EDITORIALE

11 lucruri pe care ar trebui să le facă fiecare creștin înaintea de a merge la cele veșnice

Aproape zilnic auzim cum cineva drag sau cunoscut are probleme de sănătate, a fost internat, s-a îmbolnăvit, sau poate chiar a trecut la cele veșnice. Începem să examinăm lucrurile și persoanele: a fost persoana respectivă creștină? Avea o relație cu Dumnezeu? Mergea la biserică? Apoi ne întrebăm de ce a trebuit să treacă prin ceea ce a trecut – persoana respectivă, copiii săi, familia sa, rudele… și nu în ultimul rând noi, când aflăm vestea mai puțin plăcută.

În calitate de creștini ne gândim adesea la modul în care acționăm fiecare dintre noi ca reprezentanți al lui Isus Hristos și al învățăturilor Sale. În acest sens consider că este important ca fiecare dintre noi să participe la acțiuni specifice care să ne consolideze credința și să ne ajute să o trăim cu adevărat. Așa că am întocmit o listă mai jos cu lucruri pe care ar trebui să le facă fiecare creștin înainte de a merge la cele veșnice – sunt câteva sugestii care cred că vă vor ajuta să începeți ceva bun, dacă nu ați făcut-o deja.

 

1. Vizitează diverse biserici

Poate că ai fost crescut într-o anumită denominație și nu ai explorat vreodată ce există în afara ei. Dacă acesta este cazul, nu există un moment mai bun decât acesta pentru a începe pur și simplu să asiști la slujbele altor biserici necunoscute. Probabil vei observa că, deși unele învățături sunt diferite, există și o mulțime de asemănări cu denominația din care faci tu parte.

--

 

2. Implică-te în viața persoanelor excluse de societate

Interacționarea cu segmente defavorizate ale populației este un mod eficient de a îmbrățișa unele dintre practicile lui Hristos în viața ta de zi cu zi. Pe paginile Bibliei există numeroase cazuri în care Hristos a mâncat și s-a asociat cu altfel de oameni care au fost considerați drept niște excluși ai societății.

--

Cu cât poți ieși mai mult în afara zonei tale de confort, cu atât îți va fi mai ușor să continui activitatea lui Hristos pe Pământ, ajungând la un impact pozitiv. Acest lucru este adevărat în special atunci când alții ar ignora mai degrabă grupurile de oameni pe care tu poate îi deservești cu bunăvoință și cu dragoste.

 

3. Ajută-i pe alții să-și croiască drumul prin Biblie

În calitate de creștin, probabil că citești Biblia ta în mod regulat, dar poate cunoști pe alți creștini care nu sunt la fel de familiarizați cu textul ei și poate sunt prea intimidați pentru a încerca chiar să-l citească frecvent. Fă-ți timp sau consideră acest aspect și acționează pentru a citi părți din Biblie cu aceste persoane și experimentați numeroase avantaje ale învățării împreună.

 

Chiar și cea mai creativă abordare a citirii Bibliei nu este nimic în comparație cu realizarea faptul că tu lecturezi cuvintele lui Dumnezeu – din tot ceea ar fi putut spune El fiilor și fiicelor sale, El a ales aceste cuvinte, aranjate în acest fel, folosind zeci de autori de-a lungul a mii de ani. Aceasta este o motivație! – Amy Green, colaboratoare a site-ului CrossWalk.com

 

4. Dă o mărturie publică

Mărturia despre influența lui Hristos poate fi înfricoșătoare, mai ales dacă bănuiești că părerile tale despre credință nu vor fi bine primite. Totuși, acest lucru trebuie făcut, mai ales că răspândirea Evangheliei este una dintre responsabilitățile noastre ca adepți ai lui Hristos.

citeste mai mult: https://crestinismtrait.blogspot.com/2020/08/11-lucruri-pe-care-ar-trebui-sa-le-faca.html

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura