EDITORIALE

Cristina Olariu: ”Eu cu cine votez?”

Nu cu USR, indiferent de șarmul și carisma unui candidat. Cu siguranță că ne dorim oameni competenți în administrație și în toate pozițiile cheie, dar nu putem vota un candidat pentru că e băiat simpatic și are un discurs bun, fără să discernem care este ideologia partidului pe care îl reprezintă. Grila de selecție o reprezintă poziția față de valorile creștine. În ce măsură Biserica își va putea practica credința fără restricții, în ce măsură valoarea și demnitatea umană va fi respectată, în ce măsură educația va însemna formarea copiilor și nu pervertirea lor.

USR are o ideologie de stânga marxistă. La nivel de administrație locală, se va reflecta în evenimente locale care vor sprijini ideologia de gen, restrângerea evenimentelor publice creștine, norme și reguli care în numele corectitudinii politice vor limita drepturile creștinilor de a-și exprima credința public. Și acesta este doar începutul. Miza este educația copiilor noștri. Dacă vor câștiga bătălia aceasta, atunci noi vom fi responsabili de pasivitatea cu care am asistat la instalarea unui regim totalitar, de stânga, la limitarea libertății de expresie. Este un nou sistem de poliție a gândirii în stil George Orwell.

Nu susțin că partidele istorice sunt creștine. Politica nu este biserică. Doar că lecturând ideologia pe care o susțin, ar trebui să votăm în raport cu recomandarea Ap. Pavel care ne îndemna să ne rugăm pentru cei puși în poziții de autoritate, ca să ne putem practica credința nestingheriți. Aș vrea să te rog să alegi gândindu-te la generația care va trebui să îndure rezultatele votului nostru. Votează nu doar un candidat pe care îl socotești competent. Ci o ideologie care va reprezenta contextul în care îți vor crește copiii.

Dacă bunicii noștri ar fi înțeles ce înseamnă comunismul, ar fi votat diferit? Dacă germanii ar fi văzut dincolo de carisma liderului fascist, ideologia pe care o sprijină, ar fi avut curajul să se opună? Suntem oare condamnați să repetăm greșelile trecutului pentru că ne lăsăm fascinați de discursul unui lider și nu reușim să scanăm mai adânc în ideologia care îi va antrena deciziile? Mă rog să găsim răspunsurile corecte.

Cristina Olariu

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura