EDITORIALE

Dumnezeu există!

Care este frumuseţea unei vieţi puse deoparte? Ce rost are să-L urmez pe Dumnezeu, pe care nici măcar nu-L văd, când am atâtea lucruri atractive în faţa mea care mă îndeamnă să le testez? Întrebările acestea sunt puse probabil de mulţi oameni care găsesc tot felul de scuze şi motive pentru a nu-L urma pe Dumnezeu. De ce au ei nevoie de Dumnezeu? Un om obişnuit poate trăi fără Dumnezeu, aşa-i? Sunt persoane care se gândesc la Dumnezeu o dată la câteva zile. Şi mă gândesc că ei nu cred că Dumnezeu se gândeşte la ei în fiecare clipă a Sa. Dacă El nu s-ar gândi la ei, ar mai putea omul face următorul pas pe pământ? Dacă Dumnezeu nu l-ar iubi, i-ar mai da puterea să meargă înainte, în ciuda obstacolelor din viaţa lui? Nu prea cred. Am înţeles că oamenii nu prea au nevoie de Dumnezeu. În schimb au nevoie de ţigări, băuturi şi droguri. Ştiu că Dumnezeu doreşte ca orice om să-L cunoască. Problema nu este Dumnezeu. Problema este omul care refuză să-L vadă.

„Dacă L-aş vedea faţă în faţă aş crede în El!”, mi-a spus un tânăr care afirmă despre sine că este ateu, deşi în fiecare seară se roagă „Tatăl nostru”. Cu toţii dorim să-L vedem pe Dumnezeu faţă în faţă. Majoritatea dintre cei care nu cred în Dumnezeu afirmă că ar crede în El dacă L-ar vedea. Dar…. când Dumnezeu S-a întrupat în om şi a venit pe pământ nu a fost crezut. Ba mai mult, pentru că a spus că El este Dumnezeu, a fost scuipat în faţă, batjocorit, bătut şi răstignit. Dacă Dumnezeu ar mai veni încă o dată pe pământ, ar crede cineva în El?
Oamenii se aşteaptă ca Dumnezeu să le dea tot ce doresc ei, iar dacă El nu o face, este vina Sa. Oamenii dau vina pe Dumnezeu pentru toate relele din lume în timp ce ei sunt aceia care pornesc războaie, nu dau de mâncare celor flămânzi şi nu se luptă cu răutatea. Desigur, Dumnezeu este de vină pentru toate. Când cineva se naşte orb sau surd, oamenii spun că este ori o pedeapsă de la Dumnezeu, ori Dumnezeu este rău. Tot Dumnezeu este de vină şi aici. Să fie aşa?
 
Poate un Tată bun să le dea lucruri rele copiiilor Săi? „Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre.”, ne spune El în Isaia. Asta înseamnă că El gândeşte diferit şi că oamenii sunt cei ce sunt de vină. Dumnezeu se aşteaptă ca noi să fim mâinile şi picioarele Lui pe acest pământ. El vede suferinţele prin care trecem ca nişte binecuvântări. Însuşi El a suferit. Suntem chemaţi la asta. Cum ar fi viaţa noastră dacă am primi tot ceea ce am dori? Care sunt lucrurile care ne-au modelat în nişte oameni mai buni? Pe mine m-a modelat suferinţa şi lacrimile vărsate. A fost uşor să-L iubesc pe Dumnezeu când am fost bucuroasă, dar adevărata credinţă în El pe care o aveam a fost testată în foc. Dumnezeu există. Fie că tu, care nici măcar nu te vezi din Univers, crezi sau nu. Într-o zi vei muri şi nu acolo se va termina viaţa ta. Ceea ce urmează dincolo de ea este viaţa pentru care ai muncit aici. Alegerea este numai a Ta. Îţi sunt puse înainte două destinaţii în care îţi poţi petrece veşnicia: Iadul sau Raiul. Tu alegi pentru care optezi.
Imagine preluată de pe deviantart

Scris de Milena Cismașiu – intrebarileinimii.blogspot.ro

anigif-400x110

--

Banner sbro.ro /

--

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.
Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.
Pentru rezervări sună la:   +40.746.675.313
+40.742.684.415

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura