ComunicateStiri

Către președintele României, Domnul Klaus Iohannis. Către deputații, senatorii. ASOCIAȚIA SUNT FRAȚII NOȘTRI. Protejăm și promovăm libertatea religioasă.

Către președintele României, Domnul Klaus Iohannis
Către deputații, senatorii și toți factorii implicați în structurile de autoritate ale statului Român
Bănuim că ați aflat și domniile voastre despre modul inuman, ilegal și abuziv prin care, săptămâna trecută, au fost separați de părinți copiii familiei Velcotă Daniel din Austria.
Cu toate că nu cunoaștem exact și în detaliu care au fost motivele invocate de autorități (deocamdată nu au fost făcute publice) vă amintim cu respect următoarele aspecte:
1. Prin decizie divină, locul copiilor este lângă părinţi. Istoria milenară a demonstrat că pentru o dezvoltare echilibrată din toate punctele de vedere, fizic, emoțional, intelectual și spiritual, cel mai bun loc este familia naturală, adică familia decisă și binecuvântată de Creatorul nostru. Orice psiholog, sociolog sau dascăl confirmă că, pentru o dezvoltare armonioasă, copiii trebuie să crească lângă părinții lor, în sânul familiei. Nimeni nu cunoaște mai bine decât părintele nevoile, aspirațiile și abilitățile particulare ale copilului.
2. Prin decizie legislativă, părinții au dreptul și obligația să își crească copiii conform propriilor convingeri. Deși nu suntem de acord cu agresarea fizică a copiilor, credem în dreptul și responsabilitatea părinţilor de a-și disciplina copiii. Așa cum Statul își disciplinează cetăţenii, așa cum școlile își disciplinează elevii, la fel cum firmele își disciplinează angajaţii și partidele politice își disciplinează membrii, tot așa și părinţii, la rândul lor, au dreptul și datoria să își disciplineze copiii.
3. Prin lege toţi cetăţenii unui stat democratic au ”Prezumția de nevinovăție și dreptul la apărare” ”(1) Orice persoană acuzată este prezumată nevinovată până ce vinovăția va fi stabilită în conformitate cu legea. (2) Oricărei persoane acuzate îi este garantată respectarea dreptului la apărare.” Din informațiile pe care le avem, copiii au fost luaţi de către autorități fără ca acestea să fi încercat măcar să dovedească vinovăția părinţilor și gravitatea ei.
4. Prin Constituție, Statul Român s-a angajat să își protejeze și ajute cetățenii, indiferent unde s-ar afla ei pe glob…
5. Orice măsură legală trebuie să respecte principiul proporționalității și rezonabilității. Este de notorietate faptul că orice situație reglementată, în cazul încălcării ei, presupune luarea unor măsuri legale, proporționale, rezonabile și echilibrate, recurgându-se gradual la măsurile și sancțiunile stabilite de lege, în așa fel încât efectul urmărit să fie atins într-un mod optim, cu cele mai mici eforturi și consecințe cu potențial efect negativ colateral. În cazul de față s-a ajuns la luarea măsurilor extreme, ignorându-se celelalte măsuri preliminare care sunt la dispoziția autorităților implicate.
6. După orice logică, o greșeală nu se repară printr-o greșeală mai mare. Chiar dacă suntem de acord cu implicarea statului în ajutarea părinţilor pentru creșterea și educarea copiilor, atragem atenția că ajutorul oferit de către stat nu trebuie să pună în pericol sănătatea fizică, emoțională, intelectuală și spirituală a copiilor. Disciplinarea făcută de un părinte iubitor este benefică și trece repede. În urma separării brutale a copiilor de părinţi pot apărea consecințe multiple și distrugătoare pentru întreaga viață sau chiar pentru veșnicie. Dacă, unde și când este necesar, statul poate asista, educa, susține părinții în acest proces (deloc simplu), dar este inadmisibil să pedepsească atât copiii, cât și părinții și să le suspende drepturile garantate prin Constituție, înainte de a dovedi că există o problemă reală, care trebuie remediată. Din informațiile pe care le deținem, Protecția copilului în Austria a început în mod abuziv cu pedeapsa și aceasta la modul ei extrem, încălcându-se principiul proproționalității, înainte de a dovedi legal vinovăția, ceea ce este total inacceptabil. Smulgerea copiilor din sânul familiei și plasarea lor într-un cadru social străin și nefamiliar poate cauza traume sufletești ireversibile și îi poate expune multor altor abuzuri față de care copiii sunt total lipsiți de apărare.
În consecință, cunoscând seriozitatea familiei Velcotă, iubirea lor pentru copii și dorinţa lor de a-i creşte pentru a fi de cel mai mare folos societăţii cerem:
1. Intervenția imediată, profesionistă și categorică a autorităților române pentru aducerea copiilor în sânul familiei în cel mai scurt timp. Apreciem că vă ocupați de familiile celor care suferă în urma intemperiilor, dar vă rugăm să vă ocupați de urgență și de familiile care sunt amenințate de valurile ”progresismului” distrugător.
2. Ajutarea părinţilor să găsească modalități mai bune de creștere și educare a copiilor.
3. Ajutarea copiilor să înţeleagă rolul părinţilor în educarea lor pentru viață și viitor.
În cazul în care ați avea nevoie de informații suplimentare în ceea ce privește „istoricul” familiei Velcotă, vă stăm la dispoziție cu informații și documente relevante, care denotă că este vorba de o familie echilibrată, responsabilă, implicată social, iubind familia și pe cei din jur, fiind evident că nu este vorba de o familie cu probleme, asupra căreia să se impună luarea unor astfel de măsuri extreme.
Vă mulțumim frumos. Ne rugăm bunului Dumnezeu să vă ajute să decideţi legal, pentru binele societății românești, al familiei și mai ales pentru binele suprem al copiilor.
Președinte Secretar
Viorel Iuga Daniel Cojiță

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura