DEVOTIONALEEDITORIALE

Samy Tuțac: Halloween, o sărbătoare de care nu avem nevoie…

Este extrem de periculoasă și fără nici un dubiu, este o sărbătoare, nu doar păgână, ci demonică. De asemenea, este o sărbătoare diversionistă care distrage atenția de la ceva mult mai important pentru Biserica lui Cristos.

Scopul acestei diversiuni este ca adevărata semnificație a zilei de 31 Octombrie, Ziua Reformei Protestante, să fie trecută sub tăcere. Oricât de puternică ar fi propaganda pro Halloween, nu trebuie să uităm de cea mai importantă zi din istoria Europei și a lumii din ultima mie de ani.

Este bine să ne reamintim că pe 31 Octombrie 1517, în ajunul Sărbătorii tuturor sfinților, Martin Luther a țintuit pe ușa Bisericii din Wittenberg cele 95 de teze ale sale, care au fost punctul de pornire a ceea ce s-a numit Reforma Protestantă.

Ziua Reformei este o bună oprtunitate să vorbim despre impactul covârșitor al Reformei, despre devotamentul și curajul unor oameni ca: Martin Luther, Ulrich Zwingli, Menno Simons, Jean Calvin și despre doctrinele atât de frumos afirmate de aceștia: Sola Scriptura, Sola Fide, Sola Gratia, Solus Christus, Soli Deo Gloria!

Samy Tuțac

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura