ANUNTURI

Andrei Brăescu: Experienta avută cu Covid-19.

Așa după cum stiți deja unii dintre voi iar alții veți alfa acum în urmă cu câteva săptămâni am trecut la rândul meu prin cuptorul infectării cu noul coronavirus. Mai exact pe data de 28 iunie, pe la prânz, am început să experimentez simptome de Covid-19. Primul a fost febra. La vreo 4 zile a urmat diareea, care a generat rapid deshidratare și migrene severe. După vreo alte două zile mi-am pierdut aproape complet apetitul, atât pentru mâncare cât și pentru lichide. Undeva după alte 2 zile mi-am pierdut gustul și mirosul, care au revenit însă după 2-3 zile. Undeva prin ziua a 8-a, la recomandarea unor prieteni, am apelat la serviciile unei firme medicale mobile, care au venit acasă și mi-au administrat în trei zile consecutive un cocktail de vitamine și minerale. Printre elementele acelui cocktail se afla și magneziu – element care mi-a rezolvat problema migrenelor. Toată situația a continuat să se înrăutățească până în ziua a 12-a, când din cauza problemelor respiratorii, am fost nevoit să solicit serviciul de ambulanță și am ajuns să fiu internat în spital. În urma investigațiilor a fost descoperit că am dezvoltat o pneumonie foarte urâtă. Am început imediat tratamentul protocol pentru pneumonie cauzată de Covid-19: antibioticele Azytromicină și Rocephin, însoțite de Dexamethasone (steroid) și subțiator de sânge. Mi s-au făcut analize de sânge zilnice, pentru a fi monitorizați indicatorii de infecție și a trebuit să folosesc pe toată perioada spitalizării oxigen concentrat, întrucât saturația oxigenului din sânge cobora și spre 80%. După 5 zile am fost externat din spital, trebuind să continui acasă tratamentul cu Dexamethasone pentru încă 5 zile. Tot intervalul de timp de cât am fost internat și până a 3-a zi după completarea tratamentului cu steroizi de acasă, un total de 13 zile, am avut tensiune arterială scăzută și puls ridicat (cu foarte mici variații în jurul valorilor de 100/60/100), fapt care mi-a cauzat stări de amețeală și slăbiciune fizică. Începând din ziua a 4-a tensiunea arterială a revinit la normal iar amețelile s-au diminuat considerabil.

Cele două săptămâni și jumătate de boală activă și spitalizare + cele 8 zile post internare cât am urmat tratamentul de acasă și am avut tensiune arterială scăzută au fost cele mai groaznice din viața mea. Niciodată nu am fost atât de bolnav și nu m-am simțit atât de rău.

Virusul Covid-19 există dragi prieteni, nu este o poveste și nici o sperietoare de ciori. Știu că sunt multe semne de întrebare pe care fiecare le avem văzând modul stângaci și dubios în care guvernele de peste tot din lume gestionează situația, văzând cum întreaga criză este exploatată politic și economic de către clasa politică și cei din domeniul farmaceutic, știu că teoriile conspiraționiste au teren solid pe care stau și că prezintă argumente pertinente dar acest lucru nu înseamnă că nu avem a face cu un virus agresiv real sau că pandemia nu este reală. Vă recomand cu toată tăria să vă protejați purtând mască în public, să vă spălați mâinile de fiecare dată când intrați în spațiul personal, să reduceți la minim contactul cu fața și lucrurile personale când sunteți în public (telefon, poșetă, geantă), să păstrați distanța fizică de orice persoană în public și să evitați orice contact cu persoane cu simptome de Covid-19. Dacă nu pentru protecția voastră atunci faceți-o măcar din respect pentru ceilalți și întru protejarea lor. Aveți dreptul să refuzați respectarea normelor cerute de autorități, aveți dreptul să nu vă conformați dar nu uitați că aveți și “dreptul” de a suporta consecințele nerespectării lor și NU AVEȚI DREPTUL să-i îmbolnăviți pe alții sau să-i puneți în pericol. Drepturile noastre încetează acolo unde încep drepturile și spațiul prival al celorlalți. Doar împreună și printr-un efort colectiv putem să minimalizăm efectele acestei pandemii și să ieșim la final mai tari, mai sănătoși și mai uniți.

“Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel” (Iisus Hristos).

https://www.facebook.com/100007815603190/posts/2733876550216172/?d=n

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: