ANUNTURI

Petru Huțuțui: VRĂJITORIEA, SPIRITISMUL ȘI FARMECELE

Instinctul de nesupunere, de răzvrătire, anarhie și dominare, este caracteristic spiritismului. Iar această influență întunecată poate fi cunoscută sub următoarele trei cuvinte:

  1. Vrăjitoria este puterea de a domina. Ea acționează cu precădere în afara Bisericii, prin blesteme și este legată strâns de răzvrătire (1 Samuel 15:23).
  2. Ghicirea are ca prioritate prezicerea viitorului.
  3. Magia se manifestă prin amulete, talismane, sau stupefiante, droguri și prin anumite genuri de muzică.

„O, galateni nesăbuiți! Cine v‑a fermecat pe voi, înaintea ochilor cărora Isus Cristos a fost înfățișat ca răstignit!” (Galateni‬ ‭3:1‬ ‭NTR‬‬)

Oriunde este răzvrătire se va ajunge la vrăjitorie. Alegând neascultarea, Saul, cochetează cu răzvrătirea care îl va face dependent de spiritism. Așa încât înainte de a muri, a apelat la vrăjitoare. „Căci neascultarea este tot atât de vinovată ca ghicirea, și împotrivirea nu este mai puţin vinovată decât închinarea la idoli și terafimi.”
1 Samuel‬ ‭15:23‬ ‭VDC‬‬

Aici are loc principiul cauză-efect: răzvrătirea presupune impunerea unei manifestări ilegitime care se ridică împotriva oricărei autorități, inclusiv a Bisericii. În Galateni 5:20, apostolul Pavel așează spiritismul în dreptul naturii omului decăzut. Asta înseamnă că omul înzestrat de Dumnezeu pentru a stăpâni peste viețuitoare, după cădere continuă să aibă preocuparea ilegitimă de a stâpâni. Ceea ce la început este un aspect al naturii umane decăzute, adică dorința de a-i manipula pe alții, mai târziu îi împinge pe oameni la manifestări necontrolate.

Cuvintele cheie legate de spiritism sunt: control, dominație, manipulare și intimidare. În spatele oamenilor care îi intimidează pe alții, îi controlează și îi manipulează este Satan. Dumnezeu oferă libertate individuală. El nu se folosește de aceste tactici. Spiritismul suprimă libertatea! Preferă să domine chiar cu violență, încearcă să falsifice, iar dacă nu poate, va trece la manipulare până la anarhie. Se manifestă sub diferite forme și anturaje; între soț și soție, părinți și copii, conducători și conduși, etc. Primii vrăjitori pe filele Bibliei sunt Balaam (Numeri 22:24) sau Izabela (1 Împărați 21).

--

Aceste forme de spiritism, personalizate în Vechiul Testament, sunt menționate și în Noul Testament, în 2 Petru 2:15 sau Apocalipsa 2:14, ca și cum s-ar fi strecurat în Biserică. Deși aceste forme de vrăjitorie sunt din afara poporului lui Dumnezeu, scopul lor este de a se infiltra între copiii lui Dumnezeu.

Când spiritismul nu poate învinge în mod direct, el va încerca să ne atragă în ceva prin care blestemul lui Dumnezeu să vină asupra noastră, chiar prin legile rânduite de Dumnezeu în univers.
De aceea spiritismul cu ramurile lui – vrăjitoria, ghicitoria și magia, trebuie înfrânte în propria vizuină cu Sângele Domnului Isus, cu Numele Lui și cu Cuvântul…
„Cel neprihănit îndrăznește ca un leu tânăr.” (Proverbele‬ ‭28:1‬ ‭VDC)

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: