ARTICOLUL ZILEI

Copilul meu crește obraznic. Ce să fac ca și părinte?

Moldova crestina publica: Când vorbim despre un copil obraznic avem în vedere un copil care sfidează regulile unui colectiv de ex. la școală/biserică sau a bunului simț cum ar fi față de cei mai în vârstă sau manifestă lipsă de respect și indiferență față de cei din jurul lui.

După cum am menționat și în articolul pentru profesori, copiii noștri învață prin imitație în mare parte. Cei 7 ani de acasă ar trebui să educe un copil respectuos și atent în relațiile cu ceilalți, un copil cu o atitudine constructivă, pozitivă și care se va adapta relativ ușor la diferite circumstanțe. Deci, fiecare părinte are responsabilitatea de a forma aceste trăsături de caracter și deprinderi de socializare.

Atunci când înțelegem că copilul nostru este obraznic sau sfidează anumite norme, e bine să ne oprim ca să ne analizăm atitudinea noastră față de oameni și societate, chiar gândirea și comportamentul nostru. Dacă dvs sunteți neglijent, arătați lipsă de respect față de alții, atunci începeți schimbarea cu dvs. Cum procedăm pentru a ajuta copilul?

Să acceptăm faptul că copilul nostru crește obraznic.

De multe ori părinții neagă această realitate și găsesc zeci de scuze pentru comportamentul copilului lor în loc să accepte realitatea. Faptul că negați un lucru pe care toți din jurul dvs îl constată nu va aduce soluția dorită și anume corectarea. Fiecare copil are aspecte asupra cărora noi, ca și părinți, trebuie să îl ajutăm să se schimbe sau îmbunătățească. Părintele unui copil timid va avea și el de lucru împreună cu copilul său pentru a reuși să depășească timiditatea și a-i reda încrederea în sine. Dacă observați că copilul vă este neascultător, dacă vi se spune de la grădiniță sau școală sau alte colective că copilul crează deseori situații care tulbură lucrul acelui colectiv, fiți înțelepți și acceptați că este o problemă pe care dvs trebuie, sunteți în stare și în drept să o rezolvați.

Discutați împreună cu soțul sau soția despre situația creată

Este foarte important ca ambii părinți să fie de aceeași părere când vine vorba de educarea copiilor. Deși cel mai mult timp petrece cu copilul mama, ea având rolul biblic de a supraveghea tot ce se întâmplă în casa ei și cu copiii ei, tata trebuie să fie la curent și de acord cu anumite reguli sau limitări care se vor impune copilului. Dacă mama va spune una și tata alta, sau invers, nu vom reuși. Apoi discutați și încercați să înțelegeți care este cauza obrăzniciei copilului dvs. Cauzele sunt diferite, deci și metodele de corectare vor fi diferite. Un lucru ne avertizează clar Domnul:

„…Copilul lăsat de capul lui face rușine mamei sale” ( Proverbe 29:15b)

Luați atitudine și ajutați copilul să se corecteze.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: