Intrebari & Raspunsuri

E pacat sa port bratara sau lantisor cu verset biblic? (14 Aug 2010)

INTREBARE: In cartea Proverbe scrie : „Asa nu te paraseasca bunatatea si credinciosia : leaga-ti-le la gat , scrie-le pe tablita inimi tale ” Prov 3:3 si in Prov. 6:21 scrie cam la fel. Asta inseamna ca daca port bratari sau lantisor cu verset biblic nu-i pacat?

RASPUNS: In cartea proverbe, Solomon face multe comparatii, tocmai pentru ca noi cititorii sa intelegem exact ceea ce el dorea sa transmita!  Lumea contemporana, in mod special tinerii, poarta bratari si lantisoare pentru a se infrumusetza, a le da culoare! Nu prea cred  ca exista oameni care sa isi buna lantisoare si bratarile in locuri mai putin vizibile, pentru ca acesta este scopul…sa se vada; sustin ca tocmai de aceea a facut inteleptul aceasta corelare…bunatatea si credinciosia trebuie sa fie vizibile in viata mea, si nu numai atat, ci mereu sa imi amintesc mie ca trebuie sa fiu bun si credincios!

Personal, sunt impotriva purtarii de bratari, fie ele si cu versete biblice, sau alte „crestinisme”. Sa luam exemplu renumita bratara cu inscriptia: WWJD? Poate unii dintre noi ar trebui sa intram in depresie ca de fiecare data cand ne miscam mana, sa citim intrebare „WWJD?”…poate de prea multe ori Isus nu ar face ce facem noi; si poate un raspuns pertinent la intrebarea de pe bratara „WWJD?” ar fi ca Isus in locul meu ar da-o jos! Podoaba noastra trebuie sa fie omul ascuns al inimii, nu toate minunile agatate de trupul  modelat da mana Creatorului,  in fond si la urma urmei, suntem oameni, nu bradulet de Craciun!
                                        La aceasta intrebare a raspuns  Mihai Cretza!

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

30 Comments

  1. Multi crestini ii untreaba pa pastori sau pe alti crestini e pacat sa port bijuteri sau sa fac cutare lucru sau,sau…dar nimeni nu il intreaba direct pe Isus Hristos, Doamne Isuse Tie iti place ca port bijuteri sau ca fac cutare lucru,si El iti v-a raspunde prin sfanta Evanghelie ,tot ce vrei sa Il intrebi,nici un om de pe pamant nu te poate invata adevarul ,decat Domnul Isus Hristos caci LUI TREBUIE SA II PLACEM SI NU OAMENILOR.Intreabati-L pe Isus,cand iti cumperi o haina sau pantofi,sau vezi daca Ii place sa porti pantaloni ca femeie ,sa iti tai parul ca baietii si multe alte lucruri care sa iti fie de folos,ITI PLACE ISUSE?!!(parerea mea)Ii mai mare pacat sa porti pantaloni si blugi ca femeie si sa iti tai parul decat ca iti pui o simpla bratara cu WWJD.

  2. fratilor, nu-i pacat nici sa poti bratari sau lantisoare cu sau fara mesaje biblice si nici sa poti pantaloni sau blugi sau sa-ti tai parul scurt…Dumnezeu nu se uita la infatisare ci la inima noastra. degeaba nu purtam bijuterii sau purtam fusta sau batic daca inima noastra este departe de inima lui Dumnezeu, daca cea ce fac zilnic nu-mi onoreaza Creatorul.

  3. gata sa zic si eu ca si „just someone” doar ca in biblie scrie ca unde iti este inima acolo este si comoara ta , sincer si mie i-mi plac bratarile cu versete crestine , daca este sa o luam asa , pe vremuri bunicii nostrii aveau tot felul de tablouri si carpete pe care le atarnau pe peretii aselor lor , dupa mine este acelas lucru bratarile purtate in zilele noastre , eu cred ca fiecare este liber sa faca dupa cum ii dicteaza constiinta ……Dumnezeu sa ne lumineze pe toti , si sa ne dea o inma dupa voia Lui .

  4. ” Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastra” Matei 6. foarte bine spus clau… exact asta ziceam si eu: comoara noastra trebuie sa fie Dumnezeu si dorinta noastra trebuie sa fie aceea de a-i fi placuti Lui prin tot ceea ce facem si ceea ce suntem.eu am purtat astfel de bratari cu mesaj crestin in adolescenta mea si de cateva ori mi-au oferit sansa de a incepe o discutie cu colegii mei de scoala despre semnificatia lor si implicit despre Dumnezeu. acum port si bijuterii pe mi le-am luat eu, parintii, sau chiar sotul meu dar pt mine nu sunt nimic altceva decat niste accesorii. unele au valoare sentimentala pentru ca le-am primit din partea celor dragi mie dar nu pot sa spun ca ma gandesc toata ziua la ele sau ca ma panichez daca pierd vreuna din ele. in schimb daca-mi pierd Biblia e bai mare… 🙂

  5. Ma bucur ca mai sunt crestini care gandesc asa. La noi in biserica nu se mai vede diferenta intre o doamna din lume si o sora. Ma refer aici si la purtarea baticului. Domnul sa va binecuvinteze!

  6. Cand citesc mai sus sau cand aud pe multi altii care gasesc acoperire la firea pamanteasca prin versete biblice, ma gandesc la vorba Domnului Isus, care intr-o imprejurare a zis atunci dar care ar mai zice-o si acum multora din vremea noastra… Iata ce spunea:
    „Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu. (Mat.22:29)

    Cel ce a postat introducerea cu intrebarea de inceput a dat si bine raspunsul. Cu tristete insa ceilalti n-au luat seama ca raspunsul a si fost dat, ci gandurile lor au ramas la cele firesti, la purtarea lor in mod fizic.

    Tineri dragi si toti acei ce aveti in inima dorinta sa va puneti accesorii pentru infrumusetare sau ca obiecte sentimentale sau religioase, hai sa gandim un pic…

    Cand Domnul Dumnezeu a creat prima pereche de oameni cate obiecte de aur, pietre scumpe, margaritare, lantisoare, verighete, inele sau cercei, sau cate alte accesorii Dumnezeu i-a dat omului si femeii sale sa le poarte?
    Si as mai adauga : si cate metode de oprire a nasterii de copii si cate metode de epilare, sprincenare, cate culori de vopsire a parului, etc, stiti ?
    Poate ca va ganditi sa-mi raspundeti ca fariseii de odinioara. Uni vor zice: pai nu aveau nevoie, iar altii, pai Scriptura nu arata, asa ca cei mai multi vor putea zice: nu stim, nu scrie.
    E adevarat ca atunci cand Scriptura tace, e bine sa tacem si noi. Dar tot atat de adevarat este si faptul ca unii prin credinta „citesc, aud, vad, asculta si fac” si nu gresesc.
    Biblia ne vorbeste in cartea Evrei cap.11 asa:
    Prin credinta Moise, cand s-a facut mare, n-a vrut sa fie numit fiul fiicei lui faraon, ci a vrut mai bine sa sufere impreuna cu poporul lui Dumnezeu decat sa se bucure de placerile de o clipa ale pacatului.
    El socotea ocara lui Hristos ca o mai mare bogatie decat comorile Egiptului, pentru ca avea ochii pironiti spre rasplatire.
    Prin credinta a parasit el Egiptul, fara sa se teama de mania imparatului; pentru ca a ramas neclintit, ca si cum ar fi vazut pe Cel ce este nevazut.

    Nu v-ati intrebat vreodata; oare ce a vazut atat de incantator Moise ca sa decida sa plece de la palat? Oare cum o fi cantarit Moise intr-o mana ocara lui Hristos, iar in cealalta comorile egiptului? Oare ce ochi o fi avut Moise sa poata vedea rasplatirile lui Dumnezeu. Sa patrunda dincolo de ce nu se vede si totusi sa vada ce il asteapta…
    Si ma gandesc ca Moise a vazut bine, ca si cum ar fi vazut pe Cel ce este nevazut. Sti ce inseamna asta? Inseamna ca ceea ce a vazut Moise, era atit de adevarat, ca si cum ar fi vazut pe Dumnezeu. Asa cum sunt lucrurile, cum trebuia sa vada, adica vedea clar, vedea adevarat realitatea lucrurilor. Numai cand vezi un lucru iti poti da seama de valoarea lui. Nu poti sa pui valoare pe ceva daca nu vezi cum arata. O simpla banuiala duce la confuzii si la o apreciere deformata. Moise a vazut bine. Era sigur pe ceea ce vedea. Stia valoarea si stia si ce dorea Dumnezeu pentru el. Si n-a mai stat pe ganduri…

    Tu care zici ca vezi, care zici ca cunosti, care crezi si esti sigur pe ceeea ce sti, cat de adevar este in tot ceace esti sigur pe tine? Oare tot asa si Dumnezeu vrea ca tu sa crezi? Crezul tau din ce duh vine? Din duhul lumii sau Duhul Sfant? In ai cui brate stai si cine te carmuieste? Firea sau Duhul Sfant? Ce suport ai: adevarul biblic, al altora sau rastalmacirea scripturilor? Cum ai probat crezul tau? Cat de sincer esti fata de tine, de semenii tai si de Dumnezeu? Oare lumina care este in tine este ea lumina sau intuneric? Te-ai cantarit vreodata sa vezi cat de vie iti este credinta? Din roada ta se bucura Dumnezeu sau diavolul? Pentru cine rodesti? Calea pe care mergi duce in sus sau in jos spre locuinta mortilor? Omul din tine, se inoieste zilnic spre cunostinta de Dumnezeu, dupa chipul lui Dumnezeu sau esti tot un om vechi, al poftelor, al lumii? Spre ce te faci vrednic, spre cer, cautand sfintirea, desavarsirea sau pentru iad, cautand pacatul, compromisul si o pocainta ieftina? Cat de sigura este credinta ta mantuitoare si cum ai putea sa te deosebesti de lume, de o credinta inselatoare, zadarnica sau rasturnata, ca sa nu zic draceasca?

    Daniel, omul prea iubit si scump inaintea lui Dumnezeu, din vechiul testament, i s-a oferit prilejul sa poarte un lant de aur la gat ( si alte favoruri), dar n-a primit. Putea sa zica ca doar este o porunca a imparatului, deci trebuie sa se supuna.., asa ar fi zis cei mai multi din zilele noastre de-ar fi fost in locul lui, nu? Tot aici intra si cei ce se motiveaza ca posed o amintire de la o rudenie mai aproape sau mai departe. Daniel nici de porunca imparatului n-a ascultat, nici macar sentimental ca aducere aminte ca Dumnezeu i-a descoperit taina imparatului.
    Uni vor zice ca este voie din moment ce in vechime oamenii lui Dumnezeu purtau obiecte din aur ca accesorii. Este adevarat. Se purta atunci. Dar sa intelegem bine Scripturile, ei nu aveau o lege, nici scripturi care sa le citeasca. Si cu toate acestea Iacov a simtit ca lui Dumnezeu nu-i plac aceste bijuterii. El a inteles bine ( la fel ca Moise), a citit gandul lui Dumnezeu care cu privire la aceste bijuterii Dumnezeu le considera dumnezeii straini. Si apropiindu-se de Betel, locul unde Dumnezeu i s-a aratat pe cand fugea de fratele sau Esau, dorind sa i se inchine lui Dumnezeu pentru ca i-a ascultat atunci rugaciunea si juruinta facuta Domnului Dumnezeu, n-a putut concepe ca intrega adunare care-l insotea sa vina inaitea lui Dumnezeu cu toate accesoriile pe ei. Ci a poruncit sa scoata dumnezeii de pe ei. Ei au ascultat de Iacov si i-a dat, apoi au fost ingropati in pamant. Iata cat pret punea Iacov pe bijuterii. Si nu erau putine…
    Nu-ti spune nimic aceasta atitudine a lui Iacov, tie care te numesti crestin? Iacov nu i-a mai scos afara de unde le ingropase.

    Apoi toti cei ce erau cu el, cu timpul au ajuns in Egipt. Au devenit robi. Din Egipt, dupa 430 de ani, au iesit afara din robie, cu mana tare scosi de Dumnezeu. Cand au iesit, au iesit cu aur, cu lucruri de pret, jefuind pe egipteni. Firea veche nesupusa lui Dumnezeu a reinviat in pustie si au facut un vitel de aur, i s-a ainchinat, au mancat si au baut. Apoi s-a sculat sa joace. De unde crezi ca au invatat ei sa faca asa ceva? Din Egipt…

    Stramosii lor odata au dat jos toti idolii care ii aveau pe maini, in urechi, pe ei. Iacov i-a ascapat de toti dumnezeii starini care i-au adunat familia sa din casa lui Laban. Un om care nu-l cunostea pe Dumnezeul adevarat. Iar acum urmasii lor de dinapoi le-au luat iarasi, ba inca i-au inmultit cu fiecare razboi castigat de la neamurile care nu slujeau lui Dumnezeu.

    Chiar legea in porunca adoua zice: „Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos decat pamantul.
    Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti; ”
    Oare ce infatiseaza verigheta? Inelul de logodna? Tatuajele? Icoanele si crucea?
    Nu sunt ele simboluri? Nu interzice porunca asta simbolurile ? Cum citesti? Ce intelegi aici? Ce rastalmacire ai de nu vrei sa crezi? Cat de orb poti fi de nu vezi. Moise, Iacov si altii au vazut inainte de-a scrie Dumnezeu porunca asta si ce vrea ea sa explice. Si tu inca nici acum nu poti pricepe…Ce bezna ti-a cuprins mintea si inima ta fara pricepere s-a intunecat

    Hai sa aruncam o privire si in noul testament. Domnul Isus vorbeste de un inel pus pe deget fiului risipitor, la intoarcerea lui acasa. De aici multi au inteles ca Dumnezeu accepta verigheta, sau chiar inelul de logodna. Asa sa fie oare? Asa ar citi Moise sau Iacov, sau Petru, Pavel sau Duhul Sfant? Nu cred. Era o pilda. Si Domnul le vorbea in pilde pentru a intelege nu fizicul pildei ci spiritualul… Toate acelea simboliza ceva. Nicidecum partea materiala. Dar omul firesc este normal sa inteleaga fireste lucrurile. Deaceia este de dorit a ajunge la omul duhovnicesc care intelege toate lucrurile si el insusi nu poate fi judecat de nimeni. Deaceia este si multa confuzie in biserici si lupte si neadevaruri care duc in ratacire pe cei care n-au pastrat pe Dumnezeu in cunostinta lor, pe acestia Dumnezeu spune cartea Romani ca i-a lasat…..( sa faca ce vor ) Acestia cred ca binele e rau si raul bine. O satre de confuzie, dar se apreteaza ca sunt crestini. Nu cumva te regasesti si tu printre ei?

    Bine ar fi sa ai si tu parte in mod spiritual de haina aceea buna, de inelul acela in deget si de vitelul acela ingrasat, de care a avut parte si fiul risipitor. Fara de care nu este mantuire. Te-a interesat vreodata ce semnificatie au toate acestea? Ai ochi deschisi sa le vezi, sau tu vezi doar : lanturi, inele, cercei, intru-un cuvant bijuterii.( de aur, ca doar este voie)
    Da, este voie, dar in mod spiritual, nu fizic. Si te cred ca este mai usor sa le porti pe tine decat sa-ti pui acele podoabe sfinte. E greu sa-ti duci crucea, ce-a a incercarilor, a batjocurilor, a suferintei,..mai bine pui una la gat de aur si crezi ca esti crestin si hai la rai. Ce ieftin ar fi mantuirea asta. Dumnezeul tau inseamna ca nu-ti cere nimic. Poti sa faci ce vrei, sa umbli cum vrei, sa crezi ce vrei, sa te imbraci oricum, ca oricum te duce la locul cu verdeata… Asta e o credinta inselatoare omule…Nimic mai fals.

    Uita-te bine la cei care sunt deja mantuiti. Petru si Ioan, pe cand se suiau la templu au zis unui olog: ” Argint si aur n-am”. Crezi ca daca avea acasa ar fi zis ca nu are? Daca purta pe mana un inel s-ar mai fi potrivit spusele lui? Daca nu purta el, dar purta sotia lui, sau avea acasa, ar mai fi facut Dumnezeu minunea cu ologul? Nu cred. Dumnezeu e drept in tot ce face. Nu ar fi ascultat o minciuna.

    Apoi Iacov, scrie in epistola sa in cap. 2 asa: . Fratii mei, sa nu tineti credinta Domnului nostru Isus Hristos, Domnul slavei, cautand la fata omului.

    2. Caci, de pilda, daca intra in adunarea voastra un om cu un inel de aur si cu o haina stralucitoare, si intra si un sarac imbracat prost;

    3. si voi puneti ochii pe cel ce poarta haina stralucitoare si-i ziceti: „Tu sezi in locul acesta bun!”, si apoi ziceti saracului: „Tu stai acolo in picioare!” sau: „Sezi jos la picioarele mele!”

    4. Nu faceti voi oare o deosebire in voi insiva si nu va faceti voi judecatori cu ganduri rele?

    Ce intelegem de aici? Cum vezi aici?
    Nu se vede clar si limpede ca Biserica lui Hristos Isus nu are nici aur, nici haine stralucitoare. Ca de ar avea Iacov n-ar mai scrie ca „daca intra in adunarea voastra” un om cu un inel de aur…Cand practic intre ei ar fi fost, nu? Dar scrie subliniind unel de aur si haina stralucitoare. Asa ceva vrea sa zica Iacov intre noi nu se afla, dar voi sa luati seama ca nu cumva „daca intra cineva” sa faceti deosebire…
    Deci adunarea Domnului asa ceva nu poarta. Nu are. Cat de clar sa scrie Biblia ca sa intelegi si tu, cel care crezi ca tie Dumnezeu iti da accecptul sa porti atatea accesorii. Nu te umfla de madrie atunci cand te afisezi cu ele oriunde si oricand? Dumnezeu nu incurajeaza mandria.

    Luter cand a mers la papa de la Roma a fost plimbat prin toata visteria bisericii catolice si i s-a aratat tot ce avea Vaticanul mai de pret. Atata aur si bogatie nu mai vazuse Luter pina aici. Papa i-a zis: vezi frate, noi nu putem zice ca Ioan si Petru ca argint si aur nam. Ca Dumnezeu a binecuvantat biserica si uite cata bogatie avem. Dar Luter in gandul sau a zis: dar nici ca Petru nu puteti zice „In numele lui Isus scoala-te si dute”, nu puteti zice.

    Dumnezeu incurajeaza omul nascut din nou, facut dupa chipul lui Dumnezeu. Adica Isus Hristos. Revin la tabloul de la inceput. Adam si Eva au fost creeati cu acest chip facut desavarsit. In ochii lui Dumnezeu erau impodobiti. Cu mult mai multe podoabe care intrece aurul si argintul, chiar platina si diamantul si orice piatra de pret. Erau desavarsiti. Nu le mai trebuia nimic. Ei nu erau goi. Erau imbracati in ochii lui Dumnezeu cu haina de lumina. Erau de-o frumusete nemaiantilnita.
    Dar dupa ce savarsira pacatul, s-au vazut goi si au avut nevoie sa puna ceva pe ei.

    Concluzia : cand n-ai nimic din Dumnezeu, cand nu ai podoabele care Dumnezeu se uita ca tu sa le ai, acelea sfinte, atunci tu te vezi cati lipseste ceva. Si le inlocuiesti ce ce ai la indemana. Este o imitatie. Dar nu e originalul. Dumnezeu cauta alt aur la tine, dar trist este cand nu gaseste si asteapta de ani de zile sa te impodobesti ca o mireasa pentru Mirele ei, adica Isus.
    Pentru firea pamanteasca te impodobesti ca ochii firesti sa te vada si sa te admire, dar pentru mantuirea ta, pentru omul din nauntru tu il ti in zdrente, gol chiar, nenorocit, sarac si ticalos. Pentru ca esti orb…

    Rogu-te, goleste-te de sine, de rataciri, de slava desarta si cauta degrab sa te asemeni cu Domnul si Mantuitorul Isus hristos. Si cate podoabe a avut El din lumea asta atata sa ai si tu . Dar cate a avut El aduse din cer de la Dumnezeu cauta sa le ai pe toate, fara de care nu poti fi placut inaintea lui.
    Ps.45
    Asculta, fiica, vezi si pleaca-ti urechea;uita pe poporul tau si casa tatalui tau! si atunci imparatul iti va pofti frumuseta. Si fiindca este Domnul tau, adu-i inchinaciunile tale.

    Inchei cu spusele apostolului Petru catre cei ce fac parte din Biserica Sa de pretudindeni:
    Podoaba voastra sa nu fie podoaba de afara, care sta in impletitura parului, in purtarea de scule de aur sau in imbracarea hainelor, (1Pet.3:3)

    Esti printre cei din nauntru sau printre cei de afara?

  7. Legalismul vad ca a atins cote maxime pe acest site…sunteti mai rau decat fariseii de pe vremea lui Isus.Iubiti L pe Domnul fiti exemple pentru cei din jur si lasati acreala din inimile voastre si nu mai incercati sa acoperiti dragostea si bunatatea Lui prin legile voastre pamantesti.Crestinii din ziua de azi au neovie de LIBERTATE,libertatea in Duhul Sfant,de eliberare de puterea legalismului,acest duh care va tine legati pe multi dintre voi asa cum i tinea pe fariseii din vremea lui Isus!Treziti va ca sa nu ajungeti sa fiti cei care mergeti in iad,ci cei care smulg suflete din drumul lor catre iad!Dumnezeu este dragoste,este pace este libertate in Duhul Sfant este BUCURIE.Asa ca sfatul meu pentru cei ce poarta bratari tricouri si orice altceva de genul spre slava lui Dumnezeu PURATI LE cu mare bucurie pentru ca prin mesajul respectiv puteti atinge suflete si mesajul acela i poate aduce la biserica,i poate atrage de partea Imparatiei! Fiti Binecuvantati!!!
    Iar pentru cei care aveti in voi duhul legalismului,acelasi duh care i stapanea pe farisei…pocaiti va cat timp mai puteti si harul Lui inca mai poate fi primit!!!

  8. Emilia…diferenta dintre tine si o doamna din lume este baticul pe care il porti pe cap? ATunci imi pare rau sa iti spun dar daca asta e singura diferenta si mai sunt fusta lunga sau faptul ca tu porti sau nu niste bijuterii,atunci sfrasitul tau este iadul vesnic alaturi de acele doamne despre care pomenesti…Diferenta intre noi si cei din lume este comportamentul nostru,faptele,Isus Cristos din inima noastra,dragostea pe care I-o purtam Lui si ca prin asta ascultam poruncile Lui si suntem lumini pentru lume prin faptele noastre,NU prin batic,fusta lunga etc!Treziti-va pana mai aveti indurare de la Domnul! Iar ca sa va dati seama de blestemul in care traiti intrati si ascultati predica despre legalism de pe site ul http://www.bisericariulvietii.ro sectiunea predici.

  9. un raspuns ptr …,,… permalink”…..daca tot ce ai spus aici ,ai spus si intr-o predica in biserica din care faci parte ,acele persoane legaliste ca si tine ,probabil ca au zis ,bravo frate ,,dar cum eu nu fac parte din biserica voastra dde legalisti nu sunt deacord cu multe din ce ai spus tu aici …si mai ales cand vad pe cate unul ca va considerati atata de destepti de numai puteti ,nu credeti ca ar fi mai bn sa va predicati voua celor ce sunteti asa ca si voi ,si sa nu mai infectati cu tot felul de legalisme si pe alti …si as dori sa o luam cu inceputul ,la un momendat spui ceva de genul ,si am sa te citez pe tine ….,,Cand Domnul Dumnezeu a creat prima pereche de oameni cate obiecte de aur, pietre scumpe, margaritare, lantisoare, verighete, inele sau cercei, sau cate alte accesorii Dumnezeu i-a dat omului si femeii sale sa le poarte?…”..buna intrebare domnule legalist ….daca im vei raspunde la intrebarea care am sa ti-o pun eu acum ,atunci o sa-ti raspund si eu la intrebarea ta …as dori sa te intreb ..,,cand DOMNUL a creat prima pereche ,cate haine a pus pe ei !?!???i-ti spun eu ,nici una ,erau goi ….si as dori sa te intreb tu de ce nu umbli gol …ca doar DOMNUL nu a creat prima pereche cu haine …daca vrei s afi legalist ,si aduci un astfel de argument ,pai fi legalist pana la capat …..o alta chestie …care ai aduso in discutie …atata vorbesti de aur ca si cum aurul ar reprezenta ptr tine ,,iadul”….sti ce o sa fie ptr tine foarte socant daca vei ajunge in rai …am zis daca vei ajunge ,dar ma indoiesc ca vei ajunge ,da sti de ce nu vei ajunge ,ptr ca DOMNUL nu ispiteste pe nimeni si nu face rau nimanui ,si daca vei ajunge in rai gandestete ce naspa te vei simti cand acolo va fi plin de aur ,vor fi strazi de aur ,citeste apocalipsa ,si multe alte pietre pretioase ,mai pretioase decat aurul ,si im inchipui ce chin vesnic ca doar atata tine vesicia ,vesnicia e vesnicie …ce grreu iti va fi sa te obisnuiesti cu atata imensitate de stralucire de la aur si de la multe alte pietre pretioase ,care ptr tine acu sunt o mare poticnire ,si clar ca domnul nu te va forta sau nu se va bucura sa te duca in raiul sau iar tu sa nu te simti bine acolo …ca nu va fi confortabil ptr tine categoric …si daca tot consideri ca e o asa uraciune aurul in ochi Domnului ,as dori sa te intreb de ce o fi spunand DOMNUL ca la facerea chivotului ,sa se foloseasca atata aur …daca tot e o asa marte uraciune ,ptr ca sa nu uitam ca chivotul reprezenta pe DUMNEZEU ….deci nu e o lucrare oarecare facuta de om ,cu ingredientele luate asa l aintamplare ,,,,deci nu uita ca aurul facea parte din chivot…si nu intram in detali …o alta chestie tot despre aur …DOMNUL ii vorbeste lui David cum sa faca templu ,unde deasemenea se cobora prezenta DOMNULUI …si chear daca nu-l construieste el acel templu ,solomon il construieste dupa planurile primite de DAVID de la domnul …si deasemenea gasim ca facand parte in multe lucruri din acel templu ,aurul ,pai sa-mi fie cu iertare ,la chivot aur ,le templu o gramada de lucruri facute din aur si pietre pretioase ,studiaza si vei gasi nu le insir pe toate ,si va gasiti voi legalisti sa veniti sa spuneti ca aururl e …ce e …bun sa venim mai aproape vin magi la isus si aduc daruri ,si ii aduc si aur ,,,,poti sa-mi spui ce a zis maria si iosif ….foai plecati cu aurul de aici e pacat …piei satanelor ….a facut asa maria si iosif …si cred ca erau sub calauzirea DUHULUI mai mult decat suntem multi dintre noi acu in zilele acestea …si sunt ferm convins ca nu ia adus as un bolovan de aur …au fost aduse accesori de aur de tot felul …oa alta chestie ,,spui de petru cu ologul ,,,ca aur nam ….”…pai asta era prb ca nu avea ,ca daca era normal sa nu aiba la ce folos sa mai spuna ca nu are ,doar ca uni dintre voi pricepeti mai greu …ca si crestin poti bncv material sau spiritual,petru nu ami avea material ptr ca se facuse marea colecta si se adusesera totul al picioarele apostolilor …si cred ca el ca si apostol a fost un exemplu si a adus tot .si deaia nu mai avea ,nu ca nu siar fi dorit sa fi avut atunci si sa-i poata da acelui olog si aur daca avea …altfel la ce folos sai spuna doar asa sa se afle in treaba sti nu am aur ,macar ca ar fi tr sa am …si daca studiezi contextul dfin acea vreme vei observa ca toate tranzactile in acea vreme se faceau in aur si argint ,iar acum lumea era la inceputul unei noi ere financiare ,venisse romani cu ceva nou ,cu moneda financiara ,si era ceva care mergea mana in mana si mineda si aurul ca mineda de schimb …dar cum crestini aveau un sentiment aparte fata de romani ,ei pe cat posibil nu foloseau moneda cu chipul cezarului ,si foloseau ca mod de tranzactie inca aurul si argintul …si deaceea petru ca un bun crestin sa vazut in situatia de a nu putea sa bncv pe acel olog si in plan material …si cum am spus deja se facuse marea colecta si unica in istorie …cand adevarati crestini au daruit din toata inima ,si cu alte cuv ,petru ii spune im pare rau ca nu ai fost la imparteala ca am impartit la saraci tot ce sa adunat ,si azi eu ca si crestin ma vad in situatia de a nu avea sa-ti dau aur ,dar pot sa-ti ofer altceva …si cunoastem ce sa intamplat ,dar nu ca petru ar fi avut ceva impotriva aurului …ca mai pe urma vin oameni la petru si spune sau intors oameni la domnul ce sa le spunem sa faca ,si petru le spune spunetile sa se fereasca de sange ,de curvie si dobitoace zugrumate ….ia studiaza zice si de aur !?!?!?!?ca tot o dai cu aurul in sus si in jios ,te-ai intrebat vre-o data ca la acea colecta mare ce au adus fiecare ca dar ,,,cate accesori de aur si de argint erau acolo …cu siguranta ca nu te-ai gandit ca altfel nu ai vb cu atata usurinta …a si inca ceva ca atata o dai cu legalismul ,si faci comparatie cu acele vremuri …ce ar fi s anu mai te folosesti de tehnologia care e in zilele noastre ,nu te folosi de curent ,ca sar putea sa fie pacat ,ca apostoli si adam si eva nu au avut curent ,si nici nu sau plimbat cu tramvaiul ,tu de ce o faci daca nu cumva ai chear masina ,de ce nu te plimbi pe jos ca asa se plimba adam cu eva ,sau in cel mai fericit caz pe un magar ca as sa plimbat isus…ca na nu de alta da sa nu intri in rai ptr ca te plimbi cu masina sau cu tramvaiul ….ar fi prea rau pptr tine ,ca na nu de alta da nici cei din vechime nu sau plimbat cu tramvaiul …si na daca vrei sa fi legalist fi pana la capat …umbla fara haine ,umbal numai pe jos …etc etc …traiti in contextul acelor vremuri daca tot o dati cu acele vremuri …mergeti in munti si deveniti ce erau acei oameni ,rupetiva de realitatea acestei eri …si traiti in aunul care doriti …si nu mai judecati pe alti ,nu de alta da nu cumva sa va treziti ca judecati voi si nu va mai avea ce s ajudece DOMNUL ,ca pana una alta nu va pus nimeni judecatori in sion …si mai lasati legalismul deoparte ca sunteti acei farisei ,de care vorbea DOMNUL in vremea lui …in vremea lu david toti il considerau nebun ,pana si sotia ,ii era rusine de el …dar nu ia fost rusine DOMNULUI cu el ….si e singurul om de care spune om dupa inima mea …la fel si voi acuma ziceti despre multi ca nu sunt placuti DOMNULUI …dar important e ce spune DOMNUL despre ei …si nu voi legalistilor …ca nu va mai saturati sa judecati pe alti …mai bn va-ti uita la voi ,ca ati ajuns sa va contraziceti pana si creatorul …si sa va considerati ca stiti mai multe decat cel ce va creat voi spuneti ca aurul e pacat …si domnul la introdus pana si in raiul sau …si ba chear mai mult multe alte pietre pretioase ,de care habar nu aveti ….va legati atata de imbracaminte ,cand de fapt tot omul a creato la inceput ,ptr ca sa crezut mai destept decat creatorul …da asa sunteti va ingrijiti sa va bateti capul cu exteriorul ,cu ce se vede la ochi …cu haine cu bratari cu mai stiu eu ce …si neglijati interiorul …sunteti precum vorba DOMNULUI morminte varuite pe dinafara …postati un exterior sfant si prin interior sunteti plini de pizma si judecata ,intocmai ca farisei …ati inceput sa dati voi verdicte cine e si cine nu pe placul DOMNULUI …aidoma ca pe vrekme lu david cand toti stiua mai mult decat el …da la urma sa adeverit cine stia mai mult ..asa ca frate un sfat roagal pe DOMNUL sa te obisnuiasca cu aurul …ca altfel vei fi intr-un disconfort total o vesnicie ,asta cum am zis daca totusi vei ajunge in rai ,ptr ca nu cred ca domnul ar dori sa-ti faca acest rau sa te simti in plus acolo intr-o ambianta cu care tu nu ai nici o treaba ….

  10. Catre Gabi si ” ingerul „.

    Am sa incerc sa va raspund la amandoi. Nu mi-o luati ca o jignire, dar nu pot sa va periez rastalmacirile voastre. Asa ca va voi raspunde direct si stiu ca doare si daca doare sa stiti ca aveti „bube” care trebuiesc stoarse si vindecate. Mai bine spun un adevar pe fata decat o amagire cu urmari nefaste. Vad ca mesajul vostru este pe aceiasi nota. Din nefericire pentru voi, v-ati prins bine in ceea ce zicea Domnul: “Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.
    Deci ratacirea voastra arata necunoasterea Scripturilor. Niste orbi spirituali vor sa scoata ochii altora care le arata ceva. Eu vad diferit de ceea ce vedeti voi. Voi nu vedeti decat ce vreti si ce va place sa vedeti. Dar nu va intrebati daca si Dumnezeu vede asa ca voi. Voi luati mantuirea ca ceva usor de apaucat.

    V-am gasit niste aparataori ai legalismului firesc ( ca si asa vorbiti de legalism, dar habar n-aveti nici ce spuneti nici ce urmariti ). Ce as putea sa iau de la voi care nu vedeti clar? ( sau poate deloc). Cand voi vorbiti din necunostinta, din nepricepere, dintr- o intelepciune lumeasca, dintr-o evanghelie ieftina care nu mantuie pe nimeni. Dupa parerea voastra Domnul ne mantuirste facand ce vrem noi, purtandu-ne cum vrem, crezand cum ne place, acceptand orice si hai la rai ca Domnul e bun si nu cere atata pocainta si renuntare la sine.

    Nu stiu ce varsta aveti, daca ati fi tineri v-as intelege oarecum necunostinta voastra. Daca ati fi maturi, va compatimesc si v-as spune ca degeaba ati imbatranit, ca tot nu cunoasteti nimic.

    Cred ca prea putin sau deloc, v-ati pus intrebarea : oare il cunosc pe Dumnezeu in mod personal? Sau doar am auzit de El?
    Iar daca nu v-ati pus-o pana in prezent intr-un mod sincer si serios, va recomand cu caldura nu numai sa vi-o puneti ci sa si cautati ( nu oricum ) cu toata inima sa-l cunoasteti pe Dumnezeu, conform descoperirilor pe care le face Scriptura.

    Ce mi-ati relatat voi, ieratati-ma : sunt pareri de cenusa.
    Ca unul care caut si eu sa-l cunosc pe Dumnezeu, nu pot sa ma laud ca stiu destule. Dar in ceea ce sunt sigur spun cu toata taria. Si nu e de mirare pentru mine ca cel firesc nu intelege lucrurile spirituale. Biblia spune despre acest aspect.

    Ce am inteles de la voi e : Domnul e bun, Dumnezeu e dragoste, nu cere atatea, nu se uita la „maruntisurile din aur, etc. (ca doar si templul avea aur impreuna cu multe obiecte, etc).
    Apoi o tineti intruna cu legalismul si fariseismul.

    Mai oameni buni..voi nu vedeti ca voi sunteti oamenii legalismului? Care? Cel firesc!
    In loc sa aparati Scriptura, intelesul duhovnicesc, voi v-ati pus sa aparati ceea ce este trecator. Ceea ce va arde odata.
    Voi sunteti legalisti ai unei legi ce nu vine de la Dumnezeu. Ci din inchipuirea voastra. Sau daca vreti a unei legi ai firii pamantesti. Voi nu aparati Cuvantul lui Dumnezeu, ci poftele voastre pamnatesti. Sub cuvinte frumoase : Dumnezeu e dragoste. ( in rest pentru voi nimic nu mai conteaza)
    Vorbiti de Duhul Sfant, dar cu parere de rau nu faceti deosebirea de ceea ce este sfant de ceea ce nu este. La voi toate sunt amestecate si credeti ca asa usor se ajunge in rai?
    V-as da detalii din Scriptura sa vedeti oameni care au vazut diferenta dintre poporul Domnului si fata de lume. Dar am vazut ca din ceea ce v-am scris mai inainte unde v-am dovedit cu Scriptura voi n-ati vazut nimic. Voi aveti ochi doar pentru aur si altele asemenea lui.
    Iar ceea ce mi-ati aratat e doar pareri de-ale voastre fara suport biblic.

    A incercat ceva ” ingerul „, dar saracul de el nu vede..ca Dumnezeu nu i-a facut goi pe Adam si Eva.
    Dumnezeu i-a imbracat in lumina prietene,..altfel Dumnezeu nu le-ar mai fi facut haine dupa ce ( ei ) au pacatuit. Ei, Adam si Eva si-au dat seama ca erau goi. Dar cum? In urma pacatului. Pacatul te desbraca de slava lui Dumnezeu. Te desparte de harul lui Dumnezeu. Te desparte de Dumnezeu. Ori in prezenta lui Dumnezeu ei erau imbracati. In ochii lui Dumnezeu Adam si Eva erau imbracati cu slava, cu o haina de lumina. Ei nu erau goi, draga prietene. Doar cei firesti, sau orbi spiritual ii vad goi inca de la facere. Deaceia toti pictorii i-au aratat ca fiind goi. Repet; daca Dumnezeu ii vedea goi si daca si ei se vedeau goi cum oare ar fi putut sa se uite unii la altii? Ei traiau ca-n cer, desi erau pe pamant. Oare in cer sunt inaintea lui Dumnezeu fapturi goale? N-ai citit ca serafimii se acopera cu totul inaintea lui Dumnezeu. Cum oare Dumnezeu ar fi putut vedea goliciunea omului si sa nu o vada pe cea a ingerilor? Crezi ca mai avea rost atunci sa le faca Dumnezeu haine celor doi ( ca si asa nu-i vedea nimeni) sau ei sa-si mai coase frunze de smochin? Daca Dumnezeu ar fi fost deacord cu imbracamintea lor, adica acea din frunze de smochin, care era doar un dres de baie, nu le-ar mai fi facut haine din piele cum arata Scriptura. Din moment ce ei s-au vazut goi asta ne arata ca nu au fost mai inainte. Ceva anume au avut ei. Si aici daca adancesti cu Scriptura descoperi ce imbracaminte spirituala a pregatit Dumnezeu celor ce vor sa o aibe si care o si cauta cu tot dinadinsul, o vor gasi. Asa ca n-ai dreptate tinere.

    O alta vedere fireasca a ta este aurul din templul. E adevart ca Dumnezeu a poruncit sa fie poleit cu aur si templul si chivotul si alte obiecte sa fie din aur curat. Numai ca daca citesti doar literal ramai cu privirea atintita doar la aur. Nu stiu daca ai citit acele versete din 1Corinteni 10, care spune ca tot ce a fost mai inainte, adica lucruri din Lege, era scrise pentru noi. Pentru cei din vremea harului, adica de la aparitia Bisericii lui Hristos si pana in zilele noastre si cate or mai fi pana la venirea Domnului Isus, deci pana la sfarsit. Numai ca despre acele lucruri scrie la Coloseni 2, ca erau ” umbra lucrurilor viitoare „.
    Ce inseamna aceasta? Cred ca niciodata nu v-ati gandit amandoi adanc.

    La fel e si cu aurul de pe strazile raiului. Crezi ca e aur ca cel de pe pamant? Nu fi copil la minte, in cer n-are ce cauta materia. Te-ai plictisi de atata aur si pitre scumpe si tot felul de margaritare. Ai fi incantat o vreme, dar pina la urma ar interveni rutina. Ori in cer asa ceva nu exista. Acolo e vesnic sfintenie. Nu mancare, nu bautura ( asta arata ca nu e materie) ci pace , neprihanire si bucurie in Duhul Sfant. Nu-ti sune nimic toate acestea? Nu bucurie de stazi de aur, palate si alte povesti pe care le-ai auzit prin predicile multora. Ce scrie in Apocalipsa, Ioan fiindca n-a putut reda intocmai ( ca Pavel spune ca nu se poate si nu sunt date cuiva sa spuna ), a incercat sa dea o imagine, o valoare , o exprimare catusi de putin pentru ca sa vedem prin credinta lucrurile , nu prin vedere.

    Voi luati totul in modul in care va convine, in intelesul potrivit firii voastre pamantesti. Ce va place, cum se simte bine firea voastra pamanteasca, in mod fireste. E simplu de inteles de ce nu intelegeti in mod spiritual, duhovniceste. Voi sunteti aparatorii ai firii nu ai Duhului. Vorbiti de Duh, dar traiti dupa indemnurile firii voastre. Bine ar fi daca ati trai dupa indemnurile Duhului Sfant. S-ar schimba vederea voastra radical. Defapt cred ca nici nu stiti ce inseamna sa traiesti dupa indemnurile Duhului. Biblia spune sa fi carmuit dupa Duhul, care este Duhul Sfant. Va aratati voi oameni carmuiti dupa indemnurile Duhului Sfant? Cred ca stiti ce e aia o carma. Carma are rolul de-a face o barca, o corabie, un vapor sa-si mute pozitia de mers la dreapta sau la stanga. Dar si sa tina directia inainte sau sa se intoarca. Aceste manevre pe care le face acesta componenta mica si care nu se vede din constructia unei ambarcatiuni, defapt stapaneste si conduce toata nava. Motorul e foarte important si el, dar fara carma iti poti da seama ce se poate intampla? Va pluti in deriva, fara tinta si in primejdie. Accidentele sunt inevitabile.

    La fel sunt unii crestini. Vorbesc de Duhul Sfant, dar nu-l au. Unii nici nu pun pret pe El. Credinta lor e in deriva. Ei cred ca merg spre tinta, dar fara carma… Dar striga sus si tare la cel care ii sfatuieste: ” fariseule, legalistule…! Tu mie-mi spui cum trebuie sa merg, ce eu nu stiu sa merg, sa inteleg…, eu doar… si iara eu.. Si mai vine cu versete sau citate de navigator ( din biblie), dar saracul el nu are carma. Unde credeti ca merge acest om? Ce ziceti voi despre acest om, ce este sigur: atingerea tintei sau naufragiul?

    Ei bine, pe marea aceasta a lumii crestine cei mai multi se avantura ca acest om, fara carma. Si apropo: care este carma voastra? Ca la voi e posibil orice, oricum si oricare poate sa ajunga mantuit.

    Revin la umbra lucrurilor…

    Hai, chiar daca nu va convine sa va arat macar acest aspect.
    Ce inseamna umbra? Umbra unui lucru?
    O parte de intuneric si lumina, daca o luam in intelesul firesc; ce inseamna unmbra. Dar umbra unui lucru? Inseamna ca e doar imaginea acelui lucru, dar intunecata. Adica putina lumina si putin intuneric. Ceva neclar. Dar ceva care arata despre ceva si care iti poti da seama ce e acel lucru. Imaginati-va unmbra unui copac reflectata in apa unui lac.
    O vezi, dar nu deslusit. Deci nu e realitatea lucrului, ci doar forma acelui lucru.

    Tot la fel e si din punct de vedere spiritual. In 2 Corinteni 3:7 in jos apostolul cauta sa ne deschida ochii ca sa intelegem ca Legea data de Dumnezeu lui Moise, era o umbra la aceea ce avea sa vina. Dar din pacate multi sunt greoi la minte si in zilele noastre a intelege cum stau lucrurile si mai cu seama referitor la purtarea sculelor din aur si altele aaemanatoare…

    Cartea Evrei la cap.8 : 5 si chiar mai jos, ne adevereste ca si slujbele arata spre ceea ce este deja si de ce nu, are sa fie intocmai. Aici e doar o copie a ceea ce va veni. Ce vreau eu sa zic?. Sa va arat ca ce a fost atunci odata adica: podoabe de aur, aur in templu, unelte si vase de aur, etc,..toate aceste aratau spre altceva, simbolizau ceva, erau umbra, nu originalul.
    Voi dragi aparatori ai unui legalism firesc, n-ati inteles ce inseamna acest si atat de mult aur. Voi l-ati luat in mod literal. Cu alte cuvinte: daca s-a purtat in vechime si daca si in Casa lui Dumnezeu a fost , de ce sa nu purtam si noi. Si uite asa l-ati pus pe voi. Si ziceti ca Dumnezeu se uita la inima nu la exterior. Frumos va mai mintiti. Dar ce ai in inima tu pui in practica si deci se vede la exterior. Crezi ca asta nu vede si nu ia seama Dumnezeu? Pai tocmai asta conteaza inaintea lui Dumnezeu. Cum de dar sunteti asa orbi?
    Pentru ce nu va :”poleiti” interiorul vostru cu aur? Sti ce inseamna aceasta?

    Atat de eronat mi-ai relatat draga ‘ingerule” replica din mesajul tau incat m-ai convins sa nu te las in deriva si sa caut sa-ti pun o carma a scripturii. Tu o poti pune sau o poti arunca, alegerea e de partea ta. Dar incerca sa deschizi ochi cu mintea sub calauzirea Duhului sfant, cautand a intelege in mod spiritual ( ceea ce am vazut ca e greu a aceepta din pricina necunoasterii scripturilor din punct de vedere duhovnicesc – teoretic cunosti, dar intelesul duhovnicesc al teoriei pe care o cunosti lasa de dorit, e ca de la cer la pamant. Tu ai ramas la litera prietene si nu poti cobora in adancime sa vezi carma. Deaceia nu striga de sus, sus si tare ce forma estetica are „vaporul” , ca te cred si eu ca asa este cum spui. Ci uita-te bine si vezi ca ceea ce are in interior „vaporul”. La ce se foloseste cu privire la templul, la aurul din templul, ce are un scop anume bine precis spre folosul si intrebuintarea celor care sunt inauntru. Nicidecum nu are scopul de-l infrumuseta, cum crezi tu. Scopul lui e bine determinat pentru orice obiect. Orice amanunt nu e inutil. Ele toate sunt „UMBRE „, ca sa intelegi ce vreau sa spun)

    Cauta sa intelegi ca acel aur simbolizeaza ceva ce tu si eu ar trebuie sa avem in noi. Nu pe noi. E diferenta mare intre a purta obiecte de aur si a avea sau a traii valorile lui Dumnezeu . Pe noi, e idolatrie. In noi, inseamna valori inestimabile din bogatia Harului lui Dumnezeu. Inseamna al cunoaste si ai te inchina lui Dumnezeu. Cerceteaza bine ce-ti scriu, dar nu cu inima aceasta ratacita. Ci cere Domnului o alta inima cu care sa-l cunosti pe Dumnezeu personal.

    Adanceste impreuna cu Gabi taina aceasta descoperita in Cuvantul Domnului din cartea Evrei cap.9 tot. Si subliniez v.9. Apoi cap. 10 tot (tot din cartea Evrei), unde as sublinia v.1.

    Ce a fost atunci in mod fizic ( aurul ), astazi Duhul Sfant vrea sa fie in noi. Nu ca metal, ci ca o valoare in ochii lui Dumnezeu. Domnul Isus este aurul nostru acuma. Cine nu-l are isi pune aurul lumii acesteia. Ceva tot trebuie sa ai…

    Sunt deacord cu voi prin ceea ce intelegeti ce este fariseul. Dar stiti vorba ca hotul striga hotul?!

    Iar cu imaginatia ta ca au adus aurul la picioarele apostolilor e cam prea bogata. O fi adus care o fi avut. Dar mi-e greu sa cred ca Petru si Ioan ar fi avut aur cand Domnul nu purta asa ceva. Fapt daca avea nu l-ar fi trimis pe Petru la pescuit sa prinda primul peste, din gura careia sa-i scoata o rubla sa-si plateasca amandoi darile de la templu.

    Iar cat despre legalism, ma bucur ca m-ati prins in vederea ochilor vostri, care de data aceasta au vazut bine. Daca m-ati vazut ca unblu dupa o alta lege fata de voi, e bine. Dupa spusele voastre sunt legalist, inseamna ca am o lege. Nu cea a lui Moise si cea a lui Hristos. Iar daca n-ati stiut ca exista si o alta lege, iata ca invatati acum. Da, exista legea lui Hristos, asa declara Scripturile in Romani 8:2. si am sa postez aici:
    „În adevăr, legea Duhului de viaţă în Hristos Isus, m-a izbăvit de Legea păcatului şi a morţii.”
    Iata ca Duhul ( si e cu litera mare, deci nu e duhul omului) este in legatura cu Hristos. Pavel apostolul recunostea faptul, scriind corintenilor ca este sub legea lui Hristos.
    Dragi prieteni, voi sub ce lege va aflati?

    Eu am fost izvavit de legea pacatului si a mortii. Voi?
    Stiti ca pacatul are pofte, dorinte? Cine credeti ca va sta in spate soptindu-va si icurajandu-va dorinta de-a purta ( vb. la subiect) obiecte din aur? De unde vine dorinta asta? V-ati intrebat vreodata? Nu alimenteaza ea inaltarea firii? Sau vreti sa spuneti ca mandria nu este pacat… Nu vedeti ca si voi aveti o lege caruia ii sunteti supusi. Ba inca uite ce aparatori infocati ii sunteti. Va gasesc tare „credinciosi” acestei legi.

    Dupa voi si dupa multi altii suntem numiti legalisti. Caci condamnam impreuna cu Petru pe cei care sunt avizati sa zica un DA, atunci cand Duhul Sfant il carmuieste pe Petru sa zica un NU, precum ne arata versetul din: 1 Petru 3:3 si anume:
    „Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor,”

    Dragi crestini, ce fel de soi de crestini va aratai voi care calacti in picioare NU-ul Cuvantului lui Dumnezeu si puneti un Da al vostru, la purtarea sculelor de aur. Voi cu Biblia in mana, cu Duhul Sfant in gura, dar cu faptele si poftele firii voastre pamanatesti in traire. Al carui chip il purtati voi? Nu trebuie sa puram noi chipul lui Hristos? Nu acesta e chipul omului cel nou? Uitati-va bine in Oglinda care se cheama Isus, semanati voi cu El? Sau cu vedetele de cinema? Care e diferenta? Unde este separatia de lume? Mai aveti voi stavilar? Unde e stavila voastra?Ceea ce te face deosebit de restul lumii care nu-l cunoaste pe Dumnezeu. Nu stiti voi ca poporul Domnului trebuie sa fie diferit de restul lumii?

    Ia cititi atunci voi care va aratati crestini ce zice Duhul Sfant prin gura proroocului Balam, cand l-a vazut pe Israel. Scrie in Numeri cap.23, printre altele, il vede pe poporul Domnului care nu face parte dintre neamuri si il vede deoparte. Asta inseamna total diferit de restul lumii. Voi cum cititi aici? Literal? Ce va sa zica aceasta vedenie? Crezi ca-i spune lui Balac ce vede in mod fizic? Pai nu-l vedea si Balac pe Israel de trebuia sa trimita dupa Balaam, ca acesta sa vina sa-i spuna unde si cum sta Israelul? Nu era aceasta o proorocie? Da, era o proorocie care arata din punctul de vedere a lui Dumnezeu cum este poporul Domnului. Nu la modul fizic de-a ne duce undeva in pustiu, sau manastire. Ci separat prin Cuvantul Lui Dumnezeu. Aceasta te face deosebit, urmand si implinind tot ce scrie in cartea aceasta numita Biblia.
    Astazi s-a schimbat Dumnezeu sau poporul? Poporul sfant care este Biserica lui trebuie sa fie diferit de lume sau fara prgul de deosebire ?

    Voi sunteti aceia care ati inlaturat pragul. Ati facut ca ceea ce era ” deoparte ” atunci; sa se tot apropie de lume, in asa fel ca crestinii sa imprumute obiceiurile lumesti pina ajung inapoi in lumea din care au iesit (daca au iesit). Totul sa fie o apa si un pamant. Una. Atat s-a apropiat crestinii de lume incat azi nu-i mai deosebesti de lume. Ca Lot, care sa apropiat cu corturile intai de campia Sodomei. Apoi tot mai aproape pana cand l-au gasit ingerii in cetatea sodomei cu casa si familia lui cu tot. Dar l-a costat pt. aceasta.

    Voi care amestecati valorile lui Dumnezeu cu lumea. Care turbati de manie cand vi se zice adevarul in fata. Voi care strigati la altii :Treziti-va! Si nu vedeti ca dormiti de-abinelea.. Voi care acuzati pe altii de legalism, dar care-i urmati legea firii voastre veche si neanfranata, prin faptul ca:
    – legalizati ce Cuvantul lui Dumnezeu spune nu,
    -legalizati firescul vostru ca slujba duhovniceasca,
    -legalizati pofta voastra sub principiile sfante, dand o nuanta crestina,
    – legalizati imbracamintea voastra, comportamentul vostru desert,
    -fariseismul vostru, principiile voastre, gasindu-le o rastalmacire biblica,
    -legalizati evanghelia voastra atat de ieftina ca nu mantuie pe nimeni si cate altele nu faceti pentru a ava scunde ( ca fariseii de care pomeniti) starea fireasca( legalizand-o ) punand-o inaintea oamenilor ca o stare duhovniceasca.

    Numai ca uitati ca cei firesti nu pot sa placa lui Dumnezeu. Cel firesc umbla ca voi. Biblia il declara vrajmas al lui Dumnezeu.
    Sa te numesti crestin, sa stie lumea ca esti si pocait, sa faci si slujbe si sa aperi ce nu e al Domnului, sa aperi o vrajmasie ? E prea de tot,..cata orbire, ratacire si prostie…

    Aurul credintei adevarate sta in CREDINTA INCERCATA, dragi prieteni. Nu in teorii. Nu in a face, ci mai intai; in a fi. In imbracamintea acesta nu va mai trebuie aurul lumii. V-ar fi o scarba sa-l mai puneti peste aceasta ‘haina sfanta’. ( peste voia lui Dumnezeu)

    Voi n-ati biruit pana acuma lumea. Una din poftele firii voastre pamnatestieste aurul, adica bijuteriile. Asta arata ca n-aveti firea veche rastignita. Voi nu lucrati la omul cel nou facut dupa chipul lui Dumnezeu. Voi, eventual „cosmetizati” omul cel vechi intr-un om nou, dar nu dupa chipul lui Hristos . Ci dupa slova( care omoara ). Nu dupa Duhul care da viata. Dupa o alta lege, fireasca, lumeasca, draceasca. Iata-va legalistii acestei legi.

    Biblia spune ca altfel vrea Domnul sa purtati pe voi, „bijuteriile”, anume: PODOABE SFINTE .

    Nu va judec. Se intelege gresit de foarte multa lume crestina expresia: nu judeca. A judeca inseamna a da si sentinta.
    Am deptul prin Evanghelie sa cercetez toate lucrurile. Sa vorbim si sa punem in practica randuiala in neoranduiala. N-am dreptul sa dau sentinta, adica: tu la rai si altul la iad. Asta numai Dumnezeu decide.
    Dar daca omul nu vrea sa se indrepte nu-i gresit daca ii spunem: –omule tu te indrepti spre moarte vesnica, adica iad!
    Nu il trimit eu, dar ii atrga atentia unde merge. Numai ca cei fricosi, cei nestiutori atata stiu : – nu judeca. Atata stiu atata fac. Nu ma supara nici nu ma sperie.

    Doresc ca cine citeste sa inteleaga. Iar cine nu intelege sa nu inteleaga. Legalisti suntem toti. Unii asculta de legea lui Moise, altii de legea lui Hristos iar altii de legile lor firesti sau religioase. Pofta este o lege pentru cel firesc.

    Intrebarea se pune: din al cui duh vorbesti, si scopul caruia il urmaresti? Al neprhihanirii sau al pacatului?

    Dumnezeu e dragoste, dar e si foc mistuitor. Cu El nu-i de jucat.
    Avem o libertate. Dar nu dupa intelesul nostru firesc, cum crede Gabi. Ci o libertate in El. aceia de-a afce binele, dupa voia Sa. Libertate in marginile curatiei si a sfintirii. A neprihanirii cerute de El, trasata de Cuvantul Scripturilor. ( pe care cei mai multi ii dau o interpretare dupa cum inteleg ei si dupa cum vor ei ).
    Deci nu oricum. Ci in inteles biblic.

    Din pricina acestei nestiinte Pavel scrie : Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuieşte în voi, şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? ( 1 Corinteni 6:19 )

    Si subliniez: voi nu sunteţi ai voştri.
    sau ( si ):
    (Galateni 5:17 )

    Căci firea pământească pofteşte împotriva Duhului, şi Duhul împotriva firii pământeşti: sunt lucruri potrivnice unele altora, aşa că nu puteţi face tot ce voiţi.

    Si subliniez: asa ca nu puteţi face tot ce voiţi.

    Concluzia: VOI NU SUNTETI AI VOSTRI, ASA CA NU PUTETI FACE TOT CE VOITI.

    Iar daca puteti face inseamna ca voi nu sunteti ai lui Dumnezeu.

    In incheiere am sa va spun ca n-am sa va mai supar cu replici. Va las in meditare Romani 8 si Coloseni 3.

  11. Pentru ce ar avea credinciosii Noului Testament nevoie sa poarte ” zurgalai ” pe ei ?

  12. Cind ai sa vezi pastorul bisericii ca poarta cercei si bratari cu versete biblice atunci iti recomand sa iti faci tatuaje cu versete biblice ! Si in cele mai nastrusnice locuri sa iti aduci aminte de versetele alea si cind esti numai tu si…oglinda.
    Asea ce sa mai zic, aaaa, cind vezi pastorul tau ca nu mai vine cu masina la biserica si ca foloseste numai bicicleta atunci si tu sa faci asisderea. Asea si cind il vezi pe Silviu Cornea ca nu mai maninca guma de mestecat in Biserica atunci sa sti ca s-a pocait cu adevarat.

  13. ptr.permalink….mai ce sa zic ,te-am rugat sa-mi raspunzi la cateva intrebari ,mi-ai raspuns la ce ai dorit tu ,sau mai bn zis la ce te-ai priceput tu sa gasesti un raspuns ,pe urma ai inceput sa te invarti in jurul ,,cozi”…si sa spui in final tot ce vrei tu ,probabil ca daca as face parte din cercul tau de ,,legalisti”…te-as aprecia ptr felul in care gandesti si ptr felul in care i-ti pledezi convingerile,ptr cei din jurul tau ,probabil ca sunt bune ,deaceea ti-as da un sfat ,prezintale lor astfel de convingeri ,ptr ca posibil sa te aprecieze ,nu de alta da decat sa ne contrazicem la nesfarsit ,chear nu are rost ,tu ai punctul tau de vedere iar eu pe al meu …dar nu uita ,daca cineva nu e ca tine ,nu inseamna automat ca e si gresit …..voi daca sar putea ati dori sa faceti ,,clone”…sa semanati voi intre voi ca doua picaturi de ploaie …sa ganditi la fel toti ,asai ca va-ti bucura ????cand spune cineva ceva ceilati sa fie toti deacord cu acel om …asai ca var placea????…ca de e,de alta poarere ,foai ..e ratacit …nu-i de3a al nostru ..e oaia neagra …voi ati vrea ca toata biserica sa fie un model ,iar modelul sa fie pastorul ,sau comitetul …vai cata fatarnicie….apropo …ptr voi e asa de important lucrurile interioare …dar sti ce ma mirea cel mai tare la cei ca voi …ca macar ca va laudati ca ptr voi sunt importante lucrurile din launtru ,cum aveti ocazia ,repede va legati de cele exterioare ,pai hotarativa o data daca puneti pret pe interior ,ce tot va legati de exterior !?!?!?!?aaaa si apropo …dami un citat din biblie ,unde DOMNUL ISUS ,AR FI CRITICAT PE CINEVA IN TOATA UMBLAREA LUI PE PAMANT ,PTR TINUTA LUI ,PTR CEEA CE PURTA EL PE EL ,SAU VOI VA CREDETI MULT MAI SPIRITUALI DECAT ISUS…toate aceste lucruri vin numai de la om ….ptr ISUS era important cu adevarat interiorul ,ca atata o tot dati cu exteriorul ….macar ca tineti tare si sus ,ca ptr voi e important interiorul ….ma ce sa zic ,sincer ,im doresc ca pana la venirea DOMNULUI ,sau pana la trecerea noaastra in nefinta ,DOMNUL sa se indure de noi de fiecare si de tine si de mine si de toti aceia care il cauta ,sau cred ei ca il cauta ,si sa dea la oparte toate aturile noastre in spatele carora ne sustinem unele argumente ,ca ar fi bune sau mai putin bune …fi bncv ,si ms ptr incercarea de a ma face sa inteleg lucrurile din punctul tau de intelegere…sa ai un timp minunat alaturi de cei dragi ..gbu

  14. Ma bucur ca am gasit aceste comentarii. Asta inseamna ca suntem preocupati de felul in care trebuie sa traim pe acest pamint. Chiar daca mai sunt si „contrari”, asta nu e rau. Numai asa ne putem lamuri anumite lucruri care ne framinta si la final sa ajungem sa le punem in practica doar pe cele dupa cuvintul lui D-zeu..
    Si daca tot suntem aici, as vrea sa puneti in discutie purtatul baticului in adunare. Nu ma leg de felul cum ne acoperim capul in afara adunarii, dar in adunare, ce ziceti?, cum e mai normal? Foarte multi sunt nelamuriti la acest subiect. As vrea sa stiu parerea la mai multi.
    Va multumesc. Domnul sa va dea lumina prin Duhul Sfint.

  15. Pentru Lidia.
    N-am mai trecut de ceva timp pe aici si tare as fi vrut sa gasesc parerea ta despre purtarea baticului. Sti, e foarte frumos sa stai pe banca ca consumator…E usor, dar asta face dovada de nematuritate spirituala, atunci cand astepti cum se zice „mura-n gura”.
    Domnul Isus astepta si El intr-una din diminetile de dupa inviere pe tarmul marii Tiberiadei..dar nu oricum. Ci ii astepta pe ucenici cu: jaratic de carbuni, peste pus deasupra si paine. Dar nu ia invitat sa pranzeasca decat dupa ce le-a zis: aduceti din pestii pe care i-ati prins acuma.
    Vezi dar ca contributia trebuie sa fie din ambele parti. Unii sunt obisnuiti doar sa primeasca. Cand trebuie sa dea; se motiveaza. Nu zice scriptura ca ; e mai ferice de cine da, decat cel care primeste?
    Intrebari pote oricine sa le puna. Nu e lipsa de ele.
    Dar cand dai raspuns, atunci se vede ce fel de pom esti? Ce rod si ce crestere spirituala ai? Care este invatatura cu care te hranesti aceea o si promovezi si evident se vede mediul adunarii din care faci parte, cat si parintii tai spirituali. Esti ca o carte deschisa pe care te citesc ceilalti. In urma ta lasi o mireasma.. ori de la moarte spre moarte ori de la viata spre viata. Prin aceasta se vede calauzirea ta si ce duh vorbeste prin tine: duhul lumificarii sau Duhul Sfant.
    Ferice cine are ochi deschisi sa vada si calea si locul destinarii dupa invatatura care se promoveaza. Deaceea, un invatator mincinos face mai mult rau decat un prooroc mincinos. Si biblia spune ca dintre voi ( adica dintre membri adunarii, dintre propovaduitori ) se vor ridica invatatori mincinosi… Ori fratele de pe ultima banca care n-are acces la amvonul bisericii n-are cum sa ajunga invatator. Ci unul activ, invatat cu altarul, cu slujbele. Unul care are diplome sa fie crezut. Cati nu sunt care iau tot ce se vb, de la: dr. referend. conferentiar, presedinte de cult, pastor, teolog, etc. Cata otrava de la cei cu diplome se scurg pt. adaparea si hranirea sufletelor bisericii? Ei nu vad si nu cred ca adunari intregi in frunte cu mai marii lor in ochii lui Dumnezeu sunt morti spirituali si sfesnicul din locul acela demult poate este luat. Vremea actuala din nefericire este perioada bisericii apostate ( Laodicea ). Avem de toate ( ca organizare in adunari), dar nu-l mai avem pe Domnul. Doar forma de evlavie a ramas..pt. a adormi constiinta celor ce lucreaza dupa duhuri inselatoare si invataura dracilor, care pregatesc drumul anticristului si instaleaza uraciunea pustiirii in locul sfant.
    Nu mai e mult si Cel ce vine va veni ! Cand va veni El, oare va mai gasi credinta pe pamant? Nu spune membri in adunari ci sfinti !, care au pastrat credinta data sfdintilor odata pentru totdeauna.
    Doamne deschide ochii tuturora sa vada adevarul!

  16. eu port la mana o bratara cu textul ” I love Jesus”…si chiar I love Him:D….si ce?…daca o port la mana…asta inseamna ca nu mai port in suflet?

  17. Personal eu nu port bratara,dar stiu tineri care purtand aceea bratara cu versete biblice,au avut frumoasa ocazie sa vorbeasca despre credinta lor,ba chiar au dus tineri studenti la biserica.

  18. Ajungi la concluzia ca nu ai cu cine discuta… Cat de simplisti si minimalisti, aroganti si plini se sine, irationali si vulgari mai pot fi cei de la „lumina vechilor… FARISEI SI CARTURARI”! Iau doar ceea ce le place din Scriptura. Ei stiu dinainte raspunsul, doar cauta versete care sa se potriveasca cu ceea ce vor ei. Asa au aparut toate ereziile, inclusiv cea de la „lumina vechilor carari”. Vai de ei calauze oarbe, bolnavicioase si bolovanoase.

  19. M-a impresionat foarte mult toate comentariile cu privire la intrebarea pusa la inceput.O lupta de cuvinte intre doua partide:duhovniceasca si fireasca.Asa a fost si este pina astazi:pentru ca sa iese apoi la iveala care este partida,pe care D-nul o considera placuta Lui.Ce se vede in zilele de acum,este faptul ca biserica este”evanghelizata de lume”cum sa se imbrace,cum sa se poarte,etc. Biserica in mare parte,evaghelizeaza lumea prin metodele lumii,facind compromise cu ea.Se predica nu in puterea Duhului,ci in firea paminteasca ,si aduce o multime in biserica de „pocaiti”ce nu Duhul Sfint i-a adus la „pocainta” ci firea acelora care fac compromisuri cu lumea.Biserica in mare parte a ei,se aseamana acum cu cei din lume,vorbeste ca ea,se imbraca ca ea,iubeste ce iubeste ea.Nu mai este o deosebire in marea parte,intre crestini pocaiti si cei din lume.Cu multa intristare se observa cum credinciosii care au inceput viata bine in Cristos, o sfirsesc in firea paminteasca..Nu mai sint una in Christos,”ci una in Lume.”Indraznesc sa recomand a se citi urmatoarele versete,care ne vorbeste ce este de facut pentru a nu ne asemana cu lumea,doar numai citeva din ele:ROMANI 12;1-2, 1 IOAN 2;15-17. 2 PETRU cap.2 intreg,ne descrie starea bisericii si din zilele noastre,despre acei credinciosi care au cunoscut calea adevarului dar au parasit-o…Apoi mai este o descriere a vremii de acum ,(in rindurile bisericilor) in 2 TIMOTEI 4;1-4.Versetul 5,este o incurajare pentru toti acei credinciosi care dau adevarul lui D-zeu asa cum El a dat bisericii,cu indrazneala intr-o lume plina de intuneric.Noi am fost chemati la slobozenie de sub lege, dar nu trebuie sa fie un prilej de a trai dupa firea paminteasca,ci avem de trait dupa legea lui Christos,sintem nascuti din nou din El si trebuie sa traim ca si El.”Cine zice ca ramine in El,trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus” 1 IOAN cap.2;6.

  20. Daca INIMA noastra e aproape de Domnul, cum a scris cineva mai sus, atunci asta se vede si pe dinafara ;)!

    Peace.

  21. nu vad ce rau ar face o bratara cu versete biblice??
    ba chiar iti arati credinta fata de Dumnezeu

  22. asc aici dar uitativa la Domnul Isus pe timpul lui existau bratari poate ca existau bratari in care in lumea de azi nu a vazut…cum a sp Domnul Isus calcati pe urmele mele….va pot garanta ca Domnul Isus nu a purtat bratara..pai daca cei din lume port bratari si tu care esti cu Dumnezeu porti at care este diferenta intre crestini si cei din lume..asculta eu dak te vad ca esti cu bratara la mana nu iti pot citi versetul de la distanta..unul te poate lua chiar pe unul din lume….totul ne este ingaduit dar nu totul ne este de folos…nu va aratati neprihaniti in fata oamenilor ci in fata lui Dumnezeu

  23. fratilor haideti sa ne pocaim si sa nu ne pierdem vremea cu bratare si altele ….da ie pacat sa o purtam da ie pacat sa purtam pantaloni da ie pacat sa-l neglijam pe DL . daca vrei sa-l pocaiesti pe cineva spunei cu viata ta despre isus nu prin ce scrie pe bratare sa-u spunei tu cu gura ,iti spun eu k nu o sa se pocaiasca daca ai o bratara si scrie un verset pe ia . sa nu ne credem mai intelepti ca DL . haideti sa citim sf. biblie acolo scrie totul, nu va luati dupa nimeni .1 ioan c2. 6

  24. eu cred ca purtam bratari fiecare cu motivu lui …..uni sa arate ca sunt crestini ,uni ca le place alti sa se dea mari si tot asa…..Domnul sa va binecuvinteze pe toti si sa va fereasca de necaz.

  25. Cine da comentariii Rog sa deie sfaturì si invataturi sanatoase, ca nimeni sa nu ia hotarari pripite, daca nu esti sigur in ceea ce vei spune citeste biblia sau cere sfatul unui frate calauzit de Duhul sfanf

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura