ANUNTURI

Certitudine în furtună!

Când te simți singur și nenorocit citește Psalmul 102 – psalmul unui nenorocit. Da, cu siguranță sunt zile când așa ne simțim: deznădăjduiți, triști, împovărați, fără soluții, fără perspectivă și fără vlagă. Cu toate că astfel de momente sunt dificile, până la urmă nu trebuie să ne lăsăm dominați de ele, pentru că tot psalmistul ne spune că a rămâne într-o astfel de stare e ca și cum pelicanul ar trăi în pustie (v. 6). Poate că așa ne simțim când trecem prin astfel de lucruri – ca un pelican în pustie – dar cu siguranță nu trebuie să rămânem acolo. De fapt, după ce psalmistul își vede starea, el recunoaște un adevăr care nu se schimbă: „Dar Tu, Doamne, Tu împărățești pe vecie și pomenirea Ta ține din neam în neam” (v. 12).


Trăim niște vremuri în care este așa de ușor să te uiți la situația prezentă și imediat să te simți ca un pelican în pustie, fără apă și fără perspectivă. Tocmai atunci trebuie să ne aducem aminte de această certitudine: Domnul împărățește… din neam în neam. Așa că, atunci când treci prin momente dificile, când lumea vrea să ne preseze în matrița ei, când circumstanțele sunt potrivnice sau când te simți singur adu-ți aminte că El este credincios. Adu-ți aminte că El împărățește și nu circumstanțele și nici oamenii. Adu-ți aminte că El este deasupra istoriei și vremurile pe care le trăim acum sunt în totalitate cunoscute de El.


Faptul că El împărățește este un adevăr care trebuie crezut și pe care trebuie să-l trăim, iar faptul că pomenirea Lui se va face din neam în neam este o chemare a celor care sunt ai Lui, a celor care au trecut prin momente dificile, dar nu singuri, ci cu El de mână, de a spune mai departe minunile Lui și purtarea Lui de grijă. Observați că psalmistul, chiar dacă trece prin momente dificile, el nu se îndoiește de acest adevăr nicio clipă. Pentru el acest adevăr este o certitudine, singurul lucru care nu se schimbă într-o lume care se clatină tot mai mult. Găsește-ți liniștea și siguranța în El: El împărățește… din neam în neam!

sursa: https://betania.ro/

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura