DEVOTIONALE

Dragostea, frica și respectul – de Nicolae.Geantă

„În dragoste nu este frică”, încuraja Ioan, Apostolul iubirii, Biserica persecutată (1 Ioan 4:18). Asta nu înseamnă ca cineva care iubește să se ofere kamikaze. Ori să nu se teamă deloc de pericol. De un tigru de exemplu, de vitriol, sau de vrăjmaș. Ori de vaccin. Că tot este la modă! Da, noi ne temem acolo unde nu este dragoste!

Spuneam cuiva azi că atunci când un director are comportament abuziv, și vrea să bage teama în subalterni, crede că doar așa „va merge totul strună”. Frica e motivaționalul dictatorial al șefului. Dar paradoxal, oamenii se pot teme de el dar… nu îl vor respecta! Pentru că unde dragoste nu, respect nu e.

Atunci când iubești pe cineva el nu se teme de tine. Un copil nu se teme de mămica sa. O îndrăgostită lulea nu tremură de frica iubitului. Un „creștin” nu se teme de frații săi din biserică. Se simte iubit. Iubirea nu-i face rău. Ioan zice că „frica n-are de-a face cu pedeapsa”. Același lucru funcționează și la Dumnezeu: pentru că ne iubește avem curaj să ne apropiem de El. Și când cineva te iubește te lasă să-l respecți, nu doar să-l atingi!

Apostolul Ioan zice că cel ce se teme nu a fost făcut desăvârșit în dragoste. Dragostea alungă frica. Și aduce respect. Iar respectul apropiere.

PS: Chiar așa, întrebam ieri de ce românii se tem de vaccin? Pentru nu văd în cei ce gestionează cazul nici măcar un impuls de iubire…

Nicolae.Geantă

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: