EDITORIALE

PETRU HUȚUȚUI: CE ÎNSEAMNĂ AȘTEPTAREA?

Din puțina mea cunoaștere despre Dumnezeu am înțeles că El nu Se grăbește. Ba dimpotrivă, El creează motive pentru așteptare. Din acest motiv, adresez chemarea tuturor celor ce veți parcurge acest text, să povestiți trăirile personale pe care le-ați avut în raport cu așteptarea.

Ne asemănăm în foarte multe domenii ale vieții, dar unele dintre ele par a fi rezervate, cu precădere, doar altora. Însă așteptarea nu ocolește pe nimeni, fără excepție. Oricât de mult am evita-o, apare și întrebarea: cum s-ar dezvolta viața noastră dacă nu am mai avea nimic de așteptat? Vârsta, experiența de viață, pregătirea profesională, temperamentul, dar mai ales caracterul, sunt definitorii în această experiență.

Așteptarea capătă intensitate în funcție de motivație. Fiindcă timpul este bunul ce nu poate fi conservat, cumpărat sau împrumutat, dați-i atenția cuvenită, prețuiți-l. „Folosiți timpul cu maximă eficiență; pentru că trăim zile rele!” (Efeseni‬ ‭5:16‬ ‭BVA). Priviți două echipe de sportivi aflate în competiție, măsurând aceeași unitate de timp în mod diferit. În cazul lor, depinde ce așteaptă fiecare. Un cetățean este anunțat că va fi condamnat la o dată anume, iar altul primește vestea grațierii la aceeași dată. Ambii au insomnii, dar cu motivații diferite.

Bebelușii așteaptă căldura mamei și hrana, elevii așteaptă vacanța, tinerele fete așteaptă alesul inimii și ziua nunții, muncitorii așteaptă leafa, străjerii zorii dimineții, bolnavii vestea bună de la medic, alții căderea guvernului, copiii părăsiți așteaptă revederea părinților, călătorul așteaptă anunțul că va decola imediat și exemplele pot continua.

În această furtună minutele sunt ore, zilele sunt cât lunile, nopțile de iarnă sunt cât anii, iar anii capătă dimensiuni veșnice. Sub această stare răbdarea ne joacă feste, unii își rod unghiile, bat din picior, pocnesc degetele, se frământă, au comportamentul neobișnuit și privesc la ceas în mod repetat.

--

În toată această frământare care ne consumă, în jurul nostru totul se degradează, prioritățile își schimbă ordinea, sistemele de valori sunt răsturnate, iar noi suntem chemați să facem diferența prin echilibru și credință. „Ziua Domnului însă va veni ca un hoț. Deci, gândiți-vă ce fel de oameni ar trebui să fiți voi, cu o purtare sfântă și evlavioasă, așteptând și grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor fi nimicite și corpurile cerești se vor topi de căldura focului! Dar noi, după făgăduința Lui, așteptăm ceruri noi și un pământ nou, în care va locui dreptatea.” (2 Petru‬ ‭3:10-13‬ ‭EDCR‬‬).

Deci, noi să fim cu bagajele pregătite fiindcă nu viitorul este în mâinile noastre, ci prezentul…
“Mai mult decât așteaptă robiții ‘liberarea,
Corăbierii portul, trudiții înserarea,
Ostașii biruința și-n lupta lor cununa
Noi Te-așteptăm, Isuse, pe Tine-ntotdeauna.”

Petru Huțuțui pentru CrestinTotal.ro

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura