A PLECAT LA DOMNULStiri

Fratele păstor Mariș Solomon, a fost chemat de Dumnezeu ACASĂ!

Astăzi Cerul s-a bucurat de venirea fratelui păstor Mariș Solomon, care la vârsta de 80 de ani a trecut din această viață, în viața veșnică! Cultul Creștin Penticostal – Biserica Lui Dumnezeu Apostolică din România și Comunitatea Penticostală din Orașul Ineu a pierdut un om valoros, care a slujit zeci de ani Bisericile Creștine Penticostale din zona Ineului. Dumnezeu să mângâie familia îndoliată și pe cei întristați!

Priveghiul va avea loc astăzi și mâine seară la Biserica Creștină Penticostală „Eben – Ezer” Ineu, iar înmormântarea va avea loc vineri!

În amintirea lui, vă redau un articol pe care l-am făcut împreună cu fratele Solomic, pentru revista asociației!

Pastor Mariș Solomon -„Despre Istoria Penticostalismului Ineuan”, articol preluat din revista „Copil în Credință”, numărul II, Aprilie, 2017!

„Prima adunare penticostală s-a înființat la Mocrea prin jurul anilor 1930. Ineu era filială atașată comunității Mocrea. Păstor era un frate din Bocsig, pe nume Novacuț. Prin anii 1970 – 1972, fratele Mircea Roman de la Sebiș, fiind ales păstor județean, predă adunarea penticostală din Ineu, păstorului Domșa Gheorghe. Atunci adunarea se afla pe strada Mihail Kogălniceanu, din cartierul Traian (Colonie). Biserica se bucura de credința în Domnul Isus Cristos, unindu-se în această credință, cu dragoste la adunare, conform primei biserici din Ierusalim, cum ne este prezentat în pasajul din Faptele Apostolilor, cap. 2, versetele 42-47. În acea vreme, nemulțumirea din punct de vedere material, al localului necorespunzător și a propietarului care vroia să vândă localul în care ne desfășuram activitatea, ne-a creat mari dificultăți cu majorarea prețului, în vederea măriri taxei în cazul în care achiziționăm terenul. În anul 1975, familia Mariș Solomon se mută din Târnova la Ineu, datorită serviciului, făcându-se membri în locația de mai sus. În adunare erau pe atunci aproximativ 50 de membrii majori. Conducerea bisericii era formată din frații: Zdremțan – conducător, Ile Gheorghe și Crăciun Macarie. În momentul când fratele Mariș devine membru, este ales secretar. În jurul anilor 1980, s-a reușit achiziționarea unui nou local ridicat în roșu, pe strada Aurel Vlaicu, numărul 5, locație actuală. Având în vedere situația din țară, o vreme a dărâmării locașurilor de cult, pentru a face loc visului comunist de a crea o lume nouă, la Ineu, Dumnezeu a dat o mare binecuvântare de a construi un locaș în care credincioșii să se adune pentru gloria Lui Dumnezeu. Domnul lucra în biserică și în Orașul Ineu conform cu pasajul din Scriptură aflat în Faptele Apostolilor, capitolul 2 cu versetul 46. Datorită acestei mari binecuvântări, din partea Lui Dumnezeu, poporul se înmulțea, astfel încât localul devenea neâncăpător; drept urmare, conducerea adunării, în anii ce au urmat, a trebuit să ia în calcul achiziționarea unui nou local, cu o altă adresă în Orașul Ineu. În acest fel s-a ajuns la construirea celei de a doua biserici penticostale, din Orașul Ineu, Bisericii Penticostale Betania, de pe strada George Coșbuc, numărul 37. Citeste mai mult

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura