EDITORIALE

Primăria sectorului 6 a dispus îndepărtarea panourilor amplasate ilegal, care făceau reclamă homosexualității pentru vârstnici

Panourile din Capitală care făceau publicitate homosexualității pentru vârstnici, atribuind nume precum „Maria” și „Lucas” unor pretinși homosexuali, au fost îndepărtate de Primăria sectorului 6 în urma reacțiilor contestatare pe care le-au declanșat în societate.
Primarul sectorului 6, intervievat de redacția Europa liberă, a expus motivele pentru care acel gen de afișaj stradal nu era în regulă: panouri amplasate ilegal, mesaj cu subînțeles sexual explicit care încalcă restricțiile privind protecția minorilor, conținut ofensator pentru majoritatea creștină, atât prin felul de valori promovate, cât și prin atribuirea unor nume de sfinți personajelor pretins homosexuale.

Gabriel Mutu spune pentru Europa liberă că scandalul a izbucnit din mai multe motive: pentru că „se folosesc aceste prenume – Maria și Lucas -, care au o încărcătură creștină puternică”, pentru că „transmit un mesaj cu subînțeles sexual clar și nu e posibil să fie în spațiul public așa ceva”. Potrivit primarului sectorului 6, panourile ar fi fost amplasate ilegal, firma de publicitate stradală care, probabil, a avut contract cu asociația de lobby LGBT „nu avea autorizație de construire, nu avea aviz de amplasare, nu avea nimic”.
Principala problemă rămâne faptul că „s-a produs un disconfort foarte mare în comunitate în partea majorității, care sunt creștini și cred într-o altă gândire”, a subliniat edilul.
„Un alt aspect pe care eu îl invoc este că atât timp cât noi avem legea 504/2002, care se referă la modul în care faci publicitatea în audio-vizual, nu poți să promovezi mesaje și imagini cu caracter sexual, indecent, agresiv decât în anumite condiții. Aceste panouri sunt vizibile copiilor non-stop. Deci nu poți să faci o campanie de promovare a acestui concept fără să încalci drepturile celorlalți. Părinții pot considera că este indecent pentru copiii lor”, a explicat Gabriel Mutu pentru pagina web Europa liberă.

https://m.activenews.ro/stiri/Primaria-sectorului-6-a-dispus-indepartarea-panourilor-amplasate-ilegal-care-faceau-reclama-homosexualitatii-pentru-varstnici-162104

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: