DEVOTIONALEEDITORIALE

Problema ucraineană din perspectivă evanghelică

În timp ce majoritatea presei internaționale se concentrează pe poziția Moscovei sau a NATO în problema de la granița Ucrainei, există și o altă perspectivă asupra conflictului: perspectiva evanghelică.

Pe măsură ce informațiile se contrazic între ele, evanghelicii din Ucraina continuă să aibă „încredere în Dumnezeu, care este mereu cu ei. Ei cred că oamenii lor nu vor renunța”, spune un pastor din Harkov. Pastorul ucrainean Andrey Tyschchenko a vorbit cu Evangelical Focus, spunând: „nimeni nu știe dacă situația se va înrăutăți”.

Biserica sa este situată în orașul Harkov, la mai puțin de o oră cu mașina de granița cu Rusia. Majoritatea bisericilor, situate aproape de granița dintre Ucraina și Rusia, în partea de est a Ucrainei, continuă să predice Evanghelia. Nu le pasă de toate știrile de ultimă oră. Ei continuă să încurajeze oamenii să creadă și să rămână calmi.

Potrivit pastorului Tyschchenko, evanghelicii din estul Ucrainei nu caută un plan pentru a fugi din zonă. Majoritatea își păstrează speranța și credința pentru a rămâne acolo. Mai mult, el spune din propria-i experiență, că în situații de criză Duhul lui Dumnezeu lucrează cu putere. În ultimii doi ani de restricții Covid, biserica lui a crescut de la 1000 de membri la 1900 din cauza foamei și a setei oamenilor după Hristos.

Știre prezentată în cadrul ediției din 16 februarie 2022 a grupajului informativ AO NEWS.

--

https://alfaomega.tv/stiri/mapamond/17561-problema-ucraniana-din-perspectiva-evanghelica-ao-news?fbclid=IwAR1Nh5PPDVLxfM2AqgDJ8_Z3rEpn6m6jkYo6KGt_yis7M6N7GFSEKbA3inU

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura