise în zeci de limbi. (VO) Ionel Tuțac nu numai că le are, ci și le studiază. Spune că deși Biblia înglobează același subiect, exprimările din limba ebraică sau engleza veche oferă interpretări intersante ale cuvântului lui Dumnezeu. A adunat cele peste 700 de Cărți Sfinte în ultimii 20 de ani și nu se oprește – vrea să deschidă în viitor primul Muzeu al Bibliei din România.

Cu studii superioare în teologie, master și doctorat în Statele Unite ale Americii, pastorul Tuțac povestește că ideea de a colecționa Biblii s-a născut după o vizită în Israel. Acolo a văzut Manuscrisurile de la Marea Moartă, pline de texte în limba ebraică imprimate pe piei tăbăcite și papirusuri.

„În același timp am văzut Casa Cărții de la Ierusalim și m-am gândit că Biblia are o valoare imensă și ar trebui să fiu preocupat și eu de achiziționarea a cât mai multe copiii a Sfintei Scripturi”, adaugă colecționarul.

Șase ani mai târziu primește primele două Biblii într-o vizită în Statele Unite ale Americii.

Citeste mai mult si vezi video click aici

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura