ANUNTURI

Toni Berbece: Nu privi…

Nu privi…
Nu privi la ce te face să te clatini, cum Biblia ne zice că Avraam nu a privit la vârsta lui de aproape 100 de ani când aștepta un copil și nici la vârsta Sarei, care avea vreo 90. Ei au privit la Dumnezeu, care putea înnoi totul în interiorul lor, chiar dacă pielea era încă zbârcită. Minunat este că le-a mai dat și destui ani ca să-l crească pe Isaac, fiul așteptat și primit.
Nu privi la ce te face să pici în ispită, cum nici Iosif nu a privit la femeia care i se pusese pe tavă, ci a preferat să fugă cu privirea înainte spre Dumnezeu și nu spre femeia ușuratică. Mă întreabă mulți tineri cum să scape de pornografie și le zic să aplice “tactica Iosif”, adică să fugă și să nu privească. Dacă te oprești să privești ai pierdut, dacă fugi de poftele tinereții, cum zice Pavel, ai câștigat. Cea mai bună educați sexuală în burlăcie este fuga, fugi de poftele care vor să te prindă.
Nu privi cu regret la ceea ce Dumnezeu vrea să scoată din viața ta, nu privi cu jind la țigările pe care le fumai cândva, la alcoolul pe care-l sorbeai până la inconștiență, la numărul de telefon al femeii/bărbatului cu care-ți înșelai partenerul. Nu privi cu jind ca soția lui Lot la Sodoma și Gomora, lasă-le să ardă scrum. Căci dacă privești spre ele vei deveni de piatră față de lucrurile cerești.
Nu privi la Marea Roșie de care nu poți trece, nici la Iordanul, care a dat peste maluri, nu privi la cămara goală ca văduva din Sarepta, nu privi la piatra de mormânt care acoperea trupul lui Lazăr sau a lui Isus, nu privi la barca plină de apă, nu privi la lepra de pe piele (cancerul de azi), nu privi la cătușele de pe mâinile lui Petru, nici la butuci de pe picioarele lui Pavel și Sila. Privește în schimb la Cel care poate face din piedică cea mai mare minune și cel mai mare motiv de bucurie. Tu la ce privesti? La obstacol sau la Cel care este mai mare decât obstacolul?
Cu prețuire,
Toni Berbece
Text: Romani 4:19-21

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura