ANUNTURI

4 lucruri pe care să le iei în considerare dacă îți dorești o căsnicie sănătoasă

Una din marile cauze pentru care există atâtea disfuncții în societatea noastră este faptul că oamenii nu mai știu cum arată o familie sănătoasă. Cred că restaurarea familiei și a căsătoriei ar putea cu adevărat să schimbe lumea. Fundația unei familii sănătoase stă în relația dintre tată și mamă, adică căsătoria.

Sunt căsătorit cu femeia visurilor mele de 42 de ani, și în total suntem împreună de 47 de ani. Așadar, astăzi vreau să împărtășesc cu voi valorile unei căsnicii sănătoase. Mă rog ca aceste sfaturi să întărească relația ta de căsătorie și să te ajute să lupți pentru ea în perioadele mai puțin bune.

Aici sunt cele 4 valori fundamentale ale căsătoriei:

1. Smerește-te și pune-ți soțul/soția pe primul loc

Căsătoria înseamnă să intri într-o relație și să te dăruiești în favoarea celeilalte persoane. Căsătoria poate fi asociată cu condamnarea la moarte a propriei persoane și a firii pământești. Alegi să mori în fiecare zi de dragul persoanei cu care te-ai căsătorit. Filipeni 2:3-4 zice foarte clar: „Nu faceți nimic din ambiție egoistă, nici din slavă deșartă, ci, în smerenie, să i considerați pe alții mai presus decât pe voi înșivă. Fiecare dintre voi să se preocupe nu doar de interesele lui, ci și de ale altora”. Trebuie să ne uităm în primul rând la nevoile celuilalt, iar acest lucru este valabil într-un mod special în căsnicie.

--

2. Indiferent de probleme, soțul tău/ soția ta trebuie să fie prietenul tău cel mai bun, cel mai puternic aliat al tău, cel mai apropiat partener și iubitul tău pe viață

Cred că o mare problemă a căsniciilor este faptul că mulți se căsătoresc însă nu se contopesc niciodată. Adevărul este că încă de la creație Dumnezeu a intenționat ca căsătoria să însemne unirea a două persoane într-una singură. Așadar, Adam și Eva au devenit una în grădina Eden. Geneza 2:24 spune: „De aceea bărbatul își va lăsa tatăl și mama și se va alipi de soția lui, iar ei vor fi un singur trup.” Când încercările vin, este important să rămâneți una. Vremurile grele vă pot uni sau vă pot distanța, în funcție de alegerile voastre. Profitați de vremurile grele pentru a crește împreună. În loc să vă distanțați în mijlocul încercărilor, asigurați-vă că vă comunicați unul altuia mesajul: „Sunt cu tine, indiferent de ce se întâmplă.”

3. Distracția și fericirea sunt roadele deciziilor bune, nu sunt scopul vieții în sine. Așadar, nu ne putem baza că distracția și fericirea vor produce dragoste în căsniciile noastre

--

Poate că nu e prea plăcut să auzi asta, însă o căsătorie frumoasă se construiește cu multă muncă și răbdare. Căsniciile frumoase nu „se întamplă pur și simplu”. În schimb, ele sunt rezultatul alegerii zilnice de a iubi persoana cu care te-ai căsătorit. Cred că persistența este fundația unei căsnicii reușite.

Deci, tot ceea ce faci pentru perechea ta fă ca și cum ai simți să faci în dragoste, chiar dacă nu mereu va fi așa. Asta înseamnă să ai carcater și să alegi pe cineva în fiecare zi, în loc să îți bazezi alegerea și devotamentul pe sentimente. Am spus-o și o voi mai spune: „sentimentele sunt niște servitori minunați, însă niște învățători groaznici”. Dacă renunțăm la perechea noastră și alegem sentimentele în schimb, practic ne lăsăm căsnicia în funcție de cum bate vântul. Dragostea nu este un sentiment. Iubirea poate să conecteze și să inspire sentimente, însă nu este un sentiment însine. Iubirea este un legământ.

4. Nu este datoria soțului/soției să te facă fericit/ fericită, pentru că fericirea este o stare care vine din interior

Cuvântul „fericit” este folosit de aproximativ 80 de ori în Noul Testament, însă în niciunul dintre aceste cazuri nu face referire la căsătorie. Cu toate acestea, cele mai mari bucurii ale vieții mele sunt căsnicia și familia mea. Însă, fericirea și bucuria nu sunt una și același lucru. Isus ne-a promis că vom avea bucurie dacă ne bazăm pe El chiar și în mijlocu încercărilor. De asemena, vreau să adaug că cele mai mari bucurii ale căsniciei mele nu au avut loc pentru că Kathy mi s-a dăruit în totalitate (și credeți-mă, Kathy este cea mai darnică persoană pe care o cunosc). Aceste mari bucurii au venit din faptul că eu am putut să o iubesc și să mă dăruiesc ei în totalitate. Adesea, stau în veranda casei noastre și o privesc cum călărește caii (pe care i-am cumpărat împreună în urmă cu câțiva ani) și îmi vine să plâng. O privesc cum aleargă și cum râde iar când intră în casă abia așteaptă să îmi povestească „aventura” ei. Iubesc să mă gândesc la faptul că am putut face ceva pentru ea care i-a dat viață. Există ceva uimitor în a te angaja a iubi o persoană exact așa cum este, fără a încerca să o schimbi. E cu adevărat frumos să poți iubi o persoană în totalitate, cu bune și cu rele. Singurul meu regret este că nu am înțeles acest lucru mai repede în căsnicia noastră.

Iubește-ți soțul/ soția mai mult decât ai facut-o până acum

 

https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/relatii/7974-4-lucruri-pe-care-sa-le-iei-in-considerare-daca-iti-doresti-o-casnicie-sanatoasa?fbclid=IwAR1xe1NeYvDDi4b2k-mYfSsDYKJfDzdQ9-GCUM7QiFfKNL8hTJMwlQPujos

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura