ANUNTURI

De ce Hristos Domnul este Unicul și Adevăratul Păstor peste Israel și Biserică?

De ce Hristos Domnul este Unicul și Adevăratul Păstor peste Israel și Biserică?

Am considerat că  trebuie să abordez acest subiect, deoarece am văzut că oamenii greșesc și astăzi la fel ca în trecutul istoriei, își lipesc viața de oameni și ajung la dezamăgiri majore. Așa a fost și în Israel, așa s-a ajuns și astăzi în multe biserici, marea vină este a noastră, asta deoarece n-am realizat că Dumnezeu vrea să ne păstorească, n-am realizat că El a trimis pe Hristos Domnul, Unicul Său Fiu și cu acest scop de-a ne păstori, să ne fie Păstorul Cel Bun.
Așa că vă invit în Scriptură să vedem împreună câteva adevăruri referitoare la dorința lui Dumnezeu de-a ne fi unic Păstor și motivele pentru care El a decis asta.

1. Hristos Isus este Unic și Adevărat Păstor, deoarece El și-a dat viața pentru noi
Sfânta Scriptură ne spune în aces sens următoarele, privitor la acest subiect, cuvinte spuse de Hristos Mântuitorul nostru:
Ioan 10:11. Eu sunt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun Îşi dă viaţa pentru oi. 12. Dar cel plătit, care nu este păstor şi ale cărui oi nu sunt ale lui, când vede lupul venind, lasă oile şi fuge; şi lupul le răpeşte şi le împrăştie. 13. Cel plătit fuge, pentru că este plătit şi nu-i pasă de oi. 14. Eu sunt Păstorul cel bun. Eu Îmi cunosc oile Mele, şi ele Mă cunosc pe Mine, 15. aşa cum Mă cunoaşte pe Mine Tatăl şi cum cunosc Eu pe Tatăl; şi Eu Îmi dau viaţa pentru oile Mele.16. Mai am şi alte oi, care nu sunt din staulul acesta; şi pe acelea trebuie să le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, şi va fi o turmă şi un Păstor.

Asta înseamnă că Hristos a venit pe pâmânt, să ne fie păstor fără interese, fără profit, împlinind astfel o profeție extraordinară a profetului Ezechiel, din Exechie 34: 11. Căci aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: „Iată, Mă voi îngriji Eu însumi de oile Mele şi le voi cerceta!”
Deși versetul se referă la Israel, are aplicabilitate și Bisericii, deoarece contextul vorbește despre acceptarea ramășiței lui Israel ca Domn, Mântuitor și Păstor pe Hristos Isus.
De aceea are aplicabilitate perfectă cu privire la Biserică, având în vedere că la un moment dat Harul și Îndurarea se va lua de la neamuri și se va da lui Israel, privitor la cunoașterea lui Hristos ca Mântuitor.

2. Hristos este Unic și Adevărat Păstor, deoarece păstorii omenești sunt supuși intereselor și profitului, falimentari.
Legătura dintre Ioan 10:11-16 și Ezechiel 34 nu poate să fie pusă la îndoială de nimeni. Hristos Domnul împlinea profeția aceasta prin ceea ce spunea unui auditoriu majoritar evreiesc. În sensul acesta Scriptura ne arată falimentul păstorilor din Israel, care ajunseseră într-o stare deplorabilă:  se pășteau pe ei personal, bineînțeles că nu din lucrurile spirituale, ci material. Au ajuns să urmărească doar profitul, însă au uitat de fapt că au fost chemați la slujire de Dumnezeu. În loc să caute pe cei rătăciți de la credință, să lege răni spirituale, ei au ajuns să stăpânească cu asupriere și asprime.
Ca să nu fiu acuzat de neadevăruri o să vă dau mai jos versetele care spun aceste lucruri: ”Ezechiel 34: 2. „Fiul omului, proroceşte împotriva păstorilor sufleteşti ai lui Israel! Proroceşte şi spune-le lor, păstorilor: „Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: „Vai de păstorii lui Israel, care se pasc pe ei înşişi! Nu trebuie păstorii să pască turma? 3. Voi mâncaţi grăsimea, vă îmbrăcaţi cu lâna, tăiaţi ce e gras, dar nu paşteţi oile. 4. Nu întăriţi pe cele slabe, nu vindecaţi pe cea bolnavă, nu legaţi pe cea rănită; n-aduceţi înapoi pe cea rătăcită, nu căutaţi pe cea pierdută, ci le stăpâniţi cu asuprire şi cu asprime!”

--

https://paginacrestina.wordpress.com/2018/12/10/de-ce-hristos-domnul-este-unicul-si-adevaratul-pastor-peste-israel-si-biserica/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura