ANUNTURI

Otniel Bunaciu: Unitate în mijlocul crizei din Ucraina

photo_1Liderul Uniunii Baptiste din România și Președintele Federației Europene Baptiste, Otniel Ioan Bunaciu a afirmat că baptiștii din Rusia și cei din Ucraina au căutat unitatea în ciuda evenimentelor dintre țările lor.  În timp ce criza din Ucraina și Rusia ridică probleme liderilor lumii, baptiștii din cele două țări au oferit o mărturie profundă a unității lor în calitate de credincioși. 

Este evident că există o rupere între două popoare care sunt înrudite lingvistic și istoric atâta timp cât ele se confruntă cu un conflict politic și militar, a spus Otniel Bunaciu. Dar, a continuat el, baptiștii au avut o bună mărturie în această situație. Acest lucru a fost exprimat în cel mai vizibil mod pe 8 aprilie când liderul baptist ucrainean și cel rus s-au întâlnit la Kiev și au dat o declarație comună ca dovadă a sprijinului vizibil pentru posibilitatea unui dialog pașnic între biserici și popoare. Este demn de remarcat faptul că într-un loc în care oamenii văd lucrurile total diferit, noi avem o mărturie comună. Modul în care aceste afirmații vor influența evenimentele nu este încă vizibil, a afirmat el. Dar dacă oamenii vorbesc despre război, iar baptiștii ucrainieni și cei ruși stau la masa discuțiilor și dau o astfel de declarație, acest lucrur este semnificativ.

Mărturia comună a credincioșilor baptiști ucrainieni și ruși a fost intensificată inclusiv în cadrul Federației Europene Baptiste. Au existat legături continue încă din timpurile Uniunii Sovietice când au avut o conducere comună. Este un lucru important faptul că ei se cunosc, iar faptul că au avut aceasta relație este un lucru important, un element de încredere.

De asemenea, conflictul din Siria a atras atenția lui Otniel Bunaciu întrucât puținii credincioși baptiști de acolo sunt afiliați Federației Europene Baptiste. Federația a oferit ajutor umanitar victimelor războiului civil și a refugiaților de război prin intermediul credincioșilor baptiști din Liban și Iordania.  Lucrul trist pentru mărturia creștină este acela că numărul creștinilor – nu doar al baptiștilor- este în declin. Acesta este un motiv bun, spunem noi, pentru rugăciune.

Restricțiile libertăților religioase rămân de asemenea o provocare în zonele în care se întinde Federația Europeană Baptistă, iar această zonă începe din Irlanda și ajunge până în părțile dinspre Pacific ale Rusiei. Sunt anumite limitări în unele locuri. Situația este luidă, se schimbă. Anul trecut Egiptul era problematic. Lucrurile stau mai bine acum. Dar, de asemenea, în Asia Centrală libertatea religioasă este în scădere. Iar aceasta ne preocupă.

--

_____

Otniel Bunaciu, care este Președintele Uniunii Baptiste din România, pastor și decan a vizitat Statele Unite în calitate de vorbitor. Parte a itinerarului său a fost și Richmond, Virginia unde a participat la lansarea parteneriatului dintre Baptist General Association of Virginia și Uniunea Baptistă din România.

Liderul Federației Europene Baptiste, Otniel Ioan Bunaciu (centru) alături de liderii Virginia Baptist Mission Jerry Jones (stânga) și Craig Waddell.

--

Foto si text (ABPnews/Herald photo)

http://revistacrestinulazi.ro

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura