ANUNTURI

Devotional – Minunatele bogatii ale harului lui Dumnezeu

Scriptura spune: „Şi voi, prin El, sunteţi în Hristos Isus. El a fost făcut de Dumnezeu pentru noi înţelepciune, neprihănire, sfinţire şi răscumpărare” (1 Corinteni 1:30). Nu evitați termenii din acest verset. Mai simplu spus, scopul Evangheliei este mântuirea, iar harul lui Dumnezeu include tot ceea ce a făcut pentru noi, prin Hristos, pentru a ne răscumpăra de sub puterea diavolului și a ne aduce în Împărăția luminii Sale glorioase!

Dreptatea (care este justificare) este piatra de temelie a harului. A fi îndreptățit de Dumnezeu înseamnă a fi iertat de toate păcatele, de toată vinovăția și a fi considerat sfânt și neprihănit înaintea Lui. Cum ai găsit iertare și acceptare în fața lui Dumnezeu? Să fi fost pentru că Dumnezeu a văzut ceva bun în tine, o oarecare neprihănire care să-L fi atras către tine? Ai câștigat favoarea Lui prin ascultarea și bunătatea ta?

Nu – cu siguranță, nu! Cuvântul spune: „Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni” (Efeseni 2:8-9).

Nimeni nu devine sfânt sau neprihănit prin propriile sale lucrări, prin ascultare sau credincioșie. Toate acestea sunt rezultatul credinței în puterea sângelui lui Hristos, pentru a putea sta înaintea lui Dumnezeu.

https://alfaomega.tv/devotional/11433-devotional-minunatele-bogatii-ale-harului-lui-dumnezeu?fbclid=IwAR0gNUajC767e-_VRuy5cJBCa3y3puoWV27ggz5MFPgDbmhWtdcfYRY5MQA

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura