DEVOTIONALE

Peter Costea: Pledoarie pentru solidaritate națională

În ultimele luni asistăm în România la mutații și fragmentări politice agresive și parcă fără precedent. Partidele politice se scindează, se fragmentează, iar segmentele disidente formează noi formațiuni politice. Climatul politic și social se deteriorează rapid sub privirile indiferente ale politicienilor.

Națiunea română privește cu nedumerire la acest spectacol nedemn care cauzează instabilitate în țară, dezorientare politică, și declinul încrederii cetățenilor în structurile democratice.Politicile ostile ale guvernanților la adresa oamenilor raționali și cinstiți ai țării, ai acelora care își prețuiesc libertatea în contextul pandemiei și al restricțiilor neconstituționale contribuie și ele la deteriorarea încrederii cetățenilor în guvernanți.

Ele polarizează atmosfera socială din România, și cauzează și tensiuni între cetățeni, uneori chiar și între membrii aceleiași familii.Aceste manifestări nu sunt bune, ci vătămătoare la adresa culturii politice și a păcii sociale de care orice societate liberă și civilizată ar trebui să se bucure.Observăm aceste sciziuni nenecesare și dorim să facem auzită, în acest vacarm fără rost, vocea milioanelor de cetățeni raționali care gândesc ca și noi, care se identifică cu democrația creștină și care solicită restaurarea civilității în relațiile dintre cetățeni și dintre cetățeni și guvernanți.Îndemnăm cetățenii României să stea în spărtură pentru țara lor și pacea socială și politică de care România are nevoie.

Solicităm fiecărei persoane de bună credință să își facă datoria în dreptul ei față de țara și cetatea noastră comună, România. Să mediteze în cugetul și conștiința lor, și să adopte o atitudine de reconciliere la adresa semenului. Iubirea creștină este cardinală și indispensabilă acestui proces de reconciliere.

Abonează-te acum la canalul nostru de YouTube:https://www.youtube.com/c/AliantaRenastereaNationala/..

https://www.facebook.com/PeterCosteaEuroparlamentar

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: