EDITORIALE

Iosif Borca: Ce trebuie să știe creștinul în vremuri de criză?

Dragi crestini, în aceste vremuri sumbre când oamenii sunt mai mult triști decât bucuroși, unii chiar panicați din cauza evenimentelor și îngrijorați cu privire la ce va fi, noi copiii lui Dumnezeu avem o nădejde care nu ne-o poate fura nimeni, nădejde ancorată în Cuvântul lui Dumnezeu. Aș vrea să vă duc cu gândul la un mesaj din partea lui Dumnezeu adresat nouă prin apostolul Pavel la Romani 8:28 – 39. Aici apostolul subliniază faptul că, în viața unui creștin pot apărea anumite crize, precum: necazuri, vremuri de strâmtorare, primejdii, lipsuri, moarte, prigoană etc., dar pe creștin aceste lucruri nu-l sperie, ci el rămâne neclintit ancorat în dragostea lui Dumnezeu. Poate vă întrebați, cum e posibil acest lucru? Sau, de ce creștinul e diferit de ceilalți în vremuri de criză? Răspunsul ni-l dă apostolul Pavel în Romani 8:28 – 39 unde ne arată, ce trebuie să știe creștinul în vremuri de criză?

Sunt câteva aspecte ce aș dori să le cunoaștem și noi în aceste vremuri tulburi: 1) În vremuri de criză, creștinul trebuie să știe că Dumnezeu lucrează în noi!(v. 28 – 30) a) Lucrează în noi potrivit cu dragostea noastră pentru El(v. 28b „spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu”). b) Lucrează în noi folosind toate lucrurile spre binele nostru(v. 28a ” știm că toate lucrurile lucrează spre binele…”). c) Lucrează în noi în conformitate cu planul Său(v. 28c „spre binele celor ce sunt chemați după planul Său”). d) Lucrează în noi având drept scop asemănarea cu El!(v. 29b „să fie asemenea chipului Fiului Său”) e) Lucrează în noi în mod progresiv( v. 30 „Și pe aceia pe care i-a hotărât mai dinainte, i-a și chemat, și pe aceia pe care i-a chemat, i-a și socotit neprihaniti, iar pe aceia pe care i-a socotit neprihaniti, i-a și proslavit”). 2) În vremuri de criză, creștinul trebuie să știe că Dumnezeu lucrează pentru noi!(v. 31 – 34) a) Lucrează pentru noi îndepărtand temerile!(v. 31b „dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?”) b) Lucrează pentru noi dându-ne tot ce avem nevoie! (v. 32b „cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?”) c) Lucrează pentru noi mijlocind!(v. 34 „El a și înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu și mijloceste pentru noi!”).

3) În vremuri de criză, creștinul trebuie să știe că Dumnezeu lucrează prin noi!(v. 35 – 39) a) Lucrează prin noi dovedind că dragostea pentru El poate învinge orice obstacol! (v. 35 „Cine ne va despărți pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul, sau strâmtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau prinejdia, sau sabia?”). b) Lucrează prin noi dovedind că situațiile potrivnice ne fac mai puternici!(v. 37 „totuși, în toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit”). c) Lucrează prin noi dovedind că putem rămâne statornici în ciuda circumstanțelor vieții!(v. 38, 39 „Căci sunt bine încredințat că nici moartea, nici viața, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălțimea, nici adâncimea, nici o altă făptură, nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu care este în Isus Hristos, Domnul nostru.”). Dragul meu, sunt aceste lucruri o ancoră pentru tine în vremuri de criză? Sau, în astfel de situații te pierzi cu firea, devi panicat și nu ști ce să mai crezi?

Dacă în aceste vremuri întunecate ce le traversează omenirea ai uitat de Dumnezeu și de răspunsul Său pentru tine și casa ta, te rog întoarce-te la Romani 8 de la versetele 28 la 39 și aduți aminte care sunt lucrurile ce trebuie să le cunoască creștinul în astfel de vremuri. Pune aceste lucruri la inimă și fi tare știind că Dumnezeu e în control și nimic nu e spre rău pentru cel ce îl iubește cu adevărat pe El! Iubiți-L pe Dumnezeu și veți vedea că nimic nu vă va putea învinge!!!🙏🏼🤗

 

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: