ARTICOLUL ZILEIIntrebari & Raspunsuri

Este creștinește să votăm pentru eutanasierea câinilor vagabonzi?

Întrebare:

Este creștinește să votăm pentru eutanasierea câinilor? Aștept un răspuns. Vă mulțumesc anticipat. Mă refer la cazul copilului de 4 ani sfâșiat de câinii madanezi. Care este poziția Bisericii creștine referitor la acest caz? 

Legea-eutanasierii-maidanezilor--amanata-din-nou-in-ParlamentDa, este creștinește să votăm pentru eutanasierea câinilor vagabonzi și iată de ce. Omul a fost creat de Dumnezeu după chipul și asemănarea Sa, iar toate animalele au fost create ca să-i slujească omului și omul a fost pus să stăpânească peste ele. Așa scrie în primul capitol al cărții Geneza, prima carte din Biblie. Numărul câinilor vagabonzi din București a ieșit de sub stăpânirea omenească și pentru siguranța vieții omenești trebuie să fie eutanasiați acești câini. 

Azi s-a apropiat și un tânăr la biserică de mine și a întrebat dacă viața câinilor acestora valorează tot atât cât valorează viața oamenilor. Nicidecum. Vă amintesc încă odată că omul este unica ființă din tot universul care a fost creată după chipul și asemănarea lui Dumnezeu și animalele au fost create de Dumnezeu ca să fie în slujba omului. Câinii din București au devenit un mare pericol din moment ce doar în anul 2012 au mușcat 16.192 persoane și recent băiețelul de 4 ani Ionuț Anghel a fost sfâșiat de ei.

În Vechiul Testament există o lege care spune:

--

Dacă un bou va împunge şi va omorî pe un bărbat sau pe o femeie, boul să fie ucis cu pietre, carnea să nu i se mănânce, iar stăpânul boului să nu fie pedepsit. Dar dacă boul avea obicei mai înainte să împungă, şi stăpânul fusese înştiinţat de lucrul acesta, şi nu l-a închis, boul să fie ucis cu pietre, dacă va ucide un bărbat sau o femeie, şi stăpânul lui să fie pedepsit cu moartea. Dacă i se pune stăpânului un preţ pentru răscumpărarea vieţii lui, va plăti tot ce i se va cere. Când boul va împunge pe un băiat sau pe o fată, i se va face după legea aceasta; dar dacă boul împunge pe un rob, fie bărbat, fie femeie, să se dea trei sicli de argint stăpânului robului, şi boul să fie ucis cu pietre. (Exod 21:28-32)

CITESTE TOT RASPUNSUL CLICK AICI

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

6 Comments

  1. Mai, destepti evreii astia cu Vechiul Testament. Mai bine am trece si noi la mozaism. Poate ne-om destepta.

  2. Aveti dreptate,trebuie luate masuri numai ca oamenii sunt adevaratii responsabili ca nu au luat masuri la timp in plus aceste animale sunt maltratate frecvent si infometate.Cainele nostru a fost prins de un baiat si strangulat cu o sirma a supravietuit datorita faptului ca este de talie mare si a rupt sarma,el nu a uitat mult timp acest eveniment si intodeauna il latra pe acel baiat.De cateva ori am vazut caini spanzurati la noi in sat,otraviti- avem noi acest drept sa maltratam animalele? Suntem chemati sa ingrijim tot ce Domnul a creat si de ce sa plateasca toate pentru cateva vinovate? Dar probabil este mai bine pentru ele sa fie eutanasiate decat sa sufere si binenteles este mai bine pentru oameni.Dar ar fi vai de noi daca si noi am primii aceiasi pedeapsa pentru uciderea a milioane de copii nenascuti cine ne da noua acest drept? Oare dreptul la avort dat prin lege, anuleaza porunca lui Dumnezeu ” Sa nu ucizi”? Noi incalcam cu buna stiinta poruncile Lui si ne miram cand animalele procedeza ca noi,numai cu diferenta ca ele nu au discenamant si nu se ucid intre ele cu mici exceptii.Este intradevar un eveniment tragic ce sa intampat cu Ionut,este regretabil dar este vina noastra.

  3. Nu-mi place când anumite versete din biblie sunt scoase din context. Dacă ai fi avut milă de animale în aceeaşi măsură cum ai de om cu siguranţă făceai apel la alte nenumărate versete din biblie să -ţi susţii părerea.
    Pe cine judecăm noi aici? …animale flămânde conduse după instinctul de supravieţuire, sau oamenii care deşi sunt plătiţi , consumând fonduri grase,,, îşi bat joc de necuvântătoare. lăsândule să hoinărească ca într-un exod înebuniţi de foame şi sete?
    Hai să nu mai folosim biblia pentru a ne cita dreptatea noastră.

    Ruşine să-i fie bunicii care nu a obsevat lipsa nepoţilor ei mai mult de o jumătate de oră. Inacceptabilă atitudinea ei de a se remarca pe toate posturile tv. Mai are oare timp să-şi jelească nepoţelul mort din cauza neglijenţei de care a dat dovadă şi care a dus spre aşa o tragedie?
    Semnează
    O bunică.

  4. Eu as avea o solutie mult mai buna sa impacam si omul si animalul ,daca la casa cainele e tinut in lant si in cusca de ce nu am confectiona cusca si pentru acesti caini si puse prin cartiere si sa fie hraniti de locuitorii cartierul ca si asa se arunca o gramada de resturi de mancare la gunoi.E MAI IEFTIN DECAT REFERENDUMUL MAIDANEZILOR.
    Haideti sa ii ajutam pe cainii acestia ca fiecare cartier sa tina vreo cativa caini depinde de marimea cartierului si sa ii intretinem ca cei de la case in lanturi si cusca ,nu liberi pe strazi.Cainii maidanezi provin din corcituri de rase si daca o rasa a fost de caini periculosi ,de pitbuli sau oricare alta rasa ,e posibil sa devina si ei periculosi atacand omul.Cainii isi apara teritoriul dar ei nu stiu ca e un copil s-au un hot si ataca agresiv .
    E pacat parca si sa-i omori dar si sa ii lasi in voia sortii ca sa faca mii de victme ,nu e bine.
    EU ZIC CA TOT CE II CAINE BATRAN SA FIE EUTANASIAT SI CEI TINERI SA FIE TINUTI IN LANT SI IN CUSCA DE LOCUITORII CATIERELOR SI SUB CONTROLUL CELOR DE LA PRIMARIE.
    E doar o sugestie!

  5. EU ZIC ALCEVA RUSINE SA NE FIE CELOR CE DAU VINA PE BUNICA CE CRESTINI SINTETI ASA USOR JUDECATI DE AFARA DAR NUMAI FAMILIA STIU PRIN CE TREC OARE II PLACE DOMNULUI JUDECATA VOASTA CINE SINTETI VOI DE JUDECATI ,JUDECATA E A DOMNULUI NU A VOASTA LASATI PE DOMNUL SA JUDECE SI LA URMA OMUL E FACUT DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA DOMNULUI NU CIINELE SI FIECARE SA SE UITE INTII LA EL SI SA NU MAI JUDECE LASATI PE DOMNUL SA JUDECE NU VOI E RUSINE

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura