A PLECAT LA DOMNULARTICOLUL ZILEIEDITORIALEStiri

Fiul pastorului Rick Warren s-a sinucis

130406201503-matthew-warren-story-top1După o lungă bătălie cu o boală mentală, cel mai tânăr fiu al pastorului Rick Warren s-a sinucis, a anunţat familia.

Matthew Waren, în vârstă de 27 de ani, s-a sinucis folosind o armă, vineri.
Familia a vorbit despre acest eveniment într-un email adresat personalului bisericii.
Rick Warren împreună cu soţia sa au fondat Biserica Saddleback Valley Community, o megabiserică în Sudul Californiei.
Niciun cuvânt nu poate descrierea durerea amară pe care o trăim noi în acest moment,” scrie pastorul într-o notă, care a fost trimisă si CNN-ului.
Voi, cei care l-aţi cunoscut pe Matthew crescând, ştiaţi că a fost de o blândeţe incredibilă, drăguţ şi plin de compasiune. Avea o capacitate deosebită şi un dar în a-i simţi pe cei care erai în suferinţă sau care se simţeau inconfortabili într-o încăpere. Apoi reuşea să încurajeze persoana respectivă.
dar numai cei foarte apropiaţi, aţi ştiut de la început că el se lupta din naştere cu o boală mintală, depresii profunde şi chiar gânduri sinucigaşe. În ciuda celor mai buni doctori americani, medicamente, consilieri şi rugăciuni de vindecare, tortura bolii mentale nu a slăbit.”
Conform declaraţiilor, trupul lui Matthew Waren a fost găsit în locuinţa sa din Mission Viejo, California, vinery după amiază. Se estimează că a murit în jurul orei 10 a.m.
Autorităţile investighează cauzele exacte ale morţii, iar un raport al autopsiei va fi dat publicităţii săptămâna viitoare.
Conform purtătorului de cuvânt al lui Rick Warren, Matthew Warren lucra la departamentul de Resurse al Saddleback, de unde se distribuiau cărţile şi dvd-urile.
Pastorul Warren a fost prezent la ceremonia de inaugurare a mandatului preşedintelui Barack Obama din 2009, rostind o rugăciune. El este autorul unuia dintre cele mai bine vândute cărţi de viaţă creştină “Viaţa condusă de scopuri”.
Nu voi putea uita niciodată cum, mai mulţi ani în urmă, după încă o încercare eşuată de a îndepărta durerea, Matthew a spus: ‘Tati, ştiu că vou merge în cer. De ce nu pot muri odată şi să se termine toată durerea?’ însă ea a continuat pentru încă un deceniu” mai scrie Rick Warren în e-mail.
Într-o declaraţie, biserica păstorită de Rick Warren cheamă lumea la rugăciune, pentru ca, “Dumnezeul mângăierii şi al păcii” să fie cu familia Warren.

Vestea sinuciderii lui Matthew Warren, fiul pastorului Rick Warren s-a răspândit foarte repede la nivel internaţional iar reacţiile nu au întârziat să apară.  Cele mai multe vin din partea colegilor pastorului Warren care i-au transmis acestuia tot felul de mesaje prin intermediul reţelelor de socializare. Site-ul paşi.ro vă redă câteva dintre ele:

TD Jakes:  Inima mea este sfâşiată de vestea tristă a pierderii fiului lui Rick şi Kay Warren. Să ne rugăm pentru ei.

Will Graham, fiul cel mare al pastorului Billy Graham a făcut apel la rugăciune pentru Rick Warren şi familia sa pe pagina acestuia de facebook.

--

Darlene Zschech – Hillsong a lăsat un mesaj pe Twitter: Dragă Rick& KayVă trimitem dragostea şi rugăciunile noastre vouă şi familiei, veţi fi iubiţi şi susţinuţi aşa cum nu aţi fost niciodată.

Pastorul Mark Driscoll a scris pe Facebook:  Cei cinci copii ai mei au plâns şi s-au imbrăţişat în timp ce se rugau pentru pentru prietenul meu, pastorul Rick Warren a cărui fiu de 27 de ani a murit. Rugaţi-vă pentru familia şi biserica lor.

Pastorul Greg Laurie, a scris pe Twitter: Alăturaţi-vă mie în rugăciune pentru Rick&Kay Warren al căror fiu a plecat să fie cu Domnul.

--

sursa: www.pasi.ro

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

2 Comments

  1. E o pierdere mare….una dintre cele de care speri sa nu ai parte niciodata! Nu stim de ce Dumnezeu nu a intervenit sa impiedice lucrul asta, dar cu siguranta, poate folosi acest lucru pentru a-Si revela slava…. A pierde batalia vietii, a cadea sub loviturile fatale ale bolii, nu e acelasi lucru cu a-ti lua cu lasitate viata. Ne incredem intr-un Dumnezeu mai mare dacat neputintele noastre si care ne-a castigat dreptul la Viata, viata cu El… Condoleante familiei si multa incredere in mila si harul lui Dumnezeu cu care am fost binecuvantati, in toate felurile!

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura