ANUNTURI

15.000 de persoane așteptate pe Cluj Arena la prima ediție HeartBeats Festival. Vin artiști din toate colțurile lumii

Primul festival de muzică Christian Pop-Rock din România are loc la Cluj-Napoca, în 15-16 iulie. Pe scenă vor urca mai mulți artiști din țară și din străinătate, precum și speakeri de renume internațional.

“Este primul eveniment crestin rock-pop din România, o muzică inspirată din valori creștine. Este vorba despre o ofertă culturală nouă, un produs nou pe piața de festivale. Dorim să fie un alt tip de eveniment în România, o țară care este declarată cea mai creștină din Europa. Oferim acest eveniment în primul rând pentru tineri, să-i încurajăm să vadă valori creștine fresh și relevante pentru această generație. Este un eveniment ecumenic, interconfesional, nu promovează niciun cult religios. Este un eveniment în care vrem să-i încurajăm pe tineri să creadă în Dumnezeu, să se regăsească, nu este genul de eveniment cu puternice mesaje creștine”, a declarat Lucian Mustață, organizator Heartbeats Festival.

Dacă în Europa de Vest și, mai cu seamă, în Statele Unite ale Americii, curentul Christian Pop-Rock reprezintă o industrie muzicală de succes, în Europa de Est fenomenul este încă puțin explorat.

“În America este o industrie foarte mare, la noi este primul eveniment de acest gen, cred că cel mai mare din sud-estul Europei. Bineînțeles, fiind prima ediție s-au pus foarte multe întrebări, s-a discutat – e cel mai greu să faci prima ediție, dar foarte mulți au epatizat cu viziunea, cu ideea. Vor fi două zile de festival, zece band-uri din America, Australia și Europa, doi speakeri – va fi și John Maxwell, unul dintre cei mai importanți oameni pe partea de leadership. Ne așteptăm la 15.000 de oameni la această ediție de început. Avem și o surpriză plăcută. Selly va veni la festival. A spus că vrea să experimenteze un astfel de eveniment“, a afirmat Lucian Mustață. 

“Noi credem că muzica are o influență imensă în societate. Muzica atrage foarte mult și oamenii se deschid când ascultă muzică. (…) Sperăm din toată inima ca oamenii să plece cu ceva consistent de la acest eveniment. Noi, Tabăra 477, venim la acest eveniment să vorbim despre Isus Hristos, dar, de data asta, prin muzică, și credem că este important pentru tineri să vină și să audă“, a spus Andrei Prodan, de la Tabăra 477.

--

Ediția din 2022 este dedicată refugiaților din Ucraina, iar jumătate din profitul obţinut va merge către Fundația World Vision România. În plus, în cadrul evenimentului va fi organizată o campanie de strângere de fonduri în parteneriat cu Fundaţia, iar sumele strânse vor completa donaţia din partea organizatorului şi vor fi folosite de WVR ca parte din intervenția în contextul situației din Ucraina. De altfel, la festival va cânta și trupa 4UBAND din Ucraina.

sursa: https://zcj.ro/cultura/15000-de-persoane-asteptate-pe-cluj-arena-la-prima-editie-heartbeats-festival-vin-artisti-din-toate-colturile-lumii–235138.html

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura