DEVOTIONALEEDITORIALE

Creștinii și depresia: definiția afecțiunii, tipuri, simptome, cauze, soluții | dr. John Lockley

CE ESTE DEPRESIA?

Nu pot accentua îndeajuns faptul că depresia la creștini este puțin diferită față de depresia oamenilor care nu sunt implicați în biserică. Motivul? Există îngrijorări, probleme, stres și presiuni cu care se confruntă creștinii și cu care oamenii care nu sunt în biserică nu se confruntă.

Creștinii doresc întotdeauna să-L reprezinte pe Dumnezeu, să fie agenții lui Dumnezeu, mesagerii Lui. Ei trebuie să fie martori pentru ceilalți oameni. Asta pune mult stres pe oameni. Nu este un stres pe care el sau ea trebuie să-l excludă, dar este o greșeală care se face ușor.

De asemenea, stresul apare din cauza naturii vieții de creștin. Suntem chemați să fim diferiți și să nu trăim în lume. Aceasta aduce stres și tensiune. Preotul, care descrie intens un mod de a trăi ca și Hristos într-un sat, unde poate are doar câțiva oameni care să îl susțină, poate fi sub un stres intens, local, pentru că pare a fi stâlpul comunității, cel care Îl reprezintă pe Hristos pe pământ. Poate că nu se simte pregătit să facă acest lucru.

Dacă faci parte din biserică nu devii imun la depresie. Este foarte important să știm acest adevăr.

--

Ce este depresia? Să vorbim despre simptome. Depresia nu este un subiect ușor de definit. Sunt o mulțime de lucruri care au legătură cu ea. Nu te poți uita la o persoană și să spui că suferă de depresie pentru că prezintă un anumit semn, iar o persoană care, cu siguranță, suferă de depresie poate să nu prezinte deloc acel semn, ci poate să aibă alte semne.

CARE SUNT PRINCIPALELE SIMPTOME?

În primul rând, menționăm sentimentele de oboseală, de letargie, de deznădejde, sentimentul incompetenței.

--

Ai probleme cu somnul. În special, din experiențele mele, cu trezitul devreme. Persoana care merge la somn întâmpină câteva dificultăți, apoi se trezește la unu, două sau trei dimineața, este obosită și i-ar plăcea să doarmă, dar nu poate. Apare lipsa de concentrare. Incapacitatea de a face anumite lucruri este ridicată. Când eram foarte depresiv, citeam în manualele mele de la Medicină, începeam un paragraf. Ajungeam la sfârșitul primului rând și nu știam unde sunt. Trebuia să o iau de la început. Încercam să citesc acel paragraf de foarte multe ori pentru a-l înțelege. Era foarte dificil. Asta se întâmplă când suferi de depresie. citeste mai mult

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura